Горобцям уже нічого не загрожує

Горобцям уже нічого не загрожує
Учні та вчителі школи №30 змайстрували більше сотні годівничок та шпаківень. 18 лютого вони розвішували годівнички на деревах, що ростуть на подвір’ї школи. Щоправда, щоб примостити всі вироби учнів, дерев не вистачило, тому годівнички розміщатимуть і у прилеглих дворах.

- З кожним роком популяція горобців та інших птахів зменшується, - каже учень 10-А класу, учасник екологічної бригади школи Валерій, - тому наша школа взяла участь у всеукраїнській акції "Нагодуй горобчика".
Протягом трьох тижнів учні за допомогою дорослих майстрували годівнички. А останній тиждень уся школа мала змогу подивитися на кожну роботу і проголосувати за найкращі.
Школярі підійшли до завдання творчо і з фантазією. Крім звичної фанери та дерева, застосовували у виготовленні годівничок та шпаківень віники і пластикові яйця від "Кіндер-сюрпризів". Шпаківні розмальовували майже під петриківський розпис. Словом, робили все, щоб птахи і снідали, і жили у найкращих умовах… Найактивніше брали участь у акції школярі початкових класів.


 - Мені допоміг робити годівничку дідусь, - розповідає п’ятикласниця Марина Задверна, - а голосувала я, звичайно ж, за свою роботу та ще за ось цю гарненьку шпаківню.
На подвір’ї школи учні молодших класів намагаються прилаштувати свою годівничку.
- Тепер буду пригощати горобчиків бутербродами. Вони ж люблять хлібчик, - ділиться планами учень 4-А класу Олексій Мирко. - А ще можна принести з дому якихось круп чи зернят для них.

Відео дня
>


Шпаківні школярі планують розвішувати наприкінці березня. Але перед тим дізнаються у вчителів біології, на якій відстані і висоті потрібно вішати шпаківні.
- Тому що шпаки не будуть селитися, якщо дуже близько будуть "сусіди", - пояснив учасник екологічної бригади Мирослав.


Акція "Нагодуй горобчика" триватиме до кінця березня 2010 року. Тому батьки ще мають час згадати дитинство і зробити разом з дітьми годівничку для птахів, а потім сфотографувати її. Тим більше що за це можна отримати приз - цифровий фотоапарат.
Для того, щоб узяти участь у розіграші, потрібно надіслати на електронну адресу [email protected] чи на поштову адресу 03022, Київ, вул. Васильківська, 34 фотографії дітей, які роздають корм пташкам, а також їхні малюнки або віршики, присвячені турботі про пташок.
Але головне у цій акції - не отримати приз, а нагадати усім, що добросердечна дитина - результат вірного виховання у щасливій сім’ї, а також запорука щасливого майбутнього для суспільства.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up