Після побиття миколаївськими «беркутівцями» Олександрові загрожує епілепсія

Після побиття миколаївськими «беркутівцями» Олександрові загрожує епілепсія
22 листопада близько 10 години ранку 23-річний Олександр Семенюк повертався з роботи. Він зайшов на автовокзал, що біля ринку «Колос», щоб зняти гроші. Коли стояв поряд з банкоматом, до нього підійшли співробітники «Беркуту» й попросили показати документи.

- Я їм кажу, що повертаюся з роботи і документів з собою немаю, - розповідає Олександр. - Тоді вони попросили мене пройти з ними до авто. Коли підійшли, веліли руки на капот покласти. Почали обшукувати. Один «беркутівець» витяг з задньої кишені 100 гривень і забрав собі. Потім він поліз у передню кишеню. Там також гроші лежали. Я почав обурюватись. Тоді мені одягли  наручники й вдарили в груди. Коли я впав, почали ногами «місити».

Тим часом мати Людмила занепокоїлась тим, що сина довго немає, і  зателефонувала йому. З третього разу він взяв слухавку і сказав, що його затримали. Жінка поспішила на автовокзал.

- Коли приїхала, то запитала у «беркутівців», за що затримали сина, - згадує матір. – Вони відповіли, що хлопець чинив опір владі і хуліганив на автовокзалі. Тут до мене підходить жінка і каже, щоб я забрала сина, бо правоохоронці вже хвилин 40 його б’ють. Я почула крик сина у салоні авто. Відштовхнула «беркутівця», який сидів на передньому сидінні і побачила, що ззаду у салоні Олександр весь в крові, йому  викручували руки та ноги .

Відео дня
style="text-align: justify;" class="MsoNormal">Потім, як розповіла Людмила, її відштовхнули. Один з правоохоронців вийшов з авто. Вона йому показала депутатський мандат, але чоловік почав обзивати її і лаятися матом, погрожував газовим балончиком.

- Я попросила віддати сина, а він відповів, що хлопця повезуть до райвідділу, - згадує жінка. - Коли Олександр почув, як грубо правоохоронці спілкуються зі мною, то почав обурюватись. Тоді його витягли з авто і знову почали бити.

- Я підбігла до «беркутівця» і хотіла його відштовхнути, бо він бив брата головою об асфальт, - розповідає сестра Олександра, 19-річна Альона, яка працює на автовокзалі, - а він мене вдарив і обматюкав. Почав погрожувати, сказав, що скрутять і кинуть в багажник. Четверо чоловіків  били брата з усією жорстокістю: руками, ногами, стрибали на нього. Один правоохоронець стояв збоку, знімав все на відео мобільним телефоном і насміхався.

Як розповіла Людмила, неподалік від місця побиття її сина, люди чекали автобус, десь більше десяти чоловік. Всі вони - чоловіки та жінки - побігли захищати Олександра. А потім правоохоронці кинули хлопця в авто.

За словами Олександра, по дорозі до наркодиспансеру на Володарського «беркутівці» ще раз його били, коли він попросився вийти в туалет.

- Потім ми зупинились біля якогось магазину і один з бійців побіг за півлітровою пляшкою горілки, - мовив Олександр. – В салоні авто один мені відкрив рот, другий закрив ніс, а третій заливав у горло горілку. Коли мене везли до райвідділу, то змусили вмитися, щоб змити кров.

Людмила сказала, що в райвідділі син відразу боявся давати правдиві свідчення, бо його попередили, що інакше батьки до ранку не доживуть і його також вб’ють, якщо він щось розповість. Зрештою мати його переконала, щоб писав все так, як було.

Людмила розказує, що бачила, як співробітники «Беркуту» привезли для свідчення в райвідділ двох охоронців з автовокзалу.

- Я підійшла до одного й сказала, що якщо ти боїшся правоохоронців, то пиши те, що вони тобі кажуть, але Бог тобі суддя, - розповідає мати. – Після цих слів він встав і пішов, нічого не писав. Інший охоронець спершу написав, що його Олександр вдарив, але потім він відмовився від своїх слів і сказав, що претензій до сина не має.

