Доброчинність як шлях у секту

Доброчинність як шлях у секту
Хлопець, який познайомився з молодою вінничанкою Валерією на вулиці, розповів їй про діяльність волонтерської організації. Зацікавившись, вона почала відвідувати квартиру де збираються її учасники. Там їй сказали: «Будь готова до того, що батьки тебе не зрозуміють».

Хлопець, який познайомився з молодою вінничанкою Валерією на вулиці, розповів їй про діяльність однієї з волонтерських організацій. Зацікавившись, вона почала відвідувати квартиру де збираються її учасники. Там їй сказали: «Будь готова до того, що батьки тебе не зрозуміють».
Починалося все чудово. Дівчину запросили прийняти учать в одній із благочинних акцій у дитячому будинку, потім – відвідати волонтерський фестиваль.
 «Нарешті я знайшла щось своє», - щасливо думала дівчина. Нові друзі відносилися до Валерії дуже доброзичливо і уважно. Пройшло зовсім небагато часу, а вона їм вже цілковито довіряла.  
Але  розмови про волонтерстово і благочинність закінчилися, коли Валерія навідалася до квартири де мешкають члени організації (до речі усі не місцеві) . Там їй прочитали курс лекцій -  у дуже простих і чітких  фразах дівчині пояснили, що, виявляється, епоха Нового Заповіту вже закінчилася і друге пришестя відбулось. Месія живе у Кореї. «Це свята країна», - сказали їй.
Лише деякий час за допомогою своїх друзів Валерія змогла повернути собі раціональний світогляд
- Нового месію звуть Сан Мен Мун, - каже 20-річний вінничанин Антон. – Два місяці для цієї людини я заробляв гроші. Спочатку ходив до однієї з вінницьких квартир, де мешкали ті, хто йому поклонявся. Потім поїхав у Київ на трьохтижневе навчання. Після цього мене направили подалі від дому – у Донецьк.
Антон каже, що він із самого початку розумів, що то була секта. Але йому було цікаво себе випробувати і отримати життєвий досвід. Хоча він сам сумнівається у правдивості цих слів.
- За два місяці я побував у Харкові і Донецьку, - розповідає Антон. – Займався тим, що ходив по місту і продавав газети. Зранку мені їх давали на руки цілу пачку і мав  продати кожну із них принаймні за дві гривні. Головна мета була у тому, щоб виручити якнайбільше грошей. Для цього нам давали читати книжки по гіпнозу, НЛП і іншим методам впливу на людей. Ця самоосвіта для мене не пройшла даром:  іноді мені вдавалося продавати газету за 10 і навіть за 20 гривень.
По словам Антона, перебуваючи в Харкові їх група, що складалася із восьми чоловік заробила за місяць 20 000 гривень. Власне їм з цієї суми нічого не перепало.

- Вечором усе, що заробив, я повинен був здати, - каже він. - Спочатку перераховував гроші і ретельно вирівнював кожну гривню. Потім записував на папері кількість банкнот різного номіналу. Складав усе це разом у конверт і залишав поряд із зображенням Муна.

Ось що розповідає хлопець про той спосіб життя, який вони вели:
- Все було дуже аскетично. Ми ночували у спальних мішках прямо на підлозі. Харчувалися переважно вівсяною кашею і кефіром. Постійно молилися. Кожний ранок потрібно було відбити перед зображенням Муна певну кількість поклонів. Вона періодично збільшувалась – доходило до декількох сотень…
Особливо цікавим є те, як послідовники релігії Муна, створюють сім’ю.
- Шлюбну церемонію мені показували на відеозаписі,  - розповідає Антон. – Хлопці стоять з однієї сторони, дівчата з іншої. Між ними проходить чоловік, азіатської зовнішності і  самостійно призначає хто за кого вийде заміж. Оскаржувати його вибір ніхто не має право. Дисципліна всередині секти просто військова.
Начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ігор Салецький повідомив, що жодної релігійної громади, яка визнає месією Сан Мен Муна, у Вінницькій області не зареєстровано.
За словами директора Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї і молоді  Світлани Сулімової волонтерську організацію, про яку йде мова,  їй порекомендували спеціальним листом з Міністерства освіти і науки від 25 квітня 2008 року. Там зазначалося, що організація займається волонтерською діяльністю в інтересах молоді усієї планети.
- Я не цікавлюсь тим, релігійна організація чи ні, - каже Світлана Іванівна. – Для мене головне, що її діяльність пропагувала серед молоді ідеали здорового і повноцінного життя.

