Третій російський націонал-більшовик отримав статус біженця в Україні в нашому місті

Третій російський націонал-більшовик отримав статус біженця в Україні в нашому місті
Вінниця стала українськими дверима для політичних біженців із Росії

Вінницька правозахисна група підтвердила факт, що громадянці Російської Федерації Анні Плосконосовій надано статус біженця в Україні. Це вже третій випадок за останній час, коли члену Націонал-більшовицької партії Росії (керівник партії - письменник Едуард Лимонов)надали притулок саме в нашому місті.
- Я звернулася за допомогою саме до Вінницької правозахисної групи (ВПГ), бо бачила хороший результат у їх роботі: вони вже допомогли двом моїм однопартійцям, - розповіла „20 хвилинам” Анна Плосконосова. – Найближчими днями я приїду з Києва, щоб отримати у Вінниці офіційну реєстрацію.
Координатор ВПГ Дмитро Гройсман каже, що надавати статус біженця тим людям, які відповідають певним критеріям, є обов’язком України згідно з конвенцією ООН.
- Наша правозахисна група не має нічого спільного з політичною позицією російських націонал-більшовиків, нас це абсолютно не цікавить, - стверджує він, - Важливо лише те, що цих людей переслідували в країні походження. Ми готові допомагати і противникам ідеології „нацболів”, якщо вони опиняться у подібній ситуації.
 Офіційно підтвердити факт надання політичного притулку Анні Плосконосовій у секторі міграційної служби Вінницької області відмовились, посилаючись на чинне законодавство України.
- Я можу надати вам цю інформацію лише за згодою самої людини, про яку ви запитуєте, - відповів „20 хвилинам” завідувач сектору Ігор Березенський.
Анна Плосконосова каже, що ближчим часом інші російські націонал-більшовики просити притулку в Україні не збираються.
- Ми вітаємо ті демократичні зміни, які відбулися в Україні в 2004 році, - каже вона. - Наскільки я пам’ятаю, наша партія завжди визнавала територіальну цілісність і суверенітет України.
 Єдине, що, за словами Анни, не сприймають її однопартійні, – це територіальні претензії деяких українців до Росії, наприклад, щодо Брянської області…
Анна каже, що подібно до своїх біженців-однопартійців вона планує жити в Києві. За її словами, вона хоче вивчити українську мову і, якщо буде така можливість, із часом прийняти громадянство нашої країни.
Довідка

Сергій Чумак (30),
голова громадської організації „Чумацький шлях”
- Надання російським націонал-більшовикам притулку в Україні є геть ненормальним явищем, але „закономірним”. У радянські часи Вінниця була містом, де на пенсії оселялися відставні військові офіцери з півночі імперії, як правило, енкаведисти. Вихідці з обкому компартії продовжували керувати нашою областю і після отримання Україною незалежності. Ось тому націонал-більшовизм має в нашому місті історичні корені. Як тоді через переселення військових пенсіонерів формували „п’яту колону” в Україні, так і тепер, я підозрюю, що ці люди спеціально засилаються до нас, щоб із часом вести відповідну діяльність у своїх інтересах.

Олександр Кравець (49),
голова Вінницької міської організації Партії регіонів
- Ні я особисто, ні в лавах нашої партії не схвалюємо політичного екстремізму. Це не наш шлях. Важко сказати, навіщо в нашій державі надають притулок чужим екстремістам. Хоча, з іншого боку, ми показуємо цим перед усім світом людське ставлення до людей, які з тих чи інших причин є „знедоленими” у своїй країні. З Росії й раніше втікали люди, на яких заведені кримінальні справи. Але інші країни визнали їх біженцями, як, наприклад, Великобританія - Березовського. Так що в наданні націонал-більшовикам статусу біженця в Україні я трагедії не вбачаю. Які наслідки це може мати в майбутньому, зараз важко сказати.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    \"Куда конь с копытом, туда рак с клешнёй\". \r\nНекоторые страны Запада, назло России, предоставили политическое убежище ворам и бандитам вроде Березовского и Закаева. Лимонов по сравнению с ними мелкая сошка, но и Украина не Великобритания.\r\n

    Anonymous reply Anonymous

    Ради интереса полистал одну из книжек Лимонова, скандально известную в начале 90-х. Впечатление такое, что этого немолодого уже мужчину больше всего волнует проблема секса с собственной женой.

    Anonymous reply Anonymous

    А гениальных откровений ожидать и не стоило, имхо, - афтор не из таких... :)
  • Anonymous

    Ну и нахрена всякое отребье сюда пускать? Или єто, как говорил Хрущев, "нате вам нашего г@вна"?

    Anonymous reply Anonymous

    За всеми "опозиционными" образованиями стоят США. Как правило эти "партии" и образования существуют на гранты выделяемые Госдепом через так называемые "неправительственные" организации. которые на самом деле являются американскими центрами по подрывной деятельности против даного государства. То же самое случилось на Украине в 2004-м году - (оранжевая революция), - в Грузии "революция Роз", - в Киргизии, - "тюльпанная революция", в Прибалтике - "жемчужная"... Как правило верхушку этих так называемых "опозиционеров" составляют исключительно "Рабиновичи"... Проверьте сами и убедитесь, кто являются руководителями "опозиционных" сил и так называемые "правозащитники"... США умело используют людей ненавидящих всё русское для борьбы с Россией (как правило это молодые люди обработанные пропогандой разработанной в Госдепе специалистом по СССР - Бжежинским). Возглавляет этот план на местах 5-я колона под руководством вышесказанных деятелей. Цель этог плана является превращение России и русских в мирового врага и последуещего нападения на Россию как владелицу огромных мировых богатств.

    Anonymous reply Anonymous

    В этом что-то есть, но время покажет. Украине рано или поздно всё-равно придётся выбирать какую-то сторону, имхо. Но это не значит, что таким социальным элементам следует давать у нас убежище - лично я против этого.

    Anonymous reply Anonymous

    "Главная надежда в жизни нахлебника - дождаться дня, когда можно будет плюнуть в лицо благодетеля". Этот тёмный мотив, искусно раздуваемый госдепартаментом США, и стал определяющим в политике Украины, Польши с Прибалтикой, Грузии.

    Anonymous reply Anonymous

    Дивно але чомусь Росія не дуже протестує проти надання статусу біженців "екстремістам" в Україні. Тут може бути дві причини: або сподівається, що інші опозиціонери до нинішнього режиму також тихо та мирно втечуть з Росії або це запланована кремлівськими технологами кампанія по формуванню політично активної п'ятої колони вУкраїні, бо місцеві росіяни, як правило політично неактивні.
  • Anonymous

    Хто мені поясне, що це за партія і як взагалі можливе поєднання націонал. і більшовиків. На скільке мені не зраджує пам'ять, більшовики завжди намагалися "створити" людину інтернаціоналіста? А взагалі, я проти. Так як вважаю, що москалі і більшовики, останнє століття і навіть більше, тільке те і робили що намагалися плюндрувати все що зв'язане з назвою Україна! Те що їм наш "український" мер надає статус біженців, тільки велечезний мінус в його бік!

    Anonymous reply Anonymous

    В Росії все є і націонал-більшовики також.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up