За 1,25 грн перевізники возити не хочуть

За 1,25 грн перевізники возити не хочуть
Тарифи на проїзд у громадському транспорті перегляне в середу, 11 червня, виконком Тернопільської міськради. Перевізники вимагають підняття тарифу до 1,50 грн. Управління транспорту міськради також вважає такий тариф оптимальним.

 Частина перевізників Тернополя відмовляється їздити деякими маршрутами. Водії пояснюють, що робота на них збиткова. Інша частина наразі лише попереджає, і якщо тариф не піднімуть, то працювати вони не будуть, розповідають в управлінні транспорту. Основними причинами підняття вартості перевезення пасажирів є висока ціна на пальне, яка й надалі піднімається.

  • Перевізники подали нам на вивчення свої розрахунки нової ціни, ми їх вивчили і варто сказати, що вони аргументовані, – говорить начальник управління транспорту Ігор Мединський. - Висновки з розрахунків я винесу на виконком міськради, бо лише так можна вирішувати подібні питання.

Зволікати з розглядом виконкомом нової ціни не варто, переконаний пан Мединський. Нова ціна на пальне формувалась ще кілька тижнів тому, коли літр дизпалива був 6,30 грн/літр, а зараз він вартує 6,70. Крім того, в управлянні зазначають, що є тенденція до того, що дизпаливо “перевалить” за 7 грн.

Відео дня
l>
  • Якщо ми не винесемо на виконком тариф в 1,50 грн, то цілком ймовірно, що за місяць перевізники направлять нам нові розрахунки з врахуванням нової ціни на пальне, і тоді тариф може бути навіть 1,75 грн, - каже пан Мединський. - Я не прихильник підняття для людей тарифів, але коли це дійсно потрібно, то нічого не поробиш.

  • Самі ж перевізники кажуть, що працювати на деяких маршрутах з тарифом 1,25 ще тиждень тому було не рентабельно, а зараз тим більше. Саме неприбутковість примушує перевізників розривати договори з міською радою, пояснюють в Асоціації перевізників. Наразі уже не вистачає автобусів на маршрутах №№ 9, 33, 35, 38, адже деякі перевізники відмовилися від них. І це, кажуть в асоціації, будуть не єдині маршрути, якщо ціну не піднімати.

    • Дизпаливо дорожчає практично щодня, – пояснив голова Асоціації перевізників Тернополя Іван Задорожний. – Ми не говоримо про великий заробіток, але їздити собі в мінус люди не будуть. Заробляти нормально можна було б, якби підняти ціну до 1,75. Ми ж просимо збільшити тариф до 1,50 грн.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (17)
    • Anonymous

      Блін.чого вони не хочуть возити за 1.25.а вимагають 1.50.Вони б краще б вимагали зниження цін на пальне.замість того.щоб розводити руками і казати.що невигідно.а так би 2-3 дні страйканули.то може б і було б діло...

      Anonymous reply Anonymous

      вони ше б навчились їздити, а то страшно в маршрутці їхати, думають шо везуть не людей а худобу, виродки

      Anonymous reply Anonymous

      І ВОДІЇ В БІЛЬШОСТІ ТІЛЬКИ ВАЛЮТЬ З ПОЛСВІДЧЕННЯМ НЕМОЖНА...!!!!!!!!\r\n

      Anonymous reply Anonymous

      На скільки я знаю, "Пазіки" їздять на метані, який зараз коштує десь 2-40 грн. Невже на "Івани" та "Богдани" не можна поставити газове обладнання? Просто жмуть вкласти гроші - краще "лупити" ціни і тішитись.
    • Anonymous

      Прікольненько придумали! За 1,25 грн. і возити вони не хочуть. Дуже раді............. То рєально обнагліли!!!! З їхньою культурою, сервісом.... їм і 50 коп забагато.

      Anonymous reply Anonymous

      "фракция ПР будет поднимать вопрос о об уголовной ответственности действующих членов правительства за служебную халатность и «за тот вред, который они нанесли гражданам Украины». То є ТАК!

      Anonymous reply Anonymous

      Ваша ПР така сама загребуща як БЮТ і НУНС.Всі ви одинаково чірікаєте коли дориваєтесь до корита і гарно мукаєте коли поза ним.Вас не до влади допускати,а на "вила" підняти,усіх разом,вистроїних в шеренгу.А потім,тих що уціліють,заставити розгрібати все те що на робили за ці роки.

      Anonymous reply Anonymous

      Хотів би подивитися щоб їхні пузаті дериктори як придурки пикетували міську раду з табличками .
    • Anonymous

      НУ ДАВАЙТЕ, ДАВАЙТЕ ХОДИТИ ПІШКИ! ВРАНЦІ В ПАРКАХ - ТАКА КРАСА, Я ЗВІД 2 ЛІКАНІ ДО ЦЕНТРУ ЙДУ 45 ХВИЛИН, А ЇДУ МАРЩРУТКОЮ - 35 !
    • Anonymous

      ну підніміть мені зарплату!!!!!!
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up