Рік туризму по-козятинськи

Рік туризму по-козятинськи
Кожний мріє стати чемпіоном, досягти найвищих висот. Таку можливість мали туристи Козятинського району, які зібралися в мальовничому куточку Козятинщини - таборі "Пролісок", що у Йосипівці, 10-11 жовтня 2008 року на шостому відкритому чемпіонаті з туристського багатоборства серед юних туристів-краєзнавців. В цьому році, який проголошений Президентом України

Роком Туризму, на змагання, що проводилися під егідою відділу освіти Козятинської РДА завітали 10 команд - Білопільська (керівник: Олена Шамро), Кашперівська (керівник: Марина Чорноплеча), Кордишівська (керівник: Олександр Згодько), Самгородоцька (керівники: Володимир Рукавчук  та Тетяна Проценко), Вівсянецька (керівник: Олена Маринова), Пузирківська (керівник: Юрій Коновалюк), Безименська (керівник: Казмірчук Сергій), Вернигородоцька школи (керівники: Франц Чашковський та Віктор Левицький) та команда міста Козятина (керівник: Валентина Галанзовська ).
Це досить велике представництво і приємно відзначити, що рівень підготовки команд значно зріс. В цьому велика заслуга керівників команд, які не один рік займаються туризмом та відділу освіти, який сприяв придбанню туристського спорядження у школах. До речі, всі команди, що приймали участь у змаганнях, отримали від Аліни Діденко в подарунок туристську палатку, а школи, де туризм розвивається найкраще - по катамарану.
Кубок Козятинського району туристи виборювали у чотирьох видах - з техніки пішохідного туризму, велотуризму, водного туризму та з краєзнавства. Досить складна була полоса перешкод в особисто-командному заліку. Учні долали етапи - жердини, маятник, навісна переправа, крутопохила, дюльфер.
Чемпіоном з ТПТ серед юнаків став Сергій Петров, ІІ місце - Михайло Онофрійчук , ІІІ місце -  Андрій Жорноклей. Усі переможці з Вернигородоцької школи). Серед дівчат І місце - Інна  Дячук (с Вернигородок), ІІ місце - Маша Поян (м. Козятин), ІІІ місце - Людмила Кривошея (с Самгородок).
Цікаво проходили змагання з велотуризму, де спортсмени долали комплексну дистанцію з велофігурки, тріалу та велокросу. Серед юнаків I місце зайняв Олександр Швець  (с Вернигородок), II місце -  Юрій Ковальчук, III місце - Андрій  Гончарук (м. Козятин);
серед дівчат: І місце - Людмила Гайдучок  (с Вернигородок), ІІ місце - Людмила Кривошея  (с Самгородок), ІІІ місце - Юлія Шелест (с Вернигородок).
 Неможливо було стримувати захоплення від запливу на катамаранах - перемогу здобув екіпаж з Вернигородка, на II місті - Самгородок,
Ш місце посіли  учасники з Кордишівки.
У загальнокомандному заліку впевнену перемогу вибороли більш досвічені туристи Вернигородоцької школи - "Вертур-1" (старша група), ІІ місце - "Гепаніс-2" (молодша група), ІІІ місце - Самгородоцька школа.
Гідну конкуренцію призерам склали команди міста Козятина та Білопільської школи, які відповідно посіли четверте та п'яте місця.
Переможці отримали кубки, грамоти, цінні подарунки від відділу освіти, а також призи спонсорів, підприємців нашого району, які в минулому та зараз продовжують займатися туризмом і матеріально підтримують туризм.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up