Не всі водії підтримують підняття цін у маршрутках

Не всі водії підтримують підняття цін у маршрутках
З сьогоднішнього дня ціни у маршрутках виросли на 25 копійок. Таке підвищення передбачене рішенням миколаївського міськвиконкому, яке було прийняте 26 грудня минулого року і вступило в дію з вівторка 10 лютого. Водії дивляться на таке підвищення по-різному.


- Правильно, що ціни піднялися за проїзд, - каже 36-річний Едік. – Ціни на газ піднялись, на солярку також, на запчастини до автомобіля, на масло, на резину вдвіччі, а то й втриччі. Доглядати за транспортом дуже дорого. Та ще й людей багатьох скоротили. Раніше велика кількість мешканців їздили на роботу, зараз же менше. Заробітку ніякого. З підвищенням цін за проїзд, може, хоч щось почнемо заробляти.

31-річний водій Сергій, який працює на 15-му маршруті, розповідає, що ціни за проїзд підвищувати потрібно було помірно.

Відео дня
class="MsoNormal" style="text-align: justify;">- Підвищення цін – це цілком розумно, - каже Сергій. – Ціни на все ростуть, і автомобіль важко утримувати. Але підходити до цього потрібно було по-іншому. Підвищувати потрібно було помірно, щоб на проїзд були дві ціни. Не так, як це у нашому місті робиться. Бо у нас чотири ціни: 1, 1,25, 1,50, 1,75 гривень. В жодному місті України такого немає. Прийнятною ціною була б 1,25 гривні у перевезеннях до 20 кілометрів, і півтори гривні – у перевезеннях після 20 кілометрів. Щоб було всього лише дві ціни. Вони оптимальні: і людям не так накладно було б, і ми, водії, будемо не в мінусі.

Сергій каже, що нинішнє підвищення цін призведе до їх падіння.

- Не всі маршрутки підняли ціни, - продовжує водій. – Ті, хто не піднімав, будуть мати більше клієнтів. Інші маршрутки з такими ж напрямками руху подивляться на них, і собі знизять ціну, щоб більше клієнтів було. Нинішнє підняття цін необґрунтоване.  

Пасажири негативно ставляться до подорожчання цін.

- Багато людей залишились без роботи, - каже 33-річний Олександр. – Грошей немає. Ціни на все ростуть, за проїзд поки що не варто було б піднімати. А так доведеться більше їздити в автобусах, де беруть одну гривню.

Підвищення цін нічого доброго не дасть, тільки обурить людей, вони стануть злими. Таку думку висловлює 66-річний пасажир Анатолій Горський.

- У всіх країнах ціни під час кризи знижуються, у нас же навпаки – ростуть, – зазначив Анатолій. – Доведеться більше їздити на «лоховозах», бо по-іншому не назвеш автобуси, в яких заходять багато людей і постійно штовхаються.

Антимонопольний комітет України закликав місцеві органи виконавчої влади й органи місцевого самоврядування не допускати безпідставного підвищення і встановлення необґрунтованих тарифів на транспортні пасажирські перевезення. Йдеться, зокрема, про тарифи як на проїзд в міському транспорті, так і на перевезення всередині області, до затвердження вартості яких місцева влада має пряме та безпосереднє відношення.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    челы купите себе ЗАЗ и не парьтесь о маршрутках))))
  • Anonymous

    может плату поднимать и нужно, но и маршрутчиков нужно наказывать за их "езду"

    Anonymous reply Anonymous

    "- Не всі маршрутки підняли ціни, - продовжує водій. – Ті, хто не піднімав, будуть мати більше клієнтів. Інші маршрутки з такими ж напрямками руху подивляться на них, і собі знизять ціну, щоб більше клієнтів було." - Рассмешил, покажи мне того маршрутчика кто не поднял цену ? ? ? Вообще то если такой и найдется то ему в этот же вечер все колеса по пробивают его же "сотрудники по цеху" ...видимо автор не достаточно хорошо знаком с кодексом чести маршрутчиков. ИМХО статья немного не соответствует правде.

    Anonymous reply Anonymous

    "Пите" А ты внимательней посмотри, к примеру 8 и 21 по 1 грн., 90 как и был 1,25 грн., 79 тоже так и остался 1,50 грн. Я после подоражания на трамвае езжу!

    Anonymous reply Anonymous

    8 и 21 по 1.75.

    Anonymous reply Anonymous

    8 и 21 автобусы типа "Эталон" 1 грн., "Газели" 1,5 грн. 79 с сегодняшнего дня 1,75 грн..
  • Anonymous

    знаю "рынок «Торг-сервис»", а вы кто?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up