У День Європи городяни перетворились на папараці (ФОТО, ВІДЕО)

У День Європи городяни перетворились на папараці (ФОТО, ВІДЕО)
У День Європи жителі міста їли морозиво, дивилися виступи вуличних музикантів та танцюристів

 

 

 

Відео дня
>

 а найбільше фотографували і фотографувалися – на фоні всього, що бачили – живих скульптур, об’ємних малюнків, картин і навіть фотографій.

 

 

«Святкування» Дня Європи у трудівниць «Вінницязеленбуду» почалося з восьмої години ранку. Із жовтих та синіх квіточок (тагетіс та агератум) вони висаджували клумбу «Живий прапор Європи».
- Клумба складається з 1800 квітів, - розповідає бригадир «Вінницязеленбуд» Франя Ремез. - Жовті зірочки на синьому фоні - це дуже гарно, от тільки жителі міста часто не цінують красу, а точніше цінують її тільки на власних клумбах. Ми по всьому місту посадили канни та троянди і практично на кожній клумбі люди вже повиривали частину рослин з корінням.


Коли клумбу практично засадили, на допомогу трудівницям прийшли зірки – співак Віктор Бронюк, команда КВН «Вінницькі перці» та начальник управління культури міської ради Ірина Френкель.
- Такі вазони саджу вперше, алое пересаджував, різдвяник пересаджував, - каже  Віктор Бронюк. - Але думаю, що скоро на цьому місці буде символічно поставлений справжній прапор Європи, на якому додасться ще одна зірка – Україна.
Після знаменитостей до створення живого прапора Європи долучилися вінничани, які гуляли в парку з дітками. Самим процесом продовжували керувати працівниці «Вінницязеленбуду».
- Бачиш мотузочку, от під неї рівненько і сади, - пояснює Франя Ремез двом дівчаткам, які саме взялися до роботи.

 


У цей же час вже вирує та кипить життя у сквері Козицького.Там - виставки картин, аплікацій, фото, виробів із бісеру та соломи… І все роздивляються, міряють, купують.
Особливим попитом користувалися штучні віночки, їх купували для маленьких дівчаток, дорослі модниці брали собі стрічки з однією квіточкою.

- У День Європи, особливо хочеться підкреслити те, що я українка, - наголошує 17-річна Іринка. Вона приміряє стрічку із соняшником, однак вона їй не дуже личить. – Доведеться підкреслювати чимось іншим, - сміється вінничанка.
Що стосується експозиції картин, то вінничани більше фотографувалися на їх фоні, ніж роздивлялися самі роботи.
- Коли на фоні творів мистецтва, сам «ти коханий» – це просто шедевр, - пояснює вінничанин Денис.
Тут же на свіжому повітрі працюють справжні митці – за різною технікою створюють картини учні Вінницької школи мистецтв.


О пів на третю годину дня вулиця Соборна нагадує мурашник. Повздовж вулиці з  невеличким інтервалом стоять живі скульптури. Глядачі беруть їх у щільне кільце і до них просто не пробитися.


- Дивися, у нього живіт рухається, - каже хлопчик років шести своєму товаришу, дивлячись на скульптуру великими очима.


- Мам, я тьоті моргаю, а вона мені ні, - жаліється матері інший маленький вінничанин.
– Вона не може моргати, бо вона скульптура, - просто пояснює жінка.
- Так? А та друга, коричнева тьотя мені язика показала, як я їй показав, - доводить своє малий. 


 

Великою популярністю у любителів пофотографуватися користувались об’ємні малюнки – піаніно, струмок та шахи. Фотосесії проходили під акомпанемент вуличних музик.

 

У Вінницькому краєзнавчому музею разом із святкуванням Дня Європи, відзначили День музею. З цієї нагоди на музейній площі були влаштовано реконструкцію ...

 

 

Лицарі змагались не лише в мистецтві махати мечами, але й у танцях

 

 

Цього теплого сонячного дня діти із задоволенням бавилися біля фонтану у сквері Козицького


Близько вісімнадцятої години у Центральному парку навкруги фонтану зібралися пенсіонери, які сиділи і уважно спостерігали за святом. А через дві годинки вони здали «вахту» молоді, яка прийшла на дискотеку.
Погода у День Європи видалася на славу: сонечко щедро зігрівало своїм теплом, по парку ходили святково одягнені та усміхнені люди, і тільки старенька бабуся, яка при вході в парк просила милостиню, нагадувала, що до Європи нам ще далеко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Да, весело было. Особенно когда поёшь в живую, а люди к тебе подходят и тебя фотографируют, при этом улыбаються и бросают тебе деньги. Иногда нужно забывать о этом ужасном кризисе и действительно просто радоваться жизни!

    Anonymous reply Anonymous

    Это точно! Когда деньги тебе дают, становится весело и как-то о кризисе даже думать не хочется :)

    Anonymous reply Anonymous

    Большое спасибо этим актёрам, всё таки это адский труд выстоять в такой жара, в костюмах и гриме. Молодцы ребята
  • Anonymous

    Почему Украина празднует день Евросоюза, а не европы?

    Anonymous reply Anonymous

    А нам пофигу что - лишь бы праздновать. Как это у нас "День Пчеловода" еще не национальный праздник? Непонятно...
  • Anonymous

    Почаще бы такие праздники - и на кризисы наплевать! Организаторам большое спасибо!!!. Соборную закрыть для транспорта навсегда
  • Anonymous

    А у "уставшего скрипача" глазки красненькие... Видать он и правда - устал после "вчерашнего".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up