В кінцевому результаті в міліцейському зведенні записано, що 22 листопада 23 річний хлопець на автовокзалі побив 19-річного.

Як розповіла Людмила, в лікарні швидкої медичної допомоги сина лікувати відмовились.

- Ми тоді його відвезли до Жовтневої лікарні, - розповіла жінка. - Там його відразу  госпіталізували.

Лікар-нейрохірург Андрій Димов констатував, що у хлопця струс мозку та пошкодження м’яких тканин тіла.

- Зараз він вже себе краще почуває, але враховуючи те, що струс мозку у нього  повторний, то це може призвести до розвитку епілепсії, - зазначив лікар. – Олександр також може поступово втрачати зір.

Батьки небезпідставно побоюються і не знають, чим закінчиться вся ця історія.

- Нам погрожували, - каже Людмила. – Якщо на людях працівники «Беркуту» собі таке дозволяли, то невідомо, на що вони ще здатні…

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (78)
  • Anonymous

    Мент - пес этой поганой системы, а эта ситема - самый страшный враг .
  • Anonymous

    Хотелось бы посоветовать журналистам этой газетёнки перед тем как ставить материал с анонсом этой статьи на центральную обложку - проверять изложенные факты и собирать доказательства, а то кроме иска в суде о распространении заведомо ложной информации, можно и просто нарваться от более вменяемых людей! А потом ещё воют: ой избили честного журналюгу ни за что!
  • Anonymous

    если почитать статью повнимательнее, посмотреть фото и людей послушать, то можно сказать, что мама воспитала сына - урода, он пьянота людей унижает, пугает, из-за таких на улицу страшно выходить. А когда за свои поступки надо отвечать, то зовут маму, еще и депутата. И лежит боров на койке показывая свои "рученки", которые тяжелее стакана ничего не поднимали. На ее месте за такой стыд надо уходить из депутатства и исправлять то что воспитала. Кроме того есть такая присказка - "Утром пьют либо аристократы, либо дегенераты." На аристократа не похож. Потому в БСМП и отказались от такого подарка.
  • Anonymous

    этовсе бред крайней степени. один из этих буркутят мой товарищ. я думаю мало кто знает чтоэтот дятел Александр заходил синий в бар на вокзале кошмарил людей и придлагал взять на клык за деньги.

    Anonymous reply Anonymous

    а что такое "взять на клык"?никогда раньше не слышала....

    Anonymous reply Anonymous

    не слышала - не значит не делала. )) взять на клык - это значит взять в рот, сделать минет, отсосать и т.д. учись, в жизни пригодится! )))

    Anonymous reply Anonymous

    ужас какой....

    Anonymous reply Anonymous

    Анюта, попробуй, тебе понравится.

    Anonymous reply Anonymous

    Она все умеет, просто она возмущена тем, что вы называете такими пошлыми бескультурными словами, такое привычное для нее дело.

    Anonymous reply Anonymous

    Если бы там была Анюта, то не пришлось бы Беркут вызывать, и парень был бы цел.

    Anonymous reply Anonymous

    хам

    Anonymous reply Anonymous

    Да ладно тебе Анюта, как насчет встречи на жд вокзале. Повторим подвиг . . .

    Anonymous reply Anonymous

    Неожиданно, это она про Беркут. Типа неожиданно подьехали, ато б она успела.

    Anonymous reply Anonymous

    стоп. в полемику ступать ненадо.г лянь, налетели. че мне делать и без вас знаю. неожиданно просто.

    Anonymous reply Anonymous

    всмысле неожиданно... типа сначала нада пригласить, накрыть поляну подпоить.... и тогда не будет неожиданно. не удивительно, что ты уже всё знаешь, нынче молодежь находчевая.

    Anonymous reply Anonymous

    Какая полемика? Я ж говорю, что ты и без нас знаешь как это делать.

    Anonymous reply Anonymous

    "ужас какой.." Да ладно тебе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up