Про полігон із селянами не домовилися

Про полігон із селянами не домовилися
Громадські слухання про облаштування тимчасового полігону складування сміття на території Миролюбівської сільради 23 січня так і не відбулися.

 

 

 

Відео дня
>
 

Громадські слухання про облаштування тимчасового полігону складування сміття на території Миролюбівської сільради 23 січня так і не відбулися.
Громади Миролюбівки та багатьох навколишніх сіл зібралися у клубі села Лучки Тернопільського району. Втім, питання, куди Тернопіль має везти своє сміття, залишається відкритим. Жителі сіл однозначно проти розташування полігону і наразі не йдуть на компроміси.
“Не буде смітника - все”
На громадські слухання прийшло більше сотні жителів сіл, які проти розташування полігону. Сказати слово на захист своїх громад прийшли і місцеві настоятелі храмів. На слухання прибув голова облради Олексій Кайда, його перший заступник Сергій Тарашевський, голова Тернопільської райради Василь Дідух, а також представники партій і чиновники міськради. Мера Тернополя Романа Заставного на цій зустрічі не було. Замість нього поспілкуватися із селянами прийшла заступник міського голови Олена Лакома. Однак вони запитували, де міський голова і “що то за пані”? Пані Лакома повідомила, що мер уповноважив її прийти на засідання.
Селяни попросили владу міста спершу вивезти сміття, тоді, мовляв, вони підуть на контакт.
Ми просили Заставного, аби вивезли сміття. Якби ви хоча б один крок зробили назустріч людям, була б інша розмова, - вигукував із маси молодий чоловік, - а ви нічого не зробили, лише дурите нас.
Під час засідання люди гучно дискутували, сварилися та сперечалися.
Не буде тут смітника - і все!- голосно кричав юнак. - Забирайтеся звідси!
Жителі сіл також нарікали, що приміщення клубу надто мале, тут не можуть поміститися усі охочі. А багато людей стоять надворі і нічого не чують.
Погрожували карою Божою
- Громадські слухання слід перенести доти, поки чиновники не одягнуть куфайки, візьмуть граблі і підуть прибирати сміття, - закликала присутніх голова громадської організації “За чисте місто” Тетяна Білінська.
Подібні зібрання є переливанням із пустого в порожнє, заявив у виступі перед громадою парох сіл Сушин та Останці Теребовлянського району отець Василь.
Всі люди проти, для чого щось вирішувати, - каже отець. - Візьмемо фіри, завантажимо це сміття і повеземо до Тернополя. У нас є чудотворне джерело, туди люди пішки йдуть, а ви хочете отруїти це все.
Перед громадами виступали й інші отці, які пропонували посадовцям зробити собі полігон у Тернополі, і навіть погрожували їм карою  Божою, якщо підуть наперекір громадам.
Поставили свої вимоги
Посадовці намагалися заспокоїти селян. Мовляв, тут не конкурс - хто голосніше крикне. Поки голова пропонував створити секретаріат і погоджувальну раду слухань, його ніхто не слухав. На середину виходили люди, аби виступити.
- Чому ігнорують Дружбівську сільраду. Наше селище набагато ближче до Миролюбівки, ніж інші населені пункти, - заявив селищний голова Дружби Володимир Ваньо. - Ми проти полігону на цій території.
Врешті слухання таки не відбулися, їх перейменували на збори громадян. Під час цих зборів громада винесла свої вимоги. Найперше, люди хочуть, аби протягом двох тижнів вивезли сміття з території Миролюбівської сільради. Громади вимагають заборонити будь-які земельні роботи на землях Миролюбівської сільради, а акт на виділення міськраді земельної ділянки у Миролюбівці скасувати.
- Переносити громадські слухання немає сенсу, адже громада вже сказала свою думку. Ми - проти, - виступив ще один священик. -  Навіщо ще раз переживати ті самі емоції? Ми свою думку сьогодні сказали.
Нагадаємо, громадські слухання від 10 листопада депутати облради визнали такими, що пройшли з порушеннями закону і рішень ради. Тоді депутати зобов’язали робочу групу, створену для вирішення “сміттєвої проблеми”, провести громадські слухання на території громад, де планують облаштовувати об’єкти складування чи переробки відходів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    Пропоную дуже простий вихід з ситуації-кожен тернополянин у спеціально домовлений день акції(а ще прикольніше-за день до виборів)приносить свою торбинку зі сміттям під стіни облради.Другу торбинку (за пару днів по тому)кожен приносить під райдержадміністрацію,а третю під мерію.І так щотижня -по визначених днях .Тернополяни,не стидайтеся,бо нас за худобу мають.

