Строк техогляду не закінчився, а ДАІ вже вилучає талони

Строк техогляду не закінчився, а ДАІ вже вилучає талони
До кінця терміну техогляду у цьому році залишилося більше двох місяців. Втім, працівники ДАІ уже починають вилучати у водіїв талони за 2009 рік. У таку ситуацію потрапив вінничанин Ігор Довбня. Він їхав по Хмельницькому шосе. Аж раптом, біля трамвайної зупинки 40-річчя Перемоги, його спинили даішники.

- Я думав, що зараз у мене просто перевірять документи, - каже Ігор, - Адже я точно знав, що не порушив у цей момент жодного правила. Але вони мене здивували. Зняли з лобового скла талон техогляду, виписали документ про його вилучення і сказали, щоб я у десятиденний термін отримав новий.

Ігор Довбня показує акт вилучення талону техогляду, який йому виписали працівники ДАІ
До цього часу Ігор був впевнений, що на проходження техогляду він має ще вдосталь часу. Крім того, йому та іншим водіям, яких також зупинили даішники, не сподобалося те, що машина, на якій приїхала правоохоронці, не мала жодного натяку на приналежність до автопарку ДАІ. Це був звичайний червоний "Фольксваген” з біленькими номерами.

Незадоволення у водіїв викликало те, що працівники ДАІ приїхали на місце "полювання” на звичайній машині з білими номерами
Щоб розібратися у ситуації, Ігор викликав на місце події кореспондента "20 хвилин”. Але співробітникам Державтоінспекції його поява не сподобалося. Особливо стурбувала правоохоронців те, що у журналіста був фотоапарата, яким він зробив кілька знімків.
Один із даішників схопився за нього рукою і став вимагати стерти фотографії, погрожуючи доставити кореспондента у райвідділ. Пройшло чимало часу, перш ніж він зняв руку з об’єктиву.
Чітко пояснити, на якій підставі вилучаються талони техогляду, правоохоронці на місці так і не змогли.
Зате докладне роз’яснення дав начальник відділу профілактики УДАІ Вінницької області Володимир Мотичко.
- Річ у тім, що термін дійсності талонів на 2009 рік уже вичерпався, - каже він. - Вони діють рівно рік, або рівно два роки з дня їх видачі. У 2007 та 2008 техогляд закінчувався у липні. А зараз уже початок жовтня...
Як пояснив пан Мотичко, водію, у якого вилучили талони, дають на руки відповідний акт. Цим його зобов’язують у десятиденний термін пройти усю процедуру техогляду. Про нарахування штрафів, мова поки що не йде. 
- Подібні міри ми приймаємо в рамках відпрацювання по роз’ясненню водіям змін в термінах цьогорічного техогляду, - продовжує Володимир Мотичко.
Нагадаємо, що нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка обмежила термін проведення цієї процедури 15 грудня. До цього діяла інша постанова, яка передбачала, що для фізичних осіб техогляд-2009 мав закінчуватись аж у липні 2010 року.
- Справді, до закінчення техогляду залишається трохи більше двох місяців, - каже начальник відділу профілактики УДАІ. – Практичного протягом усього цього року автовласники мали нагоду без жодних проблем отримати новий талон. А тепер їм доведеться мати справу із чергами. Якщо врахувати, що 60 відсотків водіїв області ще навіть не починали проходити техогляд, то складається загрозлива ситуація.
По місту ситуація із статистикою проходження техогляду не краща. Згідно з даними ВДАІ Вінниці, талони не оформленні ще на 48 відсотків автомобілів, що належать фізичним особам.
Тепер повернемося до машини з біленькими номерами, на якій приїхали правоохоронці, що зупинили Ігоря Довбню.
- У Державтоінспекції є спеціальні оперативні машини, які не мають жодної зовнішньої ознаки приналежності до ДАІ, - каже Володимир Мотичко. – Ці автомобілі використовують для спеціальних завдань. Але я точно не знаю, про яку машину йде мова у цьому конкретному випадку. Якщо це було справді цивільне авто, то в даному разі ми маємо справу з порушення з боку працівників ДАІ.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anonymous

    http://www.prs.kiev.ua/content/view/78/30/ вот наши права.Телефон доверия ДАІ Винницкой области (0432) 59-34-34.Запишите этот номер ВСЕ в свои телефоны.Если чувствуете что с Вас хотят снять денег,немедленно звоните.

