Школа хоче дрес-коду

Школа хоче дрес-коду
У шкільних формах або в одязі ділового стилю прийшли у перші дні навчання до школи тернопільські учениці.

 

 Дівчатка із молодших класів одягли форми у зелених, синіх чи вишневих тонах. Це - обов'язкова вимога для молодших школярів у міських школах. До старших - чітких вимог не ставили, розповідають учениці. Втім, і для них є певний дрес-код, якого слід дотримуватися. Так, сукні та блузки з відвертими декольте, короткі міні-спідниці бажано носити поза школою.
- Нашим старшокласницям не можна приходити до школи із гелевими нігтями, яскравим макіяжем та у відвертому одязі, - розповідає учениця 11-го класу школи №5 Тетяна Петрина (15 р). - Можна одягати все, що подобається, але у певних рамках.
Білий верх, чорний низ
У перший тиждень навчання, як розповідає Тетяна, всі дівчата з її класу домовилися ходити у шкільних формах - темно-синіх сукнях з білими комірцями та у білих фартушках. Хлопці одягли ділові костюми.
- Ми заздалегідь діставали форми, - каже учениця. - Хто купив, хто позичив, хто шив у ательє.
Тетяна Петрина свою атласну форму з пишними рукавами до ліктя та білим комірцем пошила в ательє. Дизайн сукні придумала майстер.
- Це наше святкове вбрання, шкільну форму ми ще одягнемо на День вчителя та Свято останнього дзвоника, - зауважує дівчина.
Старшокласниці школи №4, яких зустріла кореспондент, були одягнені у чорні спідниці та штани і білі кофтини.
- Нам сказали дотримуватися ділового стилю в одязі, - каже дев'ятикласниця Яна. - Бажано, щоб в одязі фігурував білий верх і чорний низ. Я переглянула свій гардероб, речей у таких тонах у мене небагато, то ж доведеться щось докупити. Але таке поєднання кольорів мені дуже подобається.
Втім, білий та чорний одягати не обов'язково, додає інша дев'ятикласниця Ірина.
-  Приміром, я люблю фіолетовий, то одягла фіолетову кофтину до чорних штанів, - каже вона. - Головне, щоб одяг був стриманий, близький до класики, без відвертостей.
 У кожної школи свій колір
А от більшість учениць молодших класів до школи щодня ходитимуть у формах. На вулицях міста можна зустріти дівчаток у класичних спідничках, жилетках, сарафанах та білих блузочках, на волоссі - білі бантики. Такий дрес-код особливо схвалюють батьки маленьких школярів.
Приміром, у школі №5 можна побачити дівчаток у синіх формах та білих блузках чи сорочечках. Тернополянка Інна Смакула (33 р.) своїй доньці-другокласниці Вікторії придбала синій сарафан, а під нього одягла білосніжну блузочку із мережаним комірцем. Коли стане холодніше, до форми можна одягнути штани та піджачок. Або ж теплий гольф під сарафан.
- Форма виглядає дуже гарно та акуратно, -  вважає молода мама. - До  того ж, менше клопотів у батьків, адже не потрібно щоранку думати, у що одягнути дитину. Я також носила форму у школі. Це було чудово.
Школярки молодших класів, яких кореспондент зустріла поблизу школи №3, були одягнені у зелені форми в клітинку.


- Кожна школа має свій колір форми, - пояснює мама третьокласниці Марти Ольга Хаєцька. - У нашій школі основа форми має має бути зеленою, а фасон та вставки можуть бути будь-якими.
Жінка задоволена, що її донька одягає до школи форму. Так діти, на її думку, налаштовані на навчання та дисципліну. До того ж, форма робить їх усіх рівними.
-  От якби ще й старші носили форму, бо іноді старшокласницю важко відрізнити від учительки, - зауважує пані Ольга.
Втім, пані Хаєцькій не подобається, що зараз випускниці одягають форми у стилі минулих часів.
- Шкільна форма має бути сучасною, - вважає вона. -- Білі фартушки та сині сукні вже відійшли у минуле і не пасують до сьогодення.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    форма повинна бути. це як на роботі - корпоративний одяг. він дійсно дисциплінує.

    Anonymous reply Anonymous

    Школярки в 11 класі вже ого які.Як йдуть так вдіті,то голова крутиться.

    Anonymous reply Anonymous

    Піар і дань моді. Більше нічого.
  • Anonymous

    нашо тої форми не розумію. точніше розумію: зробити зрівнялівку і щоб було чим голову батькам і дітям морочити.
  • Anonymous

    5 школа - погана школа

    Anonymous reply Anonymous

    твоя краща!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А яка хороша?

    Anonymous reply Anonymous

    5 shkola

    Anonymous reply Anonymous

    "короткі міні-спідниці бажано носити поза школою" - щось не видно на фото середньої довжини плаття
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Передплатіть газету «RIA плюс» на 2024 рік — Укрпошта проводить пільгову акцію на передплату онлайн 21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up