ЮНЕСКО оцінило вінницьку освіту

ЮНЕСКО оцінило вінницьку освіту
Учасників рейтингу оцінювали за науково-педагогічним потенціалом, якістю підготовки студентів та визнанням вузу за кордоном

Два вінницькі університети увійшли до переліку кращих навчальних закладів країни. Таку оцінку присвоїла навчальним закладам міста спеціальна кафедра ЮНЕСКО.
Так, за підсумками її досліджень, Вінницький національний медичний університет ім. М. Пирогова зайняв шосте місце в десятці кращих медичних вузів країни Вінницький фінансово-економічний університет - дев’яте серед десяти торгово-економічних вузів країни. Крім того, до згаданого рейтингу увійшов Київський національний торгово-економічний університет, інститут якого знаходиться у Вінниці.
Учасників рейтингу оцінювали науково-педагогічний потенціал, якість підготовки студентів і визнання вузу за кордоном.
Кращим вищим навчальним закладом медичного спрямовання, згідно з рейтингом, визнано Національний медичний університет імені О. Богомольця. А економічного - Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.
- Ну що ж, це зовсім непоганий результат, - сказав ректор фінансово-економічного університету Петро Білоконний, – ми раді, що нам вдається триматись на такому рівні.
Представники адміністрації Вінницького національного медичного університету виявилися ще стриманішими у своїх коментарях.
- Ми присутні й у загальному рейтингу вищих навчальних закладів, складеному фахівцями Міністерства освіти, - зазначає проректор університету з навчально-виховної роботи Юрій Гумінський. – Щоправда, не пам’ятаю точно, яке ми там займаємо місце...
Більш емоційно на місце у рейтингу реагують студенти навчального закладу.
- Розуміння того, що я є студентом одного з кращих у країні навчальних закладів, звичайно, тішить самолюбство, - каже студентка медуніверситету Світлана Пасічник. – В одному переліку з нашими навчальними закладами - дійсно престижні вузи. Тим більше, що рейтинг складався не якоюсь комерційною українською компанією, а підрозділом ЮНЕСКО. А це, що не кажіть, викликає довіру та повагу.
Підтримують думку студентки і в обласному управлінні освіти. Як розповіли у відділі координації діяльності вищих навчальних закладів такий рейтинг складається абсолютно незалежно, і навіть самі навчальні заклади дізнаються про те, що вони брали участь у ньому, лише після того, як готові та оприлюднені результати.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А как же Политех?

    Anonymous reply Anonymous

    Сказали же : "Київський національний торгово-економічний університет, інститут якого знаходиться у Вінниці." Для особо одарённих - "политех"

    Anonymous reply Anonymous

    "Київський національний торгово-економічний університет, інститут якого знаходиться у Вінниці." - це Торгово-економічний інститут, що на вулиці Соборній. А Вінницький Політех знаходиться на Хмельницькому Шосе навпроти лікарні №1 Для "особо одаренного" Ігоря
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up