Вагон зійшов із рейок і зніс дві опори

Вагон зійшов із рейок і зніс дві опори
Сьогодні, третього жовтня, зранку не всі вінничани встигли на роботу. Тому, аби допомогти городянам, транспортники додатково випустили на маршрут автобуси муніципального автобусного парку та два - «Вінбусу»

Учора приблизно о шостій годині ранку причіпний вагон трамвая маршруту №4 зійшов із рейок. Трамвай, який рухався в напрямку Барського шосе, щойно вийшов із депо, тому людей у вагоні не було. Аварія сталася на ділянці між трамвайними зупинками «Лісопарк» і «Технічний університет».
Результатом аварії стали дві знесені опори контактної мережі та незначні пошкодження і подряпини самого вагона.
Через сходження трамвая з рейок рух електротранспорту на ділянці від трамвайного депо до кінцевої зупинки був припинений. Тому трамваї маршрутів №4, №2 та №5 рухалися за скороченим маршрутом, розвертаючись по колу біля трамвайного депо.
На час ліквідації наслідків аварії на ділянку було виставлено п'ять автобусів, які курсували маршрутом, розвантажуючи лінію.
- Я вже четверту маршрутку пропускаю. Трамваї стоять, а маршрутні таксі повністю забиті. Причому так, що втиснутися туди фактично неможливо. А за такий "комфортний" проїзд ще й треба заплатити 1,5 гривні! - скаржиться вінничанка Надія Миколаївна.
На даний момент ТТУ з’ясовує причини аварії. Однак основною причиною того, що сталося, фахівці називають зношеність колій на цій ділянці, водночас констатуючи той факт, що вона не перевищує гранично допустимих норм.
- Дійсно, причіпний вагон швейцарського трамвая зійшов із рейок і збив дві опори, внаслідок чого обірвалися дроти. Вагон був порожній, адже трамвай щойно вийшов із депо. Але навіть якби і були б пасажири, то вони б мали достатній захист. Свою міцність трамвай довів у повній мірі. Причиною сходження з рейок, за попередніми даними, стала зношеність колії, хоча її стан знаходиться у рамках допустимого, - коментує начальник Вінницького ТТУ Володимир Бугайчук.
Також прокоментував ранкову подію перший заступник міського голови Іван Михайлюк.
- Швейцарські трамваї зроблені досить якісно, пошкоджень вагона майже немає, є подряпини від опори, - каже Іван Архипович. - Можемо вважати цю ситуацію свого роду перевіркою, і швейцарський трамвай пройшов її вдало. Протягом тижня в місті буде здійснено додаткове обстеження колій, і до кінця року буде проведено заміну рейок навіть там, де зношеність не перевищує гранично допустимих норм. Де заміну колій здійснити буде неможливо, будуть виставлені знаки обмеження швидкості руху трамваїв до 5 км/год.
За інформацією трамвайно-тролейбусного управління, вже об 11.30 рух трамваїв було відновлено.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    це все говорить про те що вся техніка ненадійна.нема такої що гарантувала б 100% безпеки.

    Anonymous reply Anonymous

    О какой гарантии может быть речь, если на родине эту технику уже давно списали...

    Anonymous reply Anonymous

    то дай гроші на нову.........

    Anonymous reply Anonymous

    С этим вопросом к Гройсману, а лучше к Ющенко.

    Anonymous reply Anonymous

    Ветка странная, поелику обсуждение исходит из неверного первого сообщения. Напоминаю - предыдущий оборот трамваев по депо устраивался как раз из-за того, что на Барском сошёл с рельсов чешский трамвай номер 211, кстати, недавно побывавший в капремонте.

    Anonymous reply Anonymous

    Сергею - вот поэтому на Украине "жить хорошо" - вместо того, чтобы подумать, есть один ответ на все...
  • Anonymous

    Це вже вдруге, цього року сходять з рейок швейцарські трамваї. З чеськими таких проблем нема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up