Партнер рубрики Події

Біатлон — її життя

Біатлон — її життя
Спортсменка Олена Підгрушна не планувала стати на “поріг” спортивної кар'єри, хоч завжди була енергійною та сильною дівчиною, адже виросла у селі.

 

У мене був звичайний шкільний день, а тут приходить тренер із біатлону, та й починає запитувати, хто хотів би займатися цим спортом, - розповідає Олена Підгрушна. – Ну, і я зголосилася.

Але це тільки були маленькі кроки до серйозного спорту. Справжні “спортивні дні” у неї розпочалися у восьмому класі.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm">— Саме у восьмому класі мене забрали тренуватися у Підгороднє, - каже спортсменка. – Загалом мене вже знали, адже я брала участь у багатьох міських та обласних змаганнях. Коли я приїхала на спортивну базу, мені одразу дали лижі, костюм, рушницю, тобто все необхідне для тренувань із біатлону. Після того я зрозуміла, що це моє і почала тренуватися з усіх сил.

Але, як завжди, у всьому хорошому має бути ложка дьогтю.

Оскільки я була наймолодшою серед спортсменів, спочатку на мене зі “старших” ніхто не хотів звертати уваги, - згадує спортсменка. - Тоді мені було так сумно... Але з часом я почала знайомитися, потім одне за одним пішли різні змагання. Словом, часу для смутку просто не вистачало.

У Швейцарію на “Ямодо”

Після двох місяців наполегливих тренувань пані Олена почала займати призові місця. Саме тоді тренери звернули на неї особливу увагу.

Після декількох відповідальних змагань за мене, як то кажуть у народі, “серйозно взялися” тренери, - каже спортсменка.

Згодом перший раз біатлоністка виїхала за кордон на європейський молодіжний олімпійський фестиваль “Ямодо”, що у Швейцарії. Це було п'ять років тому.

Цей фестиваль став важливим для мене, адже вже у перший день змагань я виборола бронзову медаль, - ділиться спогадами чемпіонка. - А також в історії українського біатлону — це була перша медаль на цьому олімпійському фестивалі.

Після “Ямодо” Олену Підгрушну взяли в штатну дорослу олімпійську команду, в якій чемпіонка займається упродовж трьох років.

Зараз передолімпійський сезон, наступний буде олімпійським, - каже майстер спорту. - Саме цього року будуть тренувати основний склад. Надіюся, що і я потраплю у нього.

Всього в складі Олімпійської збірної з біатлону є 11 чоловік, з яких лише шестеро поїде на Олімпіаду в Канаду.

Четверо чоловік із збірної вже обрано, - зазначає спортсменка. - Надіюся, що і я потраплю у число “олімпійської шестірки”, адже я наймолодша і найперспективніша.

 

Довелося покинути все

Спортивне життя дуже складне, бо більшість часу доводиться проводити у роз'їздах. Заради спортивної кар'єри пані Олена пожертвувала всім іншим.

Коли я серйозно почала займатися цим спортом, - пригадує вона. - То перше, що мені сказали тренери, це те, що коли я хочу досягнути чогось у біатлоні, то повинна відмовитися від звичайного режиму життя. Тобто на першому місці для мене має бути не родина, розваги та хлопець, а спорт, спорт і ще раз спорт.

Олена Підгрушна через постійні змагання рідко буває вдома.

Ну, що я можу сказати, я дійсно мало часу проводжу із сім'єю, - каже чемпіонка. - Вдома я буваю раз у декілька місяців. І моя так звана відпустка триває близько п'яти днів. А з іншого боку — це моє життя. І якби не було цих поїздок, то не було б і мене як спортсменки.

Пані Підгрушна зізнається, що коли приїжджає у Тернопіль, то почуває себе справжньою жінкою, одягаючи плаття і взуваючи туфлі на високих підборах.

Ви знаєте, коли я вдома, то знімаю з себе весь спортивний одяг, і переодягаюся у більш жіночий, - розповідає пані Олена. - Адже тільки вдома можна одягти сукню і підбори. Саме тут я без лиж, рушниці та іншого спорядження.

Спортсменка намагається використати кожну вільну хвилину для спілкування з родиною і друзями.

Коли вдома, то проводжу багато часу з рідними і друзями, - каже пані Олена. - Намагаюся якомога більше спілкуватися із рідними, адже потрібно надолужити згаяне.

 

Катання над хмарами

Біатлоністка об'їздила всі країни Скандинавії, а також Америку, Італію, Болгарію, Австрію та інші. Саме Австрію спортсменка називає “казковою країною”.

Я дуже люблю Австрію, - каже Олена Підгрушна. - Біля підніжжя Альп все буяє зеленню, а коли підіймаєшся вгору хребтом, то, подивившись вниз, опиняєшся в країні снігів. Коли сходиш вгору, то завжди дивишся на небо і думаєш, чи сьогодні будеш кататися над хмарами, чи під ними.

Австрійці відрізняються своєю ментальністю від інших народів.

  • Хочу сказати те, що всі австрійці є дуже доброзичливими і приязними, - зауважує пані Підгрушна. - А ще такий цікавий момент, що у них замість котів і собак бігають маленькі гірські свинки. Цих чарівних істот всі жителі дуже люблять гладити.

Оксана ЧУЙКО

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Бажаю тобі Олено гарно виступити на Чемпіонаті світу і завоювати медаль, тримаю за тебе кулаки)))
  • Anonymous

    Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На Провідну неділю до кладовищ курсуватиме більше громадського транспорту 19:07 Судили тернополянина, який створив групу у Телеграм про повістки і переміщення ТЦК 18:00 Євробачення 2024: де дивитися трансляцію гранд-фіналу та як голосувати 17:05 Коли можна вклеїти фото у паспорті і чи буде чинним документ без нового зображення Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 16:00 ФК«Нива» у Тернополі прийматиме запорізький «Металург» 15:00 Магнітна буря та полярне сяйво — чому жителі України бачили забарвлене небо 14:00 На Тернопільщині водій з сусідньої області намагався підкупити патрульних 13:00 15 травня не буде води на кількох тернопільських вулицях 12:00 Копаючи могилу для військового, знайшли гранати і людські рештки 11:35 Як новачкам підготуватися до свого першого забігу? Важливі поради від тренера (новини компаній) 11:00 Жінка травмувалася в тернопільській маршрутці 10:05 Готуємо домашні рогалики з повидлом, вишнею чи маком 09:00 Тернопільщина втратила захисників Олександра Грицюка і Віталія Тимківа 22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up