Тернополяни допомагають дітям з Рівного

Тернополяни допомагають дітям з Рівного
“Ось сьогодні вдень чоловік запитав, чи точно ці кошти підуть на допомогу дітям і опустив туди 50-гривневу купюру, але таке зустрічається раз в кілька днів”

Гроші для дітей спецшколи-інтернату в Рівному, де навчаються діти з ДЦП та після поліомієліту, збирають і в Тернополі.

Збирають гроші на розрахунковий рахунок від юридичних та фізичних осіб, а також в скриньки, які розташовані в Інтернет-кафе “Крапка”, “Прінт-офісі” та барі-піцерії “Пава” на Львівській.

Відео дня
nt>

Проект “Наше серце дітям” ось уже два тижні триває в Тернополі. Крім того, кошти збирають у Києві та Рівному.

“Опустив туди 50-гривневу купюру”

-         Я завжди намагаюся вкинути гривню чи дві, коли бачу подібні скриньки з проханням допомогти, особливо душа болить, коли гроші потрібні дітям, бо я і сам батько, - розповідає відвідувач “Пави” Олексій Сташків. – Щоправда, багато кинути не можу, бо грошей небагато маю, але якщо б кожен кинув бодай по пару копійок, то користь би була.

Проте, кидають люди гроші нечасто, зауважують працівники закладу. Також рідко опускають гроші й в Інтернет-кафе “Крапка”.

-         Частіше кидають чоловіки, що мене здивувало. Проте таке нечасто буває, дехто навіть і не помічає скриньки, хоча вона на видному місці, - розповідає адміністратор “Крапки” Віктор Бегман. – Здебільшого кидають лише копійки.

Щоправда, юнак розповів, що трапляються люди, які кидають і по 20, і по 50 гривень.

-         Ось сьогодні вдень чоловік запитав, чи точно ці кошти підуть на допомогу дітям, і опустив туди 50-гривневу купюру, але таке зустрічається раз в кілька днів, - каже пан Бегман.

 

“Ходжу з проханням допомогти”

Особливого збору зі скриньок для пожертвування у “Крапці”, “Паві” та “Прінт-офісі” організатори проекту не очікують. Основну ж кількість грошей очікують від юридичних та фізичних осіб на розрахунковий рахунок.

-         Ми щиро вдячні керівництву “Крапки”, бо вони одразу погодились нам допомогти, але, на жаль, потрібну кількість грошей таким способом для дітей не зібрати, - каже тернополянка Ірена Расевич, яка з власної ініціативи реалізовує проект у Тернополі. – Тому я розповсюджую буклети з інформацією про збір, де вказаний розрахунковий номер, а також сама ходжу по підприємствах і організаціях з проханням допомогти.

В цілому за проект, який триватиме до січня, планується зібрати 100 тисяч гривень. Підуть вони на ремонт та дообладнання сенсорної кімнати в рівненській спецшколі, а також на організацію дозвілля для учнів школи.

-         У школі практично постійно знаходяться 110 дітей, з них 65 мають інвалідність, 11 - круглі сироти, - розповідає пані Расевич. – Їм потрібне не лише навчання, а й спеціальний догляд, спеціальні тренажери, кімната відпочинку. Саме на них ми і збираємо кошти.

Окрім Тернополя, гроші для Рівненської школи-інтернату збирають у самому Рівному, а також в Києві. Уже зібрали більше половини суми, тому організатори сподіваються, що їм вдасться реалізувати проект.

-         Сьогодні мешканці Тернополя допомагаємо дітям з іншого міста, завтра - інші міста допоможуть нам, тому я й стараюся підтримувати подібні проекти, - розповідає Ірена Расевич.

Довідка:

Гроші для Рівненської школи-інтернату для дітей з ДЦП та наслідками поліомієліту можна переказувати на розрахунковий рахунок в РФ КБ “Приватбанк”: МФО 333391 ЄДРПОУ 26259356 Р\р 26007538182001 Призначення платежу: Проект “Наше серце - дітям”

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Мдя... яка різниця? навіть якщо це інша область, це ж допомога дітям! А якщо на Закарпатті стихійне лихо?.. Україна в нас одна!
  • Anonymous

    А тернопільські інтернати матеріальної допомоги не потребують???!!! :-Е

    Anonymous reply Anonymous

    а може для теропільських збирає допомогу якась інша область!!! надія помирає останьою.

    Anonymous reply Anonymous

    Ага, Донецька :)))

    Anonymous reply Anonymous

    це вже не надія, а мрія :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up