Пожежні погрожують закрити клуби

Пожежні погрожують закрити клуби
У «Роял пабі», «Курсалі», «Немо», «Сіті», «13 стульєв», КРТ «Мир», «Трактирі», та «Бахусі» вінничанам загрожує небезпека. Вінницькі пожежні перевірили ці та інші заклади, та виявили 658 порушень. Власники мають їх усунути до кінця січня. Ті заклади, які не зроблять цього, пожежники закриють.

Усі ходять у ресторан, щоб відпочити, випити, поїсти та розважитися. Мало хто замислюється над власною безпекою. Працівники МНС стверджують, що це слід робити. І називають порушників поіменно.
Полювання на порушників
У Вінниці перевірки нічних клубів, розважальних закладів, кафе та ресторанів на відповідність правилам пожежної безпеки розпочалися перед новим роком. Було виявлено 658 порушень. Рестораторів зобов’язали їх усунути.
- Якщо цього зроблено не буде, то ми просто закриємо ці заклади, - сказав заступник начальника ГУ МНС Олександр Комах у розмові із журналістом. Працівники МНС говорять, що провести напередодні свят позапланову перевірку їм підказав випадок із пожежею від піротехніки у Пермі (Росія) та вінницька обласна і міська влада. За час перевірок у області було обстежено 170 клубів, кафе і ресторанів, у Вінниці – 49. На 11 об’єктах пожежники виявили грубі порушення. А загалом цих порушень у місті знайдено 658.
Найбільші порушення виявлені в 11 закладах. Про це йдеться на офіційному сайті ГУ МНС у Вінницькій області http://firedep.vin.com.ua/uk/main/inform.
«Під час проведення позапланових перевірок було виявлено, що у ряді закладів шляхи евакуації не відповідають вимогам правил пожежної безпеки. «Відзначилися» цим пивний бар «Роял Паб», що на вулиці Коцюбинського, ресторан «Немо» на вулиці Маяковського, бар «Сіті» на Хмельницькому шосе, нічний клуб «Курсаль» (Хмельницьке шосе), ресторан «13 стульев» на вулиці Хлібній, КРТ «МІР» на вулиці Келецькій, кафе «Трактир Жовтневий», що на вулиці Пирогова та ресторан «Бахус» на вулиці Київській.
На п’яти об’єктах адміністрацією не представлено дозвільні документи. Інспекторам державного пожежного нагляду не надали дозволи на початок роботи у ресторані «Старий Йорк» (вул. 600-річчя), ресторані «13 стульев», нічному клубі «Курсаль», нічному клубі «Н2О» (проспект Космонавтів), ресторані «Прайм» (вулиця І.Бевза). Також, було встановлено, що на 18-ти об’єктах з масовим перебуванням людей приміщення не обладнані системами автоматичного виявлення та гасіння пожеж».
А Олександр Комах сам особисто підтвердив цю інформацію.
- Ви розумієте, що порушення виявлено у переважній більшості ресторанів і нічних клубів. Але ми оприлюднили найбільш кричущі з них, - сказав полковник Комах.
Як реагували підприємці
Власники та керівники закладів говорять, що порушення незначні. Їх легко усунути. І так вони працюють не один рік.
Зокрема, директор кафе-бару «Сіті» Оксана Дубінкова розповіла, що справді, цей заклад перевіряли пожежні. Але, за її словами, грубих порушень не виявили.
- Під час перевірки склали акт. Нам дали термін до 15 січня усунути недоліки. Претензії були у пожежників до установок пожежогасіння. Ми усуваємо недоліки.
У пивному клубі «Роял паб» нам повідомили, що у закладі є три пожежні виходи.
- Не знаю, звідки ця інформація, але у нас три виходи. А решта порушень були незначними, - розповів директор клубу Сергій Феценко.
Віктор Вівсюк, директор «Немо» сказав, що теж вважає інформацію некоректною:
- У нас евакуаційний вихід прямий, рівний, пофарбований чорною фарбою, там є підсвітка. Усе, як вимагають правила. Ми шість років працюємо, і ніяких суттєвих претензій до нас з боку пожежних не було. Їх цілком влаштовував евакуаційний вихід. А зараз чомусь вони приписали нам зробити його в іншому місці. Нам дали термін до 25 лютого. Ми будемо перероблювати його. Але де він буде, ще будемо уточнювати з пожежниками.
Крім цього, ми поспілкувалися з представниками закладів «Старий Йорк», «Трактір», «Прайм», «Н2О». І усі представники нам говорили, що у них перевірки були, але порушення незначні, вони зафіксовані актами. І вони усі будуть виправлені до приписаного терміну.
Обпеклися на «Шоколаді»
Представник Державного комітету з підприємництва і регуляторної політики Іван Надольний про перевірки ресторанів і нічних клубів знає. Він говорить, що під час них були задіяні представники громадських організацій із захисту підприємництва. Проте він вважає, що працівники МНС на своєму сайті розмістили не зовсім коректну інформацію.
- Їм треба було публікувати не вибіркову інформацію, а повну. Судіть самі: перевірено півсотні закладів. У кожному з них є порушення. Це така сфера, де не може бути все ідеально. Але управління публікує перелік тільки одинадцяти нічних клубів, ресторанів і кафе. Я вважаю, що в цій інформації є певна тенденційність та упередженість. Це ніяк не сприяє поліпшенню бізнес-клімату. Тим більше, що ці заклади відкрилися не вчора. Вони працюють роками. Коли їх вводили в експлуатацію, то претензій до них не було. А тепер є. Якось дивно виходить, - вважає пан Надольний.
Але дива цим не закінчуються. Серед переліку закладів, оприлюднених на офіційному сайті ГУ МНС був ще один заклад. Це нічний клуб «Шоколад entertainment». Рядок з цією назвою ще був у публікації на сайті в понеділок, 11 січня, о 14.40. Після того, як «RIA» поцікавилася, в чому там порушення, інформація зникла.
Представник клубу Олександр Остапенко здивувався тим, що інформація про клуб з’явилася на сайті.
- У нас була перевірка. Але особливих претензій до нас не було. Так, дрібні зауваження.
Зникнення «Шоколаду» керівник прес-служби управління Олександр Кутовий пояснює так:
- Це технічна помилка. Від них ніхто не застрахований. У нас є проблеми з адмініструванням сайту.
Нічого особистого, тільки безпека
Як бачимо, інформація від представників клубів та пожежників різниться. Тому вчора, 12 січня, ми вирішили ще раз звернутися до ГУ МНС за додатковими роз’ясненнями.
Полковник Олександр Комах сказав, що він не хоче втручатися у бізнес клубів і ресторанів.
- Наші працівники виконували свою роботу у межах їхніх повноважень. Ми не перешкоджаємо бізнесу, а дбаємо про безпеку вінничан. Уся інформація, що викладена на сайті, абсолютно достовірна. В Росії під час пожежі загинуло 150 людей. Десятеро наших російських колег-пожежників сидять у тюрмі, через те, що вони не прореагували на порушення. Дивіться самі: під час новорічних корпоративів, гулянь у жодному із закладів не сталося пожежі. Все обійшлося. Так що перевірка, яка проводилася напередодні свят, вже дала результати. Ми дали час власникам клубів, ресторанів і кафе усунути усі недоліки. У кінці січня ми ще раз перевіримо їх. Заклади, які цього не зроблять, ми закриємо. І не буде загрози для людей.
Журналістів «RIA» запросили взяти участь у перевірках та пересвідчитися, які з закладів безпечні для вінничан, а які ні.
Результати перевірки будуть опубліковані у лютому.
Довідка
Завтра, 13 січня, виповнюється 40 днів з пожежі у нічному клубі «Хромая лошадь» в Пермі (Росія). Там від запалювання піротехніки і пожежі, що виникла, загинуло 155 відвідувачів.
У Вінницькій області під час контрольних перевірок нічних клубів виявлено 1815 порушень. Перевірено 170 закладів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Закроют клубы - и х... с ними.

