За чистоту в селі обіцяють премії

Конкурс задумали для того, щоб усі населені пункти навели елементарний порядок. Щоб у кожному селі створили місця для збору сміття, впорядкували джерела
Три села кожного району Тернопільщини, які забезпечать у себе найкращий благоустрій, отримають грошові премії.
Село, яке здобуде перше місце в конкурсі, отримає 10 тис. грн, друге – 7 тис. грн, третє – 3 тис. грн.
— Конкурс на впорядкування населених пунктів оголошено з ініціативи голови обладміністрації Юрія Чижмаря, — каже начальник обласного управління житлово-комунального господарства Богдан Скорик. — Задуманий конкурс для того, щоб усі населені пункти навели елементарний порядок, щоб у кожному селі створили місця для збору сміття, щоб прибрали береги річок, впорядкували джерела, скотомогильники.
Наразі, за його даними, лише 20% сіл області мають відведені місця, де жителі можуть залишати сміття для накопичення та подальшого вивозу.
Проводити конкурс, розповів пан Скорик, будуть протягом 2008-2010 років у два етапи.
На першому етапі до 1 жовтня кожного року районні конкурсні комісії визначатимуть до п’яти кращих сільських рад, які братимуть участь у другому етапі конкурсу. Другий етап триватиме до 1 грудня. До цього часу обласна конкурсна комісія на підставі поданих райдержадміністраціями документів визначить переможців - по три села з кожного району. Фінансуватиметься конкурс з місцевого бюджету.
— Під час визначення найкращих члени комісії звертатимуть увагу на санітарний стан майданів, пішохідних доріжок, кладовищ, джерел, прибережних смуг, — повідомив Богдан Скорик. — Дивитимуться, чи затверджені в населеному пункті правила благоустрою, чи є паспортизований майданчик для накопичення сміття, чи складено графік його вивозу на сміттєзвалище, чи облаштовані майданчики зберігання гною, міндобрив, пестицидів.

Також до уваги братиметься, наскільки періодично в населеному пункті проводяться заходи з благоустрою, чи залучають до них молодь, чи облаштовані місця для відпочинку, додав чиновник. Він також зауважив, що для стимулювання сортування та вивозу сміття громади за кожну здану тонну сміття отримуватимуть 3 грн

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Давно пора, але треба також спитати з тих голів сільрад, які допустили засмічення лісів навколо своїх сіл. Навіть у Медоборах (скеля Дзюрава) між Вікном і Остапєм утворився величезний рукотворний смітник - а це заповідна зона. Був у неділю на Стрипі біля Денисова - гарно, а ось в гай неможливо зайти - сміття. Хоча в самому селі є що подивитись, мабуть це рекордсмен серед псіл по памятникам.
  • Anonymous

    цікава ціна, тонна сміття-пляшка пива!пропоную скорику ящик пива за особисто(!) зібранні 20 тонн сміття!!!слабо чинуша?!
  • Anonymous

    гарно придумали і гарна новина!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up