Рок-музика у святому місці

Рок-музика у святому місці
Кілька тисяч молодих людей із Західної та Центральної України з’їхалися 24-26 липня у селище Підкамінь, що на Львівщині, на традиційним етно-рок-фест.

Дід Іван (85) так щиро витанцьовував разом з молодицями під музику „Очеретяного кота”, що став загальновизнаним героєм фестивалю

- Це прекрасний фестиваль і він дарує чудовий настрій, - каже, перекрикуючи натовп, який вітає вихід на сцену чергових виконавців, лідер вінницького гурту „Очеретяний Кіт” Роман Кріль. – Він подоводиться у святому місці і я думаю, що це дуже відчутно впливає на його атмосферу. Якісь такі позитивні флюїди так і носять тут у повітрі.

Відео дня
>Спускатися з Каменію страшніше, ніж підніматися, - каже киянин Сергій Солодько (17)

Місце де розташоване селище Підкамінь, що на Львівщині дійсно непересічне. Там знаходиться відомий католицький монастир, який носить довге ім’я Походження Дерева Хреста Господнього . А зовсім неподалік від нього, на пагорбі, один серед цілого поля стоїть величезний камінь – висотою із трьох-чотирьох поверховий будинок.

Спеціально для тих, хто не проти покупатися у грязюці організатори влаштували штучне болото. Місцеві жительки Юля і Марічка вирішили не обходити це „басейн” стороною

На його вершині палахкотить синьо-жовтий стяг.
- За легендою цей камінь вночі ніс чорт, щоб скинути його на монастир, - розповідає місцевий житель Сашко. – Але він щось трохи забарився у дорозі. І коли уже підходив до монастиря у селі заспівали півні. І чорт випустив камінь із рук.

Дрескод фестивалю – вишиванка. Для хто її на собі має вхід на „Підкамінь” безкоштовний


Цю легенду місцеві розповідали усім приїжджим на фестиваль. А ті в свою чергу обов’язково мали спробувати видертися на вершину загадкової скелі. Хто цього не зробив, вважай, і не був у Підкамені.
- Страшнувато, якщо чесно. - зізнається 17-річний киянин Сергій Солодько, який щойно піднявся на Камінь.  -  Залізти сюди я заліз, а от злазити як буду, ще не знаю.

Для лідера гурту „Очеретяний кіт” Романа Кріля „Підкамінь” – уже четвертий фестиваль у цьому році

Для підйому на скелю слугують неглибокі рукотворні западини – лізти доводиться практично по відвісній стіні. А видершись на вершину, можна побачити ще одну цікаву деталь – прямо у камені видовбане акуратне прямокутне заглиблення. Схоже колись ця висока „споруда” слугувала цілям оборони.
- Це зробили січові стрільці, - впевнено каже знавець місцевих легенд Сашко. – Там сиділи їх снайпери.  Вони ж тут і поховані – прямо під скелею.

Фестиваль – це в першу чергу спілкування. Лідер гурту „Тінь Сонця ” Сергій Василюк  разом з місцевими жителями слухає гру Сашка Лірника

Дійсно під скелею знаходиться велика кількість кам’яних могил. Проте вони здаються набагато древнішими за одне століття.
Сцена на якій відбувалися усі основні події рок-свята від Каменю та монастиря знаходиться неподалік. У рамках „Підкаменю-2009” на ній виступали такі відомі виконавці як „Тінь Сонця”, „Кому вниз”, „Mad Heads XL”, вінницькі „Тік” та вищезгаданий „Очеретяний Кіт”.

На гостей Пікаменю чекали усі зручності. Вони мали можливість не лише швидко набрати чистої води, а й прийняти  душ


До речі для „котів” це уже четвертий фестиваль, на якому вони „відлабали” цього літа. Перед ним були „Трипільське коло”, один із рок-фестів у Польщі та наше рідне „АртПоле”.
А через тиждень, першого серпня „котів” чекає інша фестивальна рок-сцена – у селищі Славське, що знаходиться на тій ж таки Львівщині.

На території фестивалю було організовано декілька спортивних майданчиків. Там можна було пограти футбол чи волейбол

- Запрошую усіх охочих на цей фестиваль, - каже Роман Кріль. -  Цього року там запланована дуже потужна програма.
До речі із „Славське Rock”   по термінам повністю співпав і один з фестивальних гігантів  України  - „Свірж”, що триватиме з 31 липня по 2 серпня у селі Свірж Львівської області.
Серед виконавців, які на нього запрошені Ніно Катамадзе, Здоб ши Здуб, Пікардійська Терція, Cankisou, Воплі Відоплясова та багато інших.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Класні фото!
  • Anonymous

    Класний був фестиваль Нам сподобалось :))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up