    Anonymous reply Anonymous

    а вместо курсалЯ бассейн, муниципальный... не-не передумала, туалет общественный, с евроремонтом.., а то куда ж басейн в бомбосховищі... вместо 13 стульев - клумба... ну хоть маааленькая а роял паб не троньте, там прораб из сильпо выступать будет, да и бармен там симпатичный :)

    Anonymous reply Anonymous

    неужели у пожарников и санэпидемстанции совесть заиграла???))) или у заведений бабла не хватило, чтобы им отстегнуть)))
  • Anonymous

    Давно вас самих МНС-ков не перевіряли. Еще не известно есть ли от вас польза обществу и нужны ли вы в таких количествах вообще.

    Anonymous reply Anonymous

    Нужны-нужны, так же как и ГАИшники, так же как СЕС и даже (сам не верю, что пишу это) налоговая. С горем пополам эти службы свою функцию выполняют. Без них был бы ПЦ.

    Anonymous reply Anonymous

    Артур, все профессии нужны,все профессии важны... Вот если б только брали поменьше (дачки), вобще не брать , видимо, нереально !
  • Anonymous

    Да козлы и взяточники эти тушители.

    Anonymous reply Anonymous

    Узко мыслите. Есть три кита. Пожарка, санстанция и налоговая. Загорелось где-то - пожарники тут как тут.Чихнул кто-то - санэпидемы на взлете, а уж если у вас монетка из кармана вывалилась ........
  • Anonymous

    Автор чітко написав: "Десятеро наших російських колег-пожежників сидять у тюрмі, через те, що вони не прореагували на порушення". З цього можна зробити висновок, хто попікся на гарячому, тепер буде дути на холодне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up