Миколая Чудотворця вінничани зустрічали на колінах

Миколая Чудотворця вінничани зустрічали на колінах
- Раніше, як були хресні ходи, то оголошення висіли на кожному стовпі, а цього разу тільки одне біля Собору, і оголошення батюшки робили в «разнобой», - розмовляли між собою на повний голос кілька невдоволених православних вінничанок, зустрічаючи в суботу найбільшу в Україні частицю мощів святителя Миколая. Проте в більшості віруючих настрій був святковий.

Разом із мощами великого Святого, до Вінниці привезли також чудотворну ікону Божої Матері Страсної із села Комаргород, Томашпільського району. Вона прославилася тим, що мироточить та біля неї стаються чудесні зцілення. Ця частка мощів св. Миколая у нашому місті вперше. Постійне місце її зберігання в чоловічому Іверському монастирі в Одесі.

Відео дня
>
- Святі «спеціалізації» не мають, - наголошує прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ (МП) Владислав Демченко, - але святий Миколай прославився тим, що особливо допомагав мандрівникам, тим, кого несправедливо скривдили, а також хто живе у крайній вбогості.


Священик пояснює, що мощі святих є видимим знаком Божої благодаті. А будь-яка видима святиня підігріває наші релігійні почуття.
- Тіло святого залишається носієм благодаті, яку отримують ті, хто з вірою приходить до святині, - каже отець Владислав.


Мощі та ікону зустрічали біля Воскресенського храму майже всі вінницькі православні священики УПЦ (МП)- близько тридцяти, а також близько півтори тисячі прихожан. Коли на мікроавтобусі привезли святині, то більшість присутніх встали на коліна.


- Приклоняючись перед святинею, ми вшановуємо найперше Господа Бога, який дав благодать Миколаю Чудотворцю допомагати нам в наших потребах, - каже молодий чоловік Роман. - Я не знаю більше православних святих, які б подібно до святителя Миколая носили б титул Чудотворця. Тому приїзд його мощей має для мене велике значення.


Помолитися біля мощів святого зможуть також і мешканці Вінниччини. До 3 жовтня святиня відвідає усі 11 районів Вінницької єпархії.

 

Довідка
Мощі святого Миколая Чудотворця зберігаються в місті Баррі Італія під вівтарем в римо-католицькому храмі. Кілька невеликих часточок мощей були передані католиками в дар своїм православним братам.
Миколай Чудотворець - один із найбільш шанованих святих в Україні, Білорусії та Росії, жив у кінці III на початку IV століття в Малій Азії (теперішня Туреччина). Багато років був єпископом у місті Мирі. Брав участь у першому Вселенському соборі в Нікеї, де різко виступив проти єресі, яка навчала, що Ісус Христос не є Богом. Рятуючи мощі від осквернення мусульманами, в XI столітті їх перевезли до міста Барі (Італія). Прославився святий Миколай, як чудотворець ще при житті.

Мощі святителя Миколая Чудотворця перебуватимуть у Вінниці в Преображенському Соборі (на Соборній)до 7.00 вівторка, 15 жовтня. Доступ до святині цілодобовий.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    рабы божьи,обдолбанные поповской ложью покайтесь и свергните попов в ад...аминь
  • Anonymous

    Евангелие от Матфея, глава 6 «Смотрите, не творите милостыни вашей пред людьми с тем, чтобы они видели вас: иначе не будет вам награды от Отца вашего Небесного. Итак, когда творишь милостыню, не труби перед собою, как делают лицемеры в синагогах и на улицах, чтобы прославляли их люди. Истинно говорю вам: они уже получают награду свою.» «И, когда молишься, не будь, как лицемеры, которые любят в синагогах и на углах улиц, останавливаясь, молиться, чтобы показаться перед людьми. Истинно говорю вам, что они уже получают награду свою. Ты же, когда молишься, войди в комнату твою и, затворив дверь твою, помолись Отцу твоему, Который втайне; и Отец твой, видящий тайное, воздаст тебе явно. А молясь, не говорите лишнего, как язычники, ибо они думают, что в многословии своем будут услышаны; не уподобляйтесь им, ибо знает Отец ваш, в чем вы имеете нужду, прежде вашего прошения у Него.» То что творит церковь противоречит самой библии. Не путайте веру и церковь с попами.

    Anonymous reply Anonymous

    А ти Біблію краще почитай, коли всі чоловіки Ізраїлю приходили на поклоніння до Єрусалиму три рази на рік. Я думаю, що вони по кімнатам не сиділи. Є час особистої молитви , а є час коли християни збираються разом. У вашій секті так само збираються, а не тільки по домамм моляться. Просто вас бісить, що православна церква відроджується, і народ у ваші секти скоро вже не піде.

    Anonymous reply Anonymous

    Самое любопытное что я проваславный, сам к сектам отношусь с презрением. Но церьковь создана людьми и для управления людьми. Не путайте веру и церьковь, это разные вещи.

    Anonymous reply Anonymous

    Самое любопытное что православными себя считают те, кто не только не верит в православное вероучение но даже не знает его. Через них у церкви у куча проблем. Так как такие личности фактически ничего общего с православием не имеют, живут как язычники, и православие компрометируют. К сведению православных, которые считают церковь человеческим установлением. Христос сказал, что создаст Церковь свою и врата адовы её не одолеют. Сын Божий основал свою церковь, а не какие-то люди.

    Anonymous reply Anonymous

    Согласен у церкви есть проблемы с мыслящими людьми, они опасны для неё по скольку мешают упровлять паствой и соберать пожертвования на новый мерседес...

    Anonymous reply Anonymous

    У Церкви нет проблем с мыслящими людьми. У Церкви есть проблемы с теми, кто себя считает мыслящим человеком. А о мерседесах трындеть не надо. Во-первых редко какой батюшка на мерседесах ездит, а во вторых почему батюшка не может ездить на мерседесе, он обет бедности не давал. Не наличие автомобиля делает человека святым или грешным.
  • Anonymous

    Святителю Христов Николае, моли Бога о нас!

    Anonymous reply Anonymous

    Самому влом? Все халяву ищете...

    Anonymous reply Anonymous

    Избави от бед рабы своя, святителю Христов Николае, яко усердно к тебе прибегаем, к скорому помошнику и теплому заступнику и молебнику ко Спасу о душах наших!

    Anonymous reply Anonymous

    А что, нормальная речь не доходит до всевышнего?))

    Anonymous reply Anonymous

    ---А що, Ісуса Христа звали Миколою ? ---Ні, просто язичники собі хочуть молитись всім, але не Христу.

    Anonymous reply Anonymous

    А що хтосьІсуса Христа назвав Миколою? Чи тобі в твоїй секті так пояснюють християнське віровчення?
  • Anonymous

    ...ядь, закройте пешеходный переход для херстиан из церкви напротив центр. почты. А то, перекрестившись, разворачиваются на 180 градусов, и, не смотря на машины, прут через дорогу. С..ки.

    Anonymous reply Anonymous

    правильно возле церкви нужен не пешеъодный переход, а светофор. а то каждый раз когда по нём идёшь думаешь нормальный водитель или отморозок, который считает что пешеходных переходов не сущевствует.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up