    Anonymous reply Anonymous

    ДО СНІКЕРС.ГАРНИЙ КОМЕНТАРІЙ.НАРЕШТІ ДО ЛЮДЕЙ ЩОСЬ ДОХОДИТЬ,ПОЧИНАЄТЕ РОЗУМІТИ.АЛЕ ХАЙ БИ ЦЕ БУЛО НА ДІЛІ А НЕ НА СЛОВАХ.РОБІТЬ ЩОСЬ ,ТЕРНОПОЛЯНИ.ПОКИ ЧИНОВНИКАМ КИСЛОРОД НЕ ПЕРЕКРИЄШ,ВОНИ З МІСЦЯ НЕ ЗРУШАТЬСЯ.НЕВЖЕ ВАМ НЕ БАЙДУЖЕ ТЕ ЩО З ВАМИ РОБЛЯТЬ?
  • Anonymous

    Полігон для сміття повинен бути в Мусорівцях!

    Anonymous reply Anonymous

    В тебе під хатою повинен бути полігон для сміття.

    Anonymous reply Anonymous

    Ідіотська ситуація: спочатку вибираємо владу, а потім з нею боремося. Треба цей мазохізм припиняти !!!
  • Anonymous

    просто хлопці загралися - всі хочуть робити на смітті бізнес . формували суспільну думку .а ситуація вийшла з підконтролю одні дуже хитрі другі наглі а треті ще недосвічені

    Anonymous reply Anonymous

    Це звичайний проект Чижмаря та Тарашевського по дескридитації мера Заставного перед виборами мера Тернополя.Ще і Щепановський своїх 5 копійок в цю брудну справу вставив і напевне так башляв селянам з Малашівців,що аж до банкрутства скотився.Жили малашівські селюхи дуже довгий час біля сміттєзвалища і нічого їм не смерділо,а тут раптом як з ланцюга зірвалися.І благоустрою села їм вже не треба,і доріг не треба асфальтувати,краще нехай головний будівельник налом проплачує.Але платити будуть до виборів,а потім швиденько знайдуть місцину в якомусь карєрі і збудують там сміттєпереробний завод.А Малашівці так і залишаться задрипаним селом,та й дотацій з облради значно поменшає,наші чиновники вміють мстити непокірливим селюкам.А Щепановський вам вже не поможе,бо мером він не буде і бізнес його дуже швидкими темпами загниває. Шкода тих людей,які вклали гроші в неіснуюче житло.І ще. Повноваження мера Заставного закінчуються межою міста.А дальше починаються повноваження Дідуха,Чижмаря та Кайди.От ці троє і є відповідальними за сміттєву кризу. Ну і ще спонсори проекту- Щепановський та Тарашевський.І малашівські селюхи,які щоранку їздять на роботу до Тернополя.

    Anonymous reply Anonymous

    Тернопіль-неселений пункт. Миролюбівка-населений пункт. Уявіть ситуацію: Миролюбівка вивозить сміття в Тернопіль без згоди Тернополян?! Сподобається Тернополянам?

    Anonymous reply Anonymous

    ЩО ШАНОВНИЙ СТАСЕ ТАКЕ КАЖЕТЕ! ЧОМУ ЛЮДЕЙ МАЄТЕ ЗА ДУРНІВ РАЗОМ ІЗ ЗАСТАВНИМ! КРАЩЕ ПРАВДУ СКАЖІТЬ ЩО РОМЦЬО НАГЛИЙ ТА ЖАДНИЙ СКУПЕРДЯЙ ЗАЛІЗ В СМІТТЄВИЙ БІЗНЕС ТА Й ЗАСМЕРДІВСЯ. ТЕПЕР ВИНУ ХОЧЕ ПЕРЕКИНУТИ НА КОГОСЬ ІНШОГО. СУДИТИ ЗАСТАВНОГО-НЕГІДНИКА ПОВИНЕН НАРОД ЯКЩО НА ЗАКОН ВІН НАЧХАВ.ДЕПУТАТСЬКА КОМІСІЯ ПРАЦЮВАЛА І ДЕ РЕЗУЛЬТАТ. ХАПУГУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ!!!!!!!!
  • Anonymous

    зруйновано імя та імідж міста ----- винуватих до суду ....................
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up