Десять тисяч „за дизайн“

Десять тисяч „за дизайн“
В зв'язку з інфляційними процесами в країні плата за навчання у закладах Хмельниччини піднялася на 25%
Українські вузи знову підвищили оплату за навчання. В області в середньому вона піднялася на 25%. Суми контрактів у закладах освіти державного рівня на Хмельниччині коливаються від 2500 гривень щонайменше та десяти тисяч гривень найдорожче. Звичайно, що на заочному відділенні ця сума становитиме удвічі менше. У лідерах подорожчання — найпрестижніші спеціальності: фінанси, економіка та дизайн. Тепер найдорожчий контрактник - дизайнер з Хмельницького національного університету, якому освіта обійдеться в десять тисяч гривень на рік.”Підіймати плату за навчання на контрактній основі навчальні заклади змушені через стрімку інфляцію в Україні”, - прокоментував проректор фінансово-економічного відділу Віктор Нижник. Наприклад, в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії підняття цін за навчання пояснили тим, що минулого року плата майже не змінювалася, тому тепер доводиться “наздоганяти”, аби врахувати подорожчання комунальних послуг, збільшення заробітної плати. Незважаючи на зміни в оплаті, викладачі не відзначають відтоку абітурієнтів. “На зростання цін плати за навчання, крім інфляції, значно вплинув й той факт, що університет закупив комп'ютеризовану техніку”, - повідомили у навчальному відділі Кам'янець-Подільського аграрного університету. Тут співвідношення бюджетників і тих, хто платить за навчання зрівнюють, навіть кількісний відсоток є дещо вищим на користь перших. Керівництво освітніх закладів сподівається, що таке подорожчання не особливо позначиться на гаманцях батьків майбутніх студентів. “Визначившись з навчальним закладом ми вже розпочали накопичувати кошти на навчання. Звичайно, враховуючи сьогоднішні ціни, доведеться потугіше затягнути паски, аби зуміти відкласти кілька тисяч гривень”, - розповідає мати абітурієнта Лідія Петрівна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    " університет закупив комп'ютеризовану техніку" повна брехня стоять такі кампи, шо півпари включається і півпари загружається офісні програми. Може десь у кабінети і купляють останні моделі кампів, но ці кампи не для студентів!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній) 17:33 На Хмельниччині ув’язнили військового в запасі за ухилення від мобілізації 17:02 Чи готові хмельничанки пройти військову підготовку: опитування play_circle_filled 16:32 Графік аварійних відключень: як дізнатися коли не буде світла 15:52 Зайві витрати на 5 мільйонів у будівництві ліцею зафіксували аудитори на Хмельничині 15:12 У 18 років пішов воювати. Попрощалися з хмельничанином-азовцем Павлом Фостиком play_circle_filled photo_camera 14:39 Один загиблий та важко травмована неповнолітня пасажирка: судитимуть водія позашляховика 13:59 Пораненим бійцям на Хмельниччині влаштували екскурсію та відпочинок з риболовлею 13:16 Військового з Хмельницького відзначив грошовим сертифікатом Головнокомандувач ЗСУ 13:12 Рівень дю Солей! Шоу «ALICE» 2 червня вразить хмельничан трюками на межі людських можливостей (новини компаній) 12:28 На фронті загинув працівник «Хмельницькводоканалу» Михайло Василишин 11:22 У Хмельницькому районі зіткнулись трактор і «BMW». Є постраждалий play_circle_filled 10:19 Смертельна ДТП на Хмельниччині: чоловік випав з мотоблоку 09:31 У Хмельницькому районі засудили «закладчицю» з Полтавщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up