Партнер рубрики Події

Тернопільські отці та віряни протестували проти геїв

Тернопільські отці та віряни протестували проти геїв
Проти гомосексуалізму протестували більше півтисячі людей 18 квітня. Вони відстоювали прийняття законів, які б максимально обмежили права представників секс-меншин. Серед них були жінки та чоловіки в монашому одязі, священики, члени релігійних громадських організацій, тернополяни і приїжджі.

Всі вони пройшли центром міста, несучи транспаранти та співаючи релігійних пісень. Потім – мітингували на Театральному, майдані Волі та біля обладміністрації (ОДА). При цьому представники церкви висловлювались так, що багатьох шокували.

"А де ж в Тернополі гомосексуалісти?"

Розпочалась акція протесту "Захист сім'ї перед гомосексуалізмом" з бульвару Данила Галицького. Близько 17 години там зібралося близько трьох сотень людей. Потім до натовпу приєдналися люди, які приїхали трьома великими автобусами. Один був з вінницькими номерами, інші – з тернопільськими. Про акцію повідомили мерію та міліцію, як цього вимагає закон.
Тому колона протестуючих на чолі з отцями ішла в супроводі автомобілів ДПС та кількох десятків міліціонерів. Серед них - солдати внутрішніх військ та "Беркут". На транспарантах майоріли написи: "Гомосексуалізм = СНІД", "Мовчати на гріх = чинити гріх", "Забороною гей-парадів - врятуєте сім'ю і народ".
Причина акції – 26 квітня ПАРЄ має прийняти резолюцію, яка закликає країни-члени Ради Європи гарантувати одностатевим партнерам ті самі права і обов’язки, що і звичайним подружжям. Документ також закликає забезпечити одностатевим парам можливість бути батьками для дітей один одного і усиновлювати нерідних дітей.
Учасники акції натомість вимагали прийняти чотири закони. Один з них мав би обмежували пропаганду гомосексуалізму, інший - заборонити реєстроване партнерство. Більше того, люди закликали заборонити покарання за гомофобію – переслідування геїв. Мовляв, від цього страждають жертви гомосексуалістів, які намагаються себе боронити.
 - Що це таке? Дивись, скільки міліції і священиків, напевно, якась хресна хода, - коментували тернополяни, які здалека бачили і чули колону. Коли бачили написи, посміхались. - А де ж у Тернополі ті гомосексуалісти? Може, у великих містах це справді проблема...

"Який герой може бути п**сом?"
Після ходи проспектом Бандери та Руською колона звернула на Театральний Майдан. Там віряни та частина духовенства стали півколом. Решта отців вийшли перед сходами театру обличчям до людей і розпочали промови.
Спочатку розповіли про акцію - вона всеукраїнська.
 - Ми надіслали офіційні листи президенту України з проханням усвідомити проблему та прийняти ці закони, - сказав чоловік.
Даля настоятель Свято-Троїцького духовного центру Тернополя отець Анатолій Зінкевич, заговорив до вірян не складними цитатами з Біблії, а звичайною, іноді навіть нецензурною, мовою.
 - Христос воскрес, - привітався святий отець із натовпом, до якого приєдналися люди, що прогулювалися майданом. - Ми ось тут кричимо: "Героям слава". Який герой може бути під***сом? Ганьба. Якби наші батьки встали з могил і побачили, що зараз коїться, то одразу померли б від розриву серця.
Отець говорив про розпусту на телебаченні і в житті. Нарікав на владу, яка нічого не робить. Згадав і інцидент, який послужив поштовхом для хвилі протестів. А саме - звернення бельгійської родини геїв до українського уряду з проханням дати їм на всиновлення дитину.
 - Це ж як так? Два пе**ки мають взяти маленьку дитинку, щоб потім і з неї виріс пе*ик? - Цього не можна допускати, - запально казав отець. – Ганьба!
Присутні криком “Ганьба!” погоджувалися з отцем.

Відео дня
>"Поневолені злим духом гомосексуалізму"
Проте це сподобалось не всім. Люди гуляли на площі родинами і не хотіли, аби діти чули подібне з вуст священика.
 - Як на мене, суть акції правильна. На телебаченні справді можна зустріти демонстрацію гомосексуалізму, яка схожа на пропаганду. Останні фільми про геїв – це жах, - вважає тернополянка Зоряна. - Але кричати таке священику - не годиться. Таке агресивне засуджування не робить честі отцям. Проблему слід вирішувати, але мирно, бо гомосексуалізм – хвороба, і викриками її не позбутися. Погано, що малі діти роздають листівки акції, хоча самі не розуміють навіть віддалено, про що йдеться. Я розумію, що діти викликають довіру і співчуття, і люди їх читатимуть. Але використовувати їх для такого - низько.
Далі процесія вирушила до майдану Волі. Священнослужитель, який назвався владикою Маркіяном, закликав присутніх до молитви.
 - Давайте всі помолимося за тих людей, які поневолені злим духом гомосексуалізму, - сказав владика та розпочав молитву.
Молитва громади перегукувалася з відправою в Катедрі. Люди, які гуляли неподалік, не розуміли, що відбувається.
 - Якщо чесно - я знайомий з двома геями, нормальні люди вони, - каже тернополянин Віктор Белига. – Це, звичайно, відхилення, але якщо людям так добре, якщо вони це не пропагують і не рекламують. Ну народилися такими, то що їх з переслідувати? Обмежувати у всьому? Але те, що гомосексуалісти не мають права на створення сім'ї і тим більше на всиновлення - це однозначно. Я до акції цієї не причетний, просто повз проходив, побачив, вирішив послухати. Забагато агресії тут.
Потім протестувальники вирушили до обладміністрації. Зупинилися навпроти. Отці висловили сподівання, що влада зверне увагу на серйозну проблему та почне діяти. Потім акція припинилася. Більшість людей сіли в автобуси, які під’їхали за ними, інші - пішли у своїх справах.

До речі

До проекту резолюції ПАРЄ увійшли тези відносно ставлення до позиції лідерів Церков і громадських діячів, які виступають проти легалізації одностатевих партнерств як негативного явища для суