Подільське ткацтво йде у вічність

Подільське ткацтво йде у вічність
Із 30 вересня по 20 жовтня у краєзнавчому музеї у рамках Всеукраїнської конференції проходить виставка під назвою "Подільське традиційне ткацтво". Організаторами виступили управління культури та туризму облдержадміністрації, кафедра етнології педагогічного університету, а також сам музей

На виставці були представлені роботи подільських майстрів ткацтва, експонати з кафедри педагогічного університету і музею. Там можна побачити килими, рушники, полотна, коротше кажучи, все ткацтво, яке було присутнє в інтер'єрі побуту української хати. Для показу основної частини українського ужиткового мистецтва в музеї представили свої експонати всі райони Вінницької області.
- Українське ткацтво і вишивка зараз нерентабельні, - вважає вінницький дизайнер Олександр Очеретний. - Є речі, яким притаманна властивість вимирати, до таких і належать полотна. Якби мені запропонували зробити колекцію, присвячену українській тематиці, я б узявся, але якби матеріальні моменти взяв на себе хтось інший.
У магазинах сувенірів про це іншої думки.
- Наприклад, українська вишиванка користується серед покупців особливою популярністю, - висловлюється пані Наталя, власниця одного з магазинів. - Незважаючи на високу ціну, яка коливається від 300 до 2000 гривень, люди купляють сорочки. На жаль, ткацьке мистецтво вимирає, тому що молодь цим займатися не хоче, а майстри не вічні.
Відповідно до якості роботи коливається і ціна: якщо вишиванка зроблена механічно, то буде коштувати від 100 гривень. Якщо ж робота виконана майстром, тоді ціна буде вищою. Але наші люди купують, особливо на державні свята.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:21 Сирський вручив нагороду «Золотий хрест» військовослужбовцю Петру Большуку з Гайсинщини photo_camera 14:04 До 350 гривень за квиток: Скільки коштує доїхати з Вінниці до міст області 13:27 Під час пожежі у Хмільнику загинула жінка 12:19 Раніше судимий чоловік пограбував пенсіонерку у Вінницькому районі та втік до Києва photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 12:05 Секрети найкращих дитячих стоматологів Вінниці клініки "ПАВЛІН"(Новини компаній) 11:48 Вінницький легкоатлет Антон Нагорняк виконав норматив майстра і поїде на чемпіонат світу 11:21 Додому «на щиті» повертається Юрій Добранський з Вінниччини 10:51 Вінницька збірна тхеквондистів увійшла в трійку кращих серед 127-ми європейських команд 10:19 Де у Вінниці 21 травня не буде світла та води. Адреси 10:07 Чому знайомі люди, звичні речі і продукти пахнуть не так? Що спотворює наш нюх, розкаже лікар 09:35 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 09:32 Врятувати життя: у Вінниці курсуватиме автобус з історіями жертв торгівлі людьми 09:02 Минулої ночі оборонці неба знищили 28 з 29-ти ворожих дронів 08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Олену та Ярослава. Історія, заборони та прикмети 21 травня 07:40 Вакансії в Green cool, Грош та 93 актуальні пропозиції роботи у Вінниці 21:17 До Небесного легіону приєднався солдат Віктор Ваврух з Бару 20:40 Танцівниці «Golden age 60+» вибороли перше місце на Відкритому Чемпіонаті області з чирлідингу photo_camera 20:05 Вінницький ліцей №27 провів найбільше ярмарків та зібрав рекордну суму для ЗСУ play_circle_filled photo_camera 19:29 П'яний водій на Audi насмерть збив велосипедиста у Лаврівці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up