Відео дня
>библиотека 0/3/359San_Men_Mun.txt

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anonymous

    Блин,читаю коменты и дурею... Какая разница, коммунисты, атеисты, православные... Да кто во что верит, здесь речь о том - тут какая-то мразь разводит людей не только на деньги, он же из них реальных психов делает, прикрываясь религией. А вы спорите, кто прав, кто виноват...

    Anonymous reply Anonymous

    Знаешь а всетаки стоить разобраться, это иногда помагает. Не задумывался, что ведь и сам можешь оказаться среди тех, кому те, кто не хочет разбираться могут вот так же отнестись как и ты сам. Народная мудрость гоовори: Поспешишь, людей насмешишь. Такчто можеть все таки стоит задуматься.

    Anonymous reply Anonymous

    хм

    Anonymous reply Anonymous

    Мені здається що це просто заказ ми багато чого не знаємо ,нам просто говорять це хороший ти з ним дружи це поганий не дружи ,просто читать гіпноз зі володіти ним це брехня ,меня здається що нас гіпнотизують
  • Anonymous

    Впевнений що еволюціоністи не матимуть що сказати на рахунок створення Землі. Жоден вчений, в най кращій лабораторії не зміг зробити з мертвого матеріалу щось живе. В біблі є пророцтво, що колись буде заборонена вся релігія. І такі факти сприяють цьому. Недавно в Сума теж стався випадок що наводить на таку саму думку. http://tsn.ua/ua/bin/video.php?media_id=92200§ion_id=1&subtype_id=&subtype=tsnnews

    Anonymous reply Anonymous

    Правда, это не значит, что он не сможет. Не знаю - имели ли вы дело с философией, но все-же позволю себе напомнить вам о существовании диалектики и принципов абсолютной и относительной истины.
  • Anonymous

    Отожбо воно і є, що "лояльно"... ставиться Українець до сєкти. В Росії Путін порозгоняв "охмурителей-сектантов", а у нас, що не ранок -так уже хтось і переписав хату во благо релігії ( а саме жевжику, який її видумав,щоб лохов разводить на бабло, тачкі, хати і тд), а щоб не взяли за зябра вже проплачено і відділу у справах релігій , і міліції і їншим особам,які миттєво втрачають пам"ять,хто "рєгистрировался", а хто "нє"...

    Anonymous reply Anonymous

    Правильно нечего по разнім сектам ходить. ВСЕ В СЕКТУ ПУТИНА!
  • Anonymous

    Релігія, бог, біблія, церкви і священники то велике зло і брехня, їм потрібні тільки гроші, скільки людей померло за релігію, взяти навіть для прикладу 9/11, це все релігія винувата. Повинен бути тільки атеїзм.

    Anonymous reply Anonymous

    "Я" ну ты и загнул. Да твои атеисты-ленинцы пол мира кровью залили.

    Anonymous reply Anonymous

    53% населения планеты не верят в бога, yesnogod.com, потихоньку но мы умнеем, еволюция доказана, хватит верить в невидимого дядьку который за всеми следит, бред это все.

    Anonymous reply Anonymous

    Ой, как примитивно считать Богом невидимого дядьку на небе. Это такая картинка для средневековых крестьян, потому что им невозможно было представить высший мир в виде сложной энергетической структуры.

    Anonymous reply Anonymous

    ."Высший мир в виде сложной энергетической структуры".... что за бред? ВЕРА - это хорошо, человек нуждается в вере. РЕЛИГИЯ - не совсем. РЕЛИГИЯ (любая) в большинстве случаев - инстумент, чтобы манипулировать людьми.

    Anonymous reply Anonymous

    Наверное, ты только в школе учился, где не показывают большие проблемы в эволюции. Для большинства ученных эволюция остается только теорией. Кстати, надо быть очень верующим, чтобы поверить в эволюцию. Поэтому, эта теория является своеобразной религией.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up