В районі старого міського аеропорту впав літак

В районі старого міського аеропорту впав літак
17 жовтня близько третьої години дня в районі старого міського аеропорту впав літак. Як-18Т, який щойно пройшов заводський ремонт, під час випробувального польоту втратив висоту і неподалік від капустяного поля зарився носом у землю

За даними прес-служби ГУ МНС України у Вінницькій області, тренувальний літак належить Вінницькому авіаремонтному заводу №421, де він і проходив післяремонтні випробування.

 

Як свідчать очевидці, вчора, незважаючи на нельотну погоду, на борт літака піднялись два чоловіки – авіаційний інспектор і випробувач. Літак зробив одне коло над аеродромом, а потім раптом почав нахилятися набік, пропоров землю правим крилом і «закопався» в неї носом.

Відео дня
>

У результаті падіння зламався гвинт, погнулось крило та відламався двигун. Сидіння літака були заляпані кров’ю, однак льотчики залишились живі. Наразі на місці події працює комісія заводу, рятувальники та правоохоронці.

Обох потерпілих після аварії направили у міську лікарню швидкої допомоги. За словами чергового лікаря, чоловіки були доставлені з легкими ушкодженнями і від госпіталізації відмовились.


Кореспондент «20 хвилин», який приїхав у лікарню, з льотчиками зустрітися не зміг. Одразу після обстеження їх забрали працівники міліції. Від коментарів потерпілі категорично відмовились.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Это наверно капусту тырить хотели да видать не получилось!))))

    Anonymous reply Anonymous

    Идиоты!!! На борту было 2 пилота с огромным налетом. (обоим мужикам уже за 50) 2. Принимали машину из КВР у Винницкого завода. Предполетная - заводская, заправка - заводская. Производилась приемка - облет после КВР. 3. Отказ произошел после первого разворота. Причем перед отказом с земли наблюдали черный дым. 4. Посадка перед собой и по курсу влево-вправо была невозможна - препятствия и гарантированный "лобовой" 5. С высоты 150 м они почти сумели довернуть на обратный но не дотянули (удивительно как мужики смогли это сделать на 18-м!) 6. шасси не выпускали, т.к. перед ними была местность с сомнительной поверхностью. Как оказалось потом - правильно, ибо что-то сродни торфянику. 7. После отказа один пилотировал, а другой продолжал попытки запуска. Так шо не надо ля-ля и делать пилотов крайними. Все знают о забытых тряпках под капотом, плавающих в баках пробках и ржавчине на циллиндрах после капиталки АН-2 в Виннице. Этот мир слишком маленький и шила в мешке не утаишь. И не надо пилотов делать крайними!

    Anonymous reply Anonymous

    Верно, нельзя пилотов делать крайними - с них надо начинать: Температура воздуха 6-8 грд., моросящий дождь, видимость 5-7 км, нижняя кромка ок. 600-800 м , короче говоря условия не самые легкие, а для ЮЮ, который заявлен как КВС - предельно-запредельные, он и миллион на миллион пенки может отмочить (проверено)., таким образом, выполняя свою пресловутую "Программу соответствия" висит в зоне и поверяет как соответствует данный экземпляр ВС эксплуатационным характеристикам и ограничениям, изложенным в РЛЭ ЯК-18Т. Вдоволь насдадившись полетом, переходит на снижение для захода на посадку, а поскольку аэродром и его ориентиры ЮЮ не знакомы, без труда мажет с перелетом. В это время НТ занимается настройкой GPS, в пилотирование не вмешивается, за параметрами двигателя не следит. На высоте выравнивания принимается решение на уход, энергично дается РУД на приборную доску, а двигатель отвечает хлопками и перебоями. И в этом нет ничего удивительного: просто на снижении нужно прикрывать жалюзи и следить за температурой. А вот после этого - все точно так, как рассказывают пилоты : и за живучесть самолета ЮЮ борется, пытаясь закачать топливо и НТ берется за управление, не давая соскользнуть самолету на крыло (скорость близка к скорости сваливания, 2 режим полета)все, да не все!!! Забывают пилоты (или умалчивают) о том, что то-ли двигвтель проснулся, то-ли ЮЮ впрыснул в цилиндры топливо и реакция винта сразу перевернула самолет и он ударился правым крылом о землю (вот от того и правая консоль подогнута и двигатель скрутило на раме). А насчет выводов комиссии: конечно дождемся и посмеемся. Думаю, что найдут пролетающую ворону, проведут с ней беседу и воткнут ее в карбюратор - ну что с нее взять то с вороны ???

    Anonymous reply Anonymous

    Очень надеюсь, что после этого случая, те кто направляет ЮЮ на так называемые испытательные полеты, поймут, что его место в самолете у 15-го шпангоута боком по полету.

    Anonymous reply Anonymous

    как все серьезно. А ведь птичка, которая разбилась - фиговенькая, маленькая не Боинг однозначно. Все живы. Слава Богу. О чем свистеть-то?

    Anonymous reply Anonymous

    Яка країна - такий і теракт...

    Anonymous reply Anonymous

    А, раз черный дым с земли - значит ракетой сбили самолетик. Сто пудов
  • Anonymous

    тут задіяна алькаїда. її почерк
  • Anonymous

    Хорошо что все выжили!А если бы кто-то погиб.......?Ну разве можно так поддавать людей риску?
  • Anonymous

    а черный ящик нашли?

    Anonymous reply Anonymous

    Готовилась атака на областное управление МВД ))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up