Партнер рубрики Події

Впав попит на тролейбуси

Впав попит на тролейбуси
Влітку через зменшення попиту на рейси випускають на 5 тролейбусів менше

 

Тернополяни почали менше користуватися міським електротранспортом.

Кількість перевезень пасажирів тролейбусами зменшилася на 7,1%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомили в управлінні статистики.

Відео дня
l>
  • Причина зниження кількості пасажирів у тернопільських тролейбусах – застарілі машини, які перевозять громадян, - каже начальник відділу нефінансових послуг тернопільського управління статистики Ольга Сабатюк. - Окрім цього, на ринку транспортних послуг є висока конкуренція. Адже є досить велика кількість маршрутних автобусів, серед яких багато приватників.

  • Самі ж пасажири погоджуються, що менше їздять тролейбусами саме через їх стан.

    • Мені, пенсіонерці, байдуже, який той тролейбус, - каже тернополянка Марія. - Я й так їжджу безкоштовно. А от донька вже намагається користуватися маршруткою. Воно, може, й ненабагато швидше, але інколи ті кілька хвилин її можуть врятувати, інакше може бути догана чи штраф за спізнення.

    Кондуктори тролейбусів значного зменшення пасажирів у першому півріччі не помітили. Кажуть, що влітку їх і справді стає набагато менше через відпустки та теплу погоду, коли люди намагаються більше ходити пішки, якщо недалеко.

    • От зараз людей, самі бачите, мало, - каже кондуктор тролейбуса п'ятого маршруту Тетяна. - Влітку чи не все місто наше наче вимирає – так всі роз'їжджаються. А що вже казати про тролейбуси? Кому у них влітку їздити? А от за попередні місяці не помітила ніякого зменшення.

    Влітку кількість самих тролейбусів, які виїжджають на маршрут, зменшується, кажуть в управлінні транспорту.

    • Людей у місті меншає через відпустки, і такої кількості транспорту місто не потребує, - каже начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. - Хоча до кінця року ми плануємо збільшити тролейбусний парк ще на десять машин. Виплачувати їх ми будемо протягом п'яти років. Кошти на них будуть виділені із місцевого бюджету

    До речі, в той час, як кількість пасажирів у тролейбусах знизилася, на 14,1% збільшилася кількість проїзду в них пільговиків.

    Ірина НЕБЕСНА

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (3)
    • Anonymous

      Ага ті тролейбуси вже давно списувати треба, розвалюються на очах. В маршрутках теж небезпечно, як подивишся як вони їздять, водій однією рукою гроші рахує, а в другій тримає мобілку, або цигарку, ще й блатняки на весь салон лабають. Ото безпека. Хіба тільки бомжі в носі колупаються?
    • Anonymous

      І буде падати.За здоров"я страшно.А по-друге,їздити з пенсіонерами,які вічновиганяють з місця теж не хочеться.Вони возяться цілими днями ще й безкоштовно. А молодь після робочого дня теж хоч тих 10хв. посидіти не відмовилась би.Я одного разу бабці її торбу в тролейбус занести допомогти хотіла.Так в мене не вийшло,тому що підняти її я не змогла.А в неї 2 таких. Хто буде спорити про їхнє здоров"я? про всіх не кажу.Але з ними спорити ніхто не наважиться.
    • Anonymous

      Я ото думаю, що наші тролейбуси вже не в тому стані, щоб на них було зручно та й безпечно їздити!!! Особисто не їжджу в тролейбусах вже досить давно...мало того, що повільні, так ще й брудні..зайдеш в білому, вийдеш в сірому...А ще більше бажання пропало тоді, коли якийсь бомж колупався в носі а потім доторкнувся тими ж рукаи до труби, за яку всі тримаються!! бе!
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б`є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: житель Тернопільського району намагався підкупити працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up