Усі – на головне дефіле міста

Усі – на головне дефіле міста
Одні випускниці прийшли в сукнях від дизайнерів, інші придумували фасони самі та ще й вишивали хрестиком

 

 

 

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm; margin-left: 0.64cm"> 


 

Сукні, вишиті бісером та хрестиком, довгі та короткі, розкішні, наче у принцес, та строгі одягли випускниці. Саме на них прийшли подивитися сотні тернополян, котрі робили фото красунь та знімали їх на відео. Хлопці були поза конкуренцією, проте і їм вдалося виділитися. Випускник технічного ліцею Михайло Романюк прийшов на випускний у національному строї – вишиванці, шароварах, козацькій шапці з хутром, свитці, з шаблею та пістолетом.

  • Я ще два роки тому вирішив так одягтися, - каже хлопець. - Сорочка та шаровари - мої, шапку та свиту позичив, шаблю подарували, а пістоль купив.

Хлопець каже, що однокласники по-різному сприйняли його стрій, кому подобалось, а хто не схвалив, проте головне, що він для себе вибір зробив, бо дуже любить українське. Проте на вечір юнак збирався переодягтися у класичний костюм, адже стрій надто важкий.

А от одні дівчата самі придумали фасони своїх суконь, а дехто замовляв у дизайнерів. Випускниця третьої школи Мар`яна Мотоло свою сукню замовила у дизайнера зі Львова Назара Хіцяка, який створює одяг для співачки Руслани. Сукня обійшлася дівчині у тисячу доларів.

Випускниця Ірина Голоюха зі школи №2 вишивала свою сукню хрестиком разом із бабусею. Корсет у сукні вишитий червоними і чорними нитками. Смужка із вишивкою прикрашає низ сукні.

- Ми вишивали ці вставки десь три місяці, - каже Ірина. - А сукню з білого атласу пошили у кравчині.

 

Свою сукню випускниця Зоряна Мацалап придумала сама. Дівчина дуже хотіла, щоб вона була сучасною і водночас були народні елементи. Тому попросила кравчиню, щоб вона на білій сукенці вишила чорними нитками квіти

 

Крім довгих і коротких суконь та народного строю, випускниці виділялися цікавими аксесуарами та нестандартними нарядами. Одні були з боді-артом на тілі, інші одягали щось оригінальне. Сукня-шорти привертала увагу

 

Сорочку для Ростислава Мороза зі школи №24 , який ще й став переможцем конкурсу і отримав тисячу гривень, вишила мама. Аби доповнити образ, юнак одяг широкий гуцульський пояс, який позичив у свого дідуся, та взяв топірець, придбаний на Гуцульщині. А от візерунок сукні Людмили Казимирів із гімназії ім. Івана Франка придумала мама, а вишила знайома родини. Дівчина одягла тонке намисто з бісеру, якому більш ніж сто років, його зробила прапрабабуся

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Всі молодці, що одягли такі прекрасні українські костюми, більшість із вищезгаданих я особисто знаю, решта, я сподіваюсь, такі ж патріоти!
  • Anonymous

    http://20minut.ua/news/124885

    Anonymous reply Anonymous

    тримайте ще фото :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up