Патруль ДПС збив дитину

Патруль ДПС збив дитину
Двадцятилітню вінничанку з десятимісячною дитиною вчора збив автомобіль дорожньо-патрульної служби.

Пригода сталася близько 15.30, на Хмельницькому шосе, фактично навпроти трамвайної зупинки "Ім. Воїнів-інтернаціоналістів". Свідки ДТП стверджували, що жінка переходила дорогу в невстановленому місці, а водій патрульного авто не встиг вчасно загальмувати.

- Якщо враховувати, що гальмівний шлях автомобіля склав 20 метрів на сухому та чистому асфальті, то можна сказати, що машина рухалась зі швидкістю 50-60 км/г. Але важливий той момент, що автівка сучасна, тому має бути обладнана системою АБС (анти-блокувальна система гальмі - ред.), яка при гальмуванні не дає колесам блокуватись. Сліди на асфальті говорять про те, що, можливо, вказана система не була активною, - каже водій із 35-річним стажем Микола.
На місце пригоди прибули п'ять машин служби ДАІ та автомобіль автотехнічної експертизи. Поряд стояв винуватець трагедії - автомобіль Nissan Maxima, з великою вм'ятиною, яку залишило на лобовому склі тіло потерпілої.

- Жінка з дитиною намагалася перебігти дорогу на інший бік, в бік трамвайної зупинки. Автомобіль патрульної служби, що рухався у крайньому правому ряду, почав гальмувати та сигналити, але все ж таки їх збив... Чи жива жінка та дитина, ми не знаємо, адже їх забрала "швидка", - кажуть свідки аварії.
Як повідомили на станції швидкої допомоги, 20-річна мати та її десятимісячна дитина отримали закриті черепно-мозкові травми голови та струс мозку. У дитини лікарі швидкої виявили ще й травму живота. За повідомленням медиків, і дитину, і матір доправили в обласну дитячу лікарню. Там вони будуть обстежені і їм буде надана необхідна допомога. Матір будуть спостерігати лікарі дитячої лікарні, але при першій необхідності переведуть в іншу лікарню.

Відео дня
>

У обласній дитячій лікарні, куди направили потерпілих, журналісту "20 хвилин" вдалося знайти постраждалу дитину. Ромчик - так звуть травмованого малюка, був на руках у бабусі Алли. Жінка ледь стримувала сльози. Вона прослідувала від травмпункту до передпокою приймального відділення, щоб оформити малюка у відділення нейрохірургії. За словами пані Алли, її дочці Наталі, мамі дитини, у даний час накладають шви. А у Ромчика після рентгену діагностували перелом тім’ячка. Поки бабуся буде доглядати дитину та матір у лікарні.
- Це даішна машина, це вони збили, одразу приїхало усе керівництво, - розказувала пані Алла. - Ми самі живемо у Калинівці, а моя дочка приїхала з Ромочкою, тому що лікарі призначили масажики дитині, - казала вона.
Як розповіли очевидці, що очікували чергу у передпокої приймального відділення, представник ДАІ також "чергував" біля травмпункту. Вони чули, як йому давали поради невідомі для них особи:
- Пишіть все так як є, не шукайте винних.
Батьки інших хворих дітей заспокоювали бабусю та поступалися чергою на аналізи.
У Державтоінспекції міста підтвердили, що о 15.20 на Хмельницькому шосе в районі повороту на дитячу обласну лікарню сталася дорожньо-транспортна пригода за участю спецавтомобіля ДАІ.
- Жінка перетинала проїжджу частину у невстановленому місці, по крайній лівій смузі їхав бус і вона вибігла із-за цього буса, а по крайній правій їхав наш автомобіль і сталося зіткнення, - каже начальник Державтоінспекції міста Анатолій Присяжнюк. – Деталі і винуватців  ДТП встановить слідство, яке проводить прокуратура.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Anonymous

