Незалежне тестування стартувало

Незалежне тестування стартувало
В середу, 6 травня, почалося зовнішнє незалежне оцінювання знань 2009 року. Випускники перевірять свої знання з історії України, наступне тестування відбудеться 8 травня з біології

«Контейнери із зошитами та бланками отримали вчасно. Маршрут руху контейнерів по Україні закрита інформація. Це зроблено для того, щоб уникнути будь-яких розмов про нечесне проведення оцінювання знань випускників», - сказав директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.
Освітяни вже провели інструктаж, затвердили списки спостерігачів, а 5 травня було проведено жеребкування, під час якого визначили, на яких саме пунктах працюватимуть спостерігачі. «Вищі навчальні заклади дали необхідну нам кількість людей. Списки вже складено. В аудиторії не повинно перебувати двоє людей із одного навчального закладу. Уповноважена особа, яка буде контролювати весь процес тестування, не матиме жодного відношення до закладу», - підкреслив Геннадій Іванович.
Велику увагу цьогоріч приділено безпеці. Учні зможуть в аудиторію взяти лише кулькову ручку із чорним стержнем та невелику пляшку мінеральної води. Жодних зайвих предметів вносити аудиторію буде заборонено.
За 30 хвилин до закінчення тестування випускники отримають бланки, куди перенесуть відповіді із тестового зошита. Ці зошити вони зможуть забрати з собою і через три дні після тестування на сайті Всеукраїнського центру оцінювання якості освіти звірити свої відповіді із правильними. «Діти зможуть самі порахувати бали. Вони знатимуть свій результат, не дочікуючись сертифікату», - сказав Геннадій Кузьменко.
В Хмельницькій області для проходження тестування з історії буде працювати 29 пунктів незалежного тестування, українську мову здаватимуть на 54 пунктах. Їх кількість залежить від кількості учнів, які зареєструвалися на здачу певного предмету. На кожному пункті буде чергувати лікар та міліціонер.
Інформаційна служба газети «Діловий тижневик «ВСІМ»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up