Наталя Добринська: „Гройсман просив до нього зі списом не заходити”

Наталя Добринська: „Гройсман просив до нього зі списом не заходити”
- Коли приїжджаю додому, то дітки у дворі соромляться підходити. А з ними мені приємно спілкуватися, може, хтось на моєму прикладі колись стане чемпіоном... Я за них точно заспіваю гімн

Уже за місяць Якушинці, Вінниця, Україна, та й що там говорити – світ, уболіватимуть за нашу багатоборку Наталю Добринську. „Світ” - це не перебільшення - її люблять і знають, у Франції висіли бігборди з її фото, у неї беруть автографи за кордоном, у Швеції на останньому чемпіонаті Європи їй просто не давали проходу. Про українську збірну, яка ще не має костюмів, зйомки в рекламі дорогих авто і рідний рибгосп Наталя розповіла „RIA”.
 
„Соромно і прикро за свою країну”

„Я не розчарована Олімпіадою, хоч і на восьмому місці. Навпаки, мрію про перемогу на наступній. Для багатьох спортсменів невдача на Олімпіаді стає причиною "депресняка". Я знаю видатних багатоборок, які завойовували найвищі нагороди, але не отримували від держави матеріальної винагороди. Вони зненавиділи спорт, спортсменів, стадіон... Я поки що не розчарувалась і не хочу розчаровуватись у своїй роботі. Звичайно, хотілося б отримати власне житло у рідному місті - влада області пообіцяла...”
Це наша Наталя Добринська сказала у 2004 році, повернувшись із Афін. Із того часу багато змінилося. Їй, світовій рекордсменці з Якушинець, нарешті влада вручила ордер на однокімнатну квартиру. „До того мер Володимир Гройсман тільки просив до нього у кабінет зі списом не заходити”, - сміється Наталя.
- Прикро, звичайно, що легка атлетика, крім спортсменів, нікому не потрібна, - зізнається "RІА" 26-річна Наталя Добринська. - Та й самих легкоатлетів усе менше і менше: непопулярний вид, його не розкручують у ЗМІ, некомерційний... Це ж не футбол.
- А після восьмого місця на Олімпіаді в Афінах як вам подякувала Україна?
- Ніяк. Напевно, для відзначень важливі тільки призові місця. Гроші, хоча і вони не зайві у житті, все-таки просто результат праці і зусиль. Винагорода спортсменам потрібна. Якщо немає ні матеріального, ні морального заохочення, тоді починається депресія, безнадія. Скільки спортсменів спивається, скільки втрачають себе. Це страшно...
Наталя каже, що цього року збірна України навіть ще не має костюмів, у яких виступатиме, спортивної форми теж іще не має. Чомусь вважають, що Олімпіада "за горами"... „На минулій Олімпіаді ми приміряли костюми в Афінах. Тільки уявіть: 70 чоловік починають усе міряти, щоб підійшов розмір”.
- Якби не закордонні міжнародні комерційні старти, на яких заробляю, то було б важко. Усі гроші, які заробляю на таких змаганнях, вкладаю у підготовку. А того, що виділяє держава, мені не вистачить на тиждень масажу, екіпіровку дають раз на рік, і то не завжди. Соромно і прикро за свою країну, коли на змаганнях у тебе просто немає форми, а доводиться виступати у своїй старій... У бюджеті не закладено навіть фармакологічної підтримки організму. А "фармакологія" потрібна, щоб витримувати у разів 20 більші навантаження, ніж може витримати звичайна людина. На це йде 80% того, що заробляю на "комерції", тобто я можу купити препарати для підтримки серця, м'язів, печінки. Я можу подбати про себе. А якщо надіятися на державу, то можна досягти рівня чемпіонату України. Хоча слід сказати, що кілька вінницьких бізнесменів допомагали, коли я зверталася до них.
- А з інших країн були пропозиції виступати за їхню державу?
- Ні, навіть не пропонували. Думаю, там навіть не уявляють справжнього стану спорту в Україні, тому вважають, що немає сенсу. Більше того, у нас тренерів для багатоборців не вистачає.


„Наташа-Хаммер” - п'ять років без м'яса
Наталя вже п'ять років як вегетаріанка. Стверджує, що почувається „дуже добре”. І має гарну форму, завдяки чому її запросили зніматись у рекламі.
- Було таке... Називали мене "Наташа-Хаммер" - у Криму, на трасі поблизу Фороса, росіяни зняли рекламний телеролик для автошоу Top Gear на НТВ.
За задумом автора, на трасу виїжджають п'ять швидкісних дорогих автомобілів і перетворюються на дівчат. Кожна з моделей є уособленням авто: Адель, колишня співачка групи "Капучіно", в жовтому вбранні - це авто марки "Ламборджині", Олена, київська модель у сріблястому платті, - "Порш", московська модель у червоному - "Феррарі", москвичка Олена у платті кольору морської хвилі - "Ягуар", а я в чорному - позашляховик "Хаммер". Зйомки були в шести точках, у горах, над морем, на кожному відрізку траси ми розігрували якусь автомобільну ситуацію: "підрізали" одна одну, як справжні авто, обганяли, проходили віражі... Кожну "стометрівку" доводилося пробігати по шість разів. Мені не звикати, а дівчата стогнали.
- Але й у романтичному образі Наталю Добринську бачили й у жіночому журналі... Вас називають законодавцем спортивної моди...
- Так, як і всі спортсменки, представляю давно відомі бренди - Adidas, Nike... (Сміється). Насправді всі хочуть виділитися зовні - одягом, зачіскою... Але й на бенкети після змагань дівчата приходять у спортивних костюмах. Правда, є у мене кілька суконь від вінницького дизайнера Олександра Очеретного. В одній із них (тканина від Армані, вишивка стразами Сваровські) я отримала спортивну номінацію "Спортсменка року"...
- А перед змаганнями співаєш гімн України?
- Буду співати, коли він гратиме для мене. Сподіваюся, разом зі мною - і всі вінничани, і рідний рибгосп. Коли приїжджаю додому, то дітки у дворі соромляться підходити – я для них знаменість. А з ними мені приємно спілкуватися, може, хтось на моєму прикладі колись стане чемпіоном. Я за них точно заспіваю гімн!

Довідка

Наталя Добринська - майстер спорту міжнародного класу, срібна призерка світу і бронзова призерки Європи з легкоатлетичного багатоборства, бере чоловічу вагу - легкоатлетичну. Вправи - ривок, напівприсяд, взяття штанги на груди і поштовх. 180 кг шість разів у напівприсяді легко. І однією рукою з підлоги ривок догори - штангу вагою 45 кг. Її російський тренер жартує, що в Україні є дві сильні людини - Вірастюк і Добринська. Наша Наташа його шокувала, коли взяла 90-кілограмову штангу на груди. "Коронний" вид Наталі Добринської - штовхання ядра, її найкращий результат - 17 м 18 см. Та найважчий на Олімпіаді - "тягар відповідальності".

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Наталья,беги с этого дурдома!Хотя бы в Беларусь,там умеют ценить спортсменов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up