    нехрен переходить (перебегать) не в положенном месте дорогу!!!
  • Anonymous

    80 там не могло быть, негде там днём разогнатся
  • Anonymous

    У меня нет своего автомобиля. Пишу это уточнение, чтобы не подумали, что я защищаю коллег-водителей. Но я всё-таки за то, что пешеходов надо наказывать, когда они нарушают правила дорожного движения. А те, кто переходит дорогу на красный свет или в неположенном месте с детьми, должны нести ответственность ещё в большем размере. Ведь часто видим такое: мамаша стоит на тротуаре, а коляску с младенцем выкатила на дорогу и ждёт нужного сигнала светофора. Или другой пример: родители перебегают через дорогу, лавируя между машинами, и тянут за руку своего малыша. Глупо как: подвергать опасности сознательно жизнь своего ребёнка! Может, надо, чтобы стояли постовые на перекрёстках, хоть иногда? Может, стоит наказывать нерадивых пешеходов?

    Anonymous reply Anonymous

    Elena,- я за на все сто. И наказывать рублём!!! А то штрафы водителям придумали. А пешеходам???!!! Ведь участники движения, не толь ко водители...

    Anonymous reply Anonymous

    Мда, особенно хорошо то, что нардепы учли пожелания автолюбителей. Теперь говорят и пешеходов штрафовать будут - до 170 грн. максимум. А вот вождителей - я злобно потираю руки и закатываю глаза от счастья. Так шо Валера - копите деньги, будете платить. Или - как уже предлагалось... высочэнький заборчик...

    Anonymous reply Anonymous

    Дуракам (шиша) закон не писан!

    Anonymous reply Anonymous

    Но персонально для тебя (шиша), отмечу! Что когда такие олени как ты будут кидаться под колёса, я буду выходить и обламывать рога! Чтоб впредь не повадно было! Кстати, как не раз уже делал.

    Anonymous reply Anonymous

    Ишь, нервишки шалят, провериться надо - справочку получить, а то ведь оно знаешь как - тут оленю рога, а там и сесть можно. Надолго. Коли не ошибаюсь - так в Черновцах для таких оленеводов хорошее есть местечко, как раз за нарушение ПДД там и околачиваются, повышают уровень личной культуры. Еще раз повторяю - пристегнись и держись за поручни, котик, как-то нервничаешь слишком. Переживаю, может сердечко откажет на повороте, так ты не пенься - все Чикаго, ну, выйдешь, ну, рога переломаешь, сам в рожицу получишь - оно ж как у поэтов: Хоть раз все получали в морду за рулем (с). Главное, не гоняй на больших скоростях, а то ведь и сам можешь разбиЦЦо, а такой мозг беречь надо.

    Anonymous reply Anonymous

    А шиша у нас оказалась женского пола :-)))!\r\nОт нечего делать, вон какие сочинения пишет!

    Anonymous reply Anonymous

    Мамаша неправа в том , что перебегала не там где положенно, НО, голова могла бы быть другим забита, ребёнок всетаки там чемто болел и все такое.... а вот ГАИшники суки.... такой тормозной путь .... и всего 50-60 км... хахахаха... там 80 как минимум было!!!!!!наказать думаю нада обеих... мать штрафом конкретным, что бы больше не бегала как лань, а ГАИ - нах с работы и пусть плотит за полное лечение малыша!

    Anonymous reply Anonymous

    Тебя тоже гнать с работы если ты опоздаешь на пол часа ???????.................
  • Anonymous

    СЕЛО Є БУЛО І ЗАЛИШИТЬСЯ СЕЛОМ! ПО-ПРИЇЖАЛИ ЗІ СВОЇХ КАЛИНОВОК У ВИЛИКІ МІСТА КОЛИ НАВІТЬ НЕЗНАЮТЬ ДЕ ПЕРЕХОДИТИ ДОРОГО ПРАВИЛЬНО!

    Anonymous reply Anonymous

    "По-ПРИЇЖАЛИ ЗІ СВОЇХ КАЛИНОВОК У ВИЛИКІ МІСТА".Ты,Апс,имеешь ввиду Винницу?большим городом? :):):)))))))))))Ссудя по твоему общению,ты уж точно колхозник.Съезди в действительно большой город и посмотри,как там люди общаються.Оч. надеюсь,что в Виннице немного таких людей,которые общаються,как ты.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up