Тернопільські “відьми” вчитимуть української міфології

Тернопільські “відьми” вчитимуть української міфології
Вишкіл української міфології, на якому молодим людям розкажуть про відьом, та навчать про жіночу містику відбудеться наступними вихідними у тернопільському “Пласті”
Це уже третій вишкіл на подібну тематику. Цього разу його темою буде культ жінки у світогляді та побуті наших пращурів. Цікаво, що захід на таку жіночо-міфологічну тематику організовує старшопластунський дівочий курінь під назвою “Степові відьми”.

Однак дівчата, з їхніх слів, не мають наміру навчати молодь окультизму та всілякій нечисті.

  • Ми хочемо розповісти пластунам про культурні традиції українців, які густо переплетені з міфологією, - пояснює один з організаторів вишколу, тернопільська пластунка Марта Томахів. - Ці всі матеріали подаватимемо з погляду християнської моралі, тому ці заняття мають бути і цікавими, і корисними.

Учасники вишколу міфології, власноруч робитимуть ґердани (традиційні прикраси, які жінки носять на шиї), виготовлятимуть обереги. Також інструктори-народознавці розкажуть про вірування українців, пов’язані з жіночим тілом, про символіку жіночого одягу та ще багато цікавих речей.

Відео дня
lang="uk-UA" style="margin-bottom: 0cm;">- Зараз молодь більше знає про школу Гаррі Поттера чи ще якихось персонажів всіляких містичних жахастиків. А про наші вірування, міфи та традиції знають хіба одиниці. А вони дуже цікаві. Та ще й наші, рідні, - продовжує організатор.

На вишкіл можуть зголошуватись всі охочі, яким виповнилося 14 років. Проживання та харчування у Тернополі учасники забезпечують собі самостійно, тому гостям з інших міст слід подбати про нічліг. А так вишкіл є безкоштовним. Зголоситися на нього можна за номером 0-96-655-55-25.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    І нічого в цьому поганого немає! Кожна культура, кожна нація має свою міфологію яку було б непогано знати. І в усьому світі є сотні вчених, які за повір*ями і легендами, епосом та міфами в цілому вивчають минуле народів. Дівчата- так тримати! Істинно віруючий християнин ніколи не стане сприймати це всерйоз, або ж виконувати язичницькі ритуали. Ви що справді повірили, що вони там чарували і відьмачили? Я кажу, ні такого там не було!

    Anonymous reply Anonymous

    ви шо подуріли всі? значить міфи давнього світу ок, а українська міфологія - то жах і бруд??? я щиро дивуюся тим людям, які відхрещуються від свого і по-нобськи кидають заклики "куди котиться світ". давайте, ще зараз почнемо спалювати книжки і людей разом з ними. добре, що хоч в пласті лишились мислячі люди.
  • Anonymous

    КУДИ КОТИТЬСЯ СВІТ?...

    Anonymous reply Anonymous

    Який "геніальний" коментар. Ви самі знаєте відповідь на це питання) А от як так, поясніть автор: "Вишкіл, на якому ВЧИТИМУТЬ ПРО МІСТИЧНІ ТРАДИЦІЇ та ритуали давніх українців"? Прикольно, ще й вчитимуть на основах християнства. Супер)

    Anonymous reply Anonymous

    До речі,тема досить актуальна,адже дітям подобаються всілякі фантастичні історії ,і що головне ,це будуть міфи саме українського народу.Ми ж стільки всього не знаємо про нас самих і про наше коріння.

    Anonymous reply Anonymous

    В мене була книжка "Українська міфологія" про різні язичницькі ритуали, про русалок, і головних бесів. Жаль що я тільки не давно її в домашній бібліотеці побачив а то б ще раніше викинув! Цікаво звідки в Пласті знайшлися такі дівчата?

    Anonymous reply Anonymous

    Українська міфологія настільки багата й різноманітна, що нам не потрібно запозичувати жодних образів чи навіть свят, як от Хеловін. Дівчата молодці, що вивчають українську міфологію, та й ще хочуть навчити інших!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up