Куди зникають долари з тернопільських обмінок

Куди зникають долари з тернопільських обмінок
У Тернопілських обмінках долари в дефіциті. Касири запевняють — жодного долара на продаж немає. Валюту можна купити у „валютчиків”, що торгують на п’ятачку, щоправда коштує вона там сім гривень, тоді як у обмінниках курс — 7.10 за долар.

Кореспонденти газети „20 хвилин” з’ясовували, чи продадуть у обміннику долари, якщо вони у них таки будуть. Для цього у пункт обміну валют, що знаходиться  неподалік залізничного вокзалу,  поблизу перехресття вулиць Чорновола та Хмельницького продали 20 доларів. Чека за цю операцію касир дати відмовилася, сказавши, що чеки будуть пізніше. Проте журналіст усю „операцію” зняв на відео. За кілька секунд, коли дівчина, що здала двадцятку відійшла, підійшов кореспондент.

— У вас є долари на продаж? — запитався кореспондент.

    Ні доларів немає, — відповіла касир.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt 36pt; text-indent: -18pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">    Що взагалі немає? — Перепитав кореспондент.

    Жінка відповіла, що немає взагалі.

У обмінник, що знаходиться неподалік приміських кас залізничного, кореспонденти за тією ж схемою здали десятку.

— Поки я здавала десять доларів, позаду мене стояв чоловік, який хотів придбати долари, — розповідає тернополянка Ірина, яку журналісти попросили здати в обмінку гроші. — Він бачив, що я здаю, тож касир відповіла йому, що має лише десять доларів, які я здала.

За кілька секунд після того, як Ірина відійшла від кіоску, дев’ять з десяти доларів, які вона здала, кудись пропали. Кореспондету, який підійшов до віконця питатися за іноземною валютою, повідомили, що у касі є рівно один долар.

    Але ж я щойно друга зустів, він сказав, що хвилину тому десятку здав, — сказав касиру журналіст.

Касир знизала плечима, і відповіла, що ніхто їй щойно доларів не здавав.
У обмінниках доллари купують по шість гривень за один. А от у „валютчиків”, які стоять між автовокзалом та центральним ринком, як з’ясували кореспонденти, долари можна продати по 6.80 гривень Таким чином, касир обмінника, заховавши долари, легко міг заробити по 80 копійок на одному доллару, продавши його на ринку.

Віталій ДЕРЕХ, Богдан КНИШ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Той долар взагалі треба заборонити у нас повина бути національна валюта . А всіх мінял з базару треба на завод відправити нехай працють на благо батьківщини

    Anonymous reply Anonymous

    Своя валюта може бути тоді коли буде власна економіка!!!!! Тоді, коли банки будуть людські депозити вкладати у виробництво, а не зароблятимуть на спекуляції. Тоді, коли зарплату депутатів Верховної Зради понизять до рівня середньої заробітної плати скажімо у Тернопільській області. Тоді, коли по нашим всім чиновникам пройдуться податкові інспектори з проханням надати декларації про доходи і пояснити звідки вілли, дорогі авто і т.д. Тоді , коли народ не буде слухати все як олені, а будуть виходити на страйки.....перекривати дороги....відстоювати свої права!!!! ОТ ТОДІ ГРИВНЯ БУДЕ ГРИВНЕЮ!!!
  • Anonymous

    А чому ви здаєте в банк?Вже краще валютчикам.якшо хтось має валюту і хоче здати по вигідному курсі звертайтеся [email protected]

    Anonymous reply Anonymous

    Та того я здаю в банк, бо не грає мені ролі тих сраних 2,5 процента, які ти , жидовська морда, мені пропонуєш своїм "милом", виродок... Я взагалі писав про їншу проблему...

    Anonymous reply Anonymous

    вася блін, я не валютчик. я купляю товар за долари!!! і нашо ти має йти здавати по 6,8 а я купляти по 7,4 і вони мають заробляти на таких васях, якшо я куплю в тебе по 7!але ти ж вася....

    Anonymous reply Anonymous

    Mar "я не валютчик"... тоді пардон, але тобі все-одно ніц не світить, бо я не купляю-продаю, а просто деколи приходиться зкинути троха тих "американців" і я далеко не "вася" (накрайняк, я так думаю про себе...)
  • Anonymous

    Що за беззаконня при цій владі твориться у Державі. Обмінки працюють без дозволів ідокументів, касирки на себе працюють, повна анархія, а на верхах взагалі показуху створили в найкращих радянських традиціях. Закликаю свідомих українців не вишиванками хизуватися, а наводити порядок і верховенство закону. ДЛЯ ВСІХ!

    Anonymous reply Anonymous

    Куди дивиться національний банк....дійсно на даному обмінному немає жодних документів

    Anonymous reply Anonymous

    Шановні автори, ви марно стидливо робили паузу між продажем і купівлею доляра...розсмішили мене своєю наївністю. Розказую ситуацію: каса банку "укрексім" в опереційному залі... я продаю 200 уїв (вони ще на блюдечку лежать), тут-же стоїть жіночка і питає чи є на продаж сто долярів, відповіль- самі здогадуєтесь... То про які скарги начальству якихось обмінників може бути мова??? Милі, наївні створіння...

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний Вася Тапочкін:) павшу робили тільки для того, шоб друга людина встигла підійти. і 200 уїв то не 20. двадцятку вона ще могла й продати, щось запідозривши.
  • Anonymous

    дійсно, Дерех, стаття цікавіша ніж про твою підарестію

    Anonymous reply Anonymous

    яку ще підерастію?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up