    Anonymous reply Anonymous

    Звонила. Мне ответили что-то типа "му-му имени Мотичко". Обещали разобраться, и ни слуху, ни духу. Жалобу , правда, письменную отправила, жду ответа. Предлагаю в Виннице организовать что-то типа клуба "водители против беспредела ГАИ". Есть конечно общеукраинские форумы. но на месте реагировать проще и помощь друг другу можно при необходимости, а не после драки махать кулаками.

    Anonymous reply Anonymous

    Я за,обеими руками.!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я тоже!!!

    Anonymous reply Anonymous

    На форуме, в разделе АнтиГАИ Куцепердик уже работает над этим вопросом :). Подтягивайтесь. Пишите. Будем общаться - попытаемся по возможности друг другу помочь.

    Anonymous reply Anonymous

    Rabbit На форуме, в разделе АнтиГАИ ... дай ссылку

    Anonymous reply Anonymous

    уже нашел!

    Anonymous reply Anonymous

    заіпешся ти й другий десятий качати права. якщо тебе розумнику на роботі хтось вчитиме як твою роботу робити та ще й фотографуватиме, що - скажеш йому в прокуратуру бігти. га-га. гаішник жива людина і все одно найде тоді до чого доколюпатись. предмет статті - соображалку тре включати зразу а не після ізьятія та підпишіть протокольчик. знаю 100 й 1 спосіб і нікакіх бабосов.

    Anonymous reply Anonymous

    А зачем талон отдавал??? А причина остановки, приказ 111, распоряжение 466 и даже старая П О С Т А Н О В А від 14 квітня 1997 р. N 341которая действует вопрос-ответ на сайте ГАИ http://www.sai.gov.ua/faq.shtml?id=194 яка яка забороняє зупиняти автотранспорт, якщо водій нічого не порушив і не використовує машину в протиправних цілях??? А законные основания проверки документов??? и много других вопросов... пока будете молчать Вас будут обдирать почитайте на форуме Вас остановили сотрудники ГАИ.Юридический ликбез. 2.0 http://auto.meta.ua/forum/topic/t/68601.html пишите попытаемся помочь, хотя до Винницы это еще не дошло, со многими знакомыми разговаривал - так большая половина не хочет заморачиваться -а заплатил - так проще
  • Anonymous

    Жалобу в прокуратуру на их обращение и нарушения. Для общества: читайте специализированные сайты по этому поводу www.roadcontrol.org.ua www.avtorada.org ЗНАЙТЕ И ИСПОЛЬЗУЙТЕ свои права при общении с гайцами (а лучше снять на видео) и экономьте кровные свои!!!
  • Anonymous

    Женя наконец грамотная статья Дерзай, лови подонков, фоткай, пиши, поддержим.

    Anonymous reply Anonymous

    тогда вопрос:зачем подолжоли прохождение ТО до 15 декабря?это выходит специально, чтобы люди расчитывали на эту дату а их тут раз и зажучили???

    Anonymous reply Anonymous

    нет, это чтобы еще раз доказать всем водилам, что их считают быдлом. Вот забрали талон ТО, обратился кто-то в прокуратуру с жалобой про превышение полномочий, иском в суд про моральный/материальный ущерб? Да им там наверху уже просто смешно - думают ну что за мухи, что ни делай все равно молчат.
  • Anonymous

    А чому вони так бояться камер і фотоаппаратів.У нас же свобода слова, чи може її і не було цієї СВОБОДИ.

    Anonymous reply Anonymous

    Разве вам не дают поговорить? А о соблюдении Законов не было ни слова :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up