Інтернет-друзі принесли невіртуальні подарунки у будинок дитини

Інтернет-друзі принесли невіртуальні подарунки у будинок дитини
Компанія молодих вінничан зібралися разом на вихідні і пішли не на пиво, а купили гостинців і провідали діток у будинку дитини "Малютка".

Багато вінничан із розумним виглядом на робочому місті сидять у різних чатах. Спілкуються про все на світі, обмінюються корисною і не дуже інформацією, обговорюють якісь теми. В одному з чатів сиділа і Ольга Пономарьова. Щоправда уже не вінничанка - чотири роки дівчина мешкає у Петербурзі. Саме вона запропонувала ідею відвідання будинку дитини. На її запит з готовністю відповіли 350 людей. Та на зустріч прийшли тільки семеро. Всі вони знають один одного не тільки віртуально, завдяки Інтернету, але й товаришують у реальному житті.
Зустріла молодь на порозі Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини "Малютка" чергова медсестра Наталя. Дорогою вона розповіла, що зараз в одному крилі будинку проводиться ремонт, тому групи трохи ущільнені. У цьому році поміняли опалення, дітлахам тепленько. Всього тут виховуються 63 діток віком від одного місяця до п'яти років, а діти, що мають інвалідність - до семи років.
- Дітки, до вас прийшли гості, - за цими словами медпрацівника в бік дверей повернулися з десяток дитячих голівок. Малеча, з цікавістю поглядаючи, підійшла до гостей. Щоправда усі разом дорослі не могли зайти в групу, оскільки це суперечить санітарним вимогам, тому роздавали гостинці, не заходячи далеко в приміщення. Дітки з радістю розбирали м'які іграшки та кукурудзяні палички. Цукерки ж та сік віддали вихователям. Ними малята поласують після обіду.
У друзів вистачило гостинців на всіх. Останніх провідали найменших жителів будинку. В одній із груп живуть дітки від місячного віку. Тут посеред кімнати стоять великі дерев'яні манежі на високих ніжках. У них малеча може повзати (хто вже вміє), вчиться стояти, ходити. В одному з них стоять рядочком і посміхаються братик і сестричка Саша і Наташа. Вони з трьох місяців живуть у будинку.
- Подивіться, які вони у нас гарні. А які розумні, як швидко розвиваються! - каже медсестра Людмила Гембарук, беручи діток на руки.
У цій групі дев'ять діток. Є серед них Еля, Фаїна.
- Були у нас і Каріни, і Кармеліта. Поназивають так гарно, а потім відмовляються, - кажуть медпрацівники.
Але одне добре - відказничків можуть усиновити. Двійнятам це не світить, бо мама від них не відмовлялася. Але й сама доглянути їх та виховувати не спроможна.
- Навідуються до нас нечасто, - каже чергова медсестра. - Більше перед святами. Та є сім'ї, які провідують діток постійно.
Щоб принести гостинці для малят, необхідно зателефонувати в адміністрацію і попередити про це. Там розкажуть, коли це можна буде зробити. У будинку не відмовляться від памперсів, вологих серветок та засобів по догляду за дітьми (дитяче мило, шампунь, зубна паста).
Покидали будинок гості мовчки. Кожен про щось задумався.
- Неприємний у мене осад залишився. Стільки дітей без батьків. Багато з них серйозно хворі. Хорошого мало. Розумію, що те, що ми зробили - дуже небагато, але все, що могли, - поділився думками Володимир.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Гринчук Тарас

    Ну на самом деле собирались посетители Винницкого чат-сервера ! И идея пиара .. там аж  никак не присутствовала !
  • Anonymous

    Ой, ребята! Да что ж вы действительно так всё воспринимаете? Статья нормальная. Вы ЧИТАЙТЕ ВНИМАТЕЛЬНО : там ведь сказано главное. Сказано о том, что каждый желающий может позвонить по телефону, договориться, когда можно прийти и что можно принести. Вот и всё. Можете - принесите пачку памперсов. Можете - что-то другое. Я когда-то приносила вещи, которые мои детки носили и вырасли из них. Я позвонила и мне сказали, что такие вещи тоже берут, только чтоб были чистенькие и в нормальном виде. Ведь дети растут быстро, они практически не снашивают вещи. Особенно маленькие детки. Родители покупают, родственники и друзья приносят в подарок. А дети всё это не успевают иногда даже и одеть, не то чтобы сносить. Так почему не отдать в детский дом? Вот кто может купить что-то - купите. А кто может отдать то, что есть в доме, но вашим деткам уже не нужно - отдайте. Только, понятное дело не что-то выношенное, ненужное по принципу "на тобі, небоже, що мені не гоже". А вполне нормальные вещи можно отнести. Так что, просто подумайте над этой статьёй и над темой, которая в ней затронута. И не юродствуйте : пиар - не пиар... Каждый волен решать для себя: помочь или нет. Никто никого не заставляет. Эта статья - скорее подтолкнёт сделать доброе дело того, кто уже морально готов его сделать. А собираться целой компанией для этого не обязательно.

    Anonymous reply Anonymous

    Акция была не винбазаровская, а чатвиновская. Сам присутствовал.

    Anonymous reply Anonymous

    Шо ж ты врешь паскуда?? Я тоже там был. Акция была смартфорумская.

    Anonymous reply Anonymous

    Я в шоке дочего народ докотился. КТото сделал доброе дело, и теперь другие оспаривают эту "славу". Да плевать о ком напишут, вы ради славы это делали? ГЛАВНОЕ ПОМОГЛИ ДЕТЯМ! Не хорошо поступают те кто помог детям и доказывает что это они сделали(иначе мотивы акции смахивают на пиар), но ПОЗОР тем кто этого не делает но приписал к этому акту соё имя.

    Anonymous reply Anonymous

    А за паскуду в глаз? Но то пох. Аноним., факт в том, что после акции большинство собравшихся пошло квасить. И начало статьи не то ("собрались не на пиво, а решили помочь деткам"), деткам - это попутно, главной целью была пьянка. =/

    Anonymous reply Anonymous

    Та пофіг чия акція то була... головне допомогти діткам...
  • Anonymous

    Опять доброе начало превратили в "балаканыну"! Прям депутаты какие-то! Каккая разница "кто, где и когда"? Предложение одно - давайте!
  • Anonymous

    А может кто подскажет телефон в дом малютки?

    Anonymous reply Anonymous

    09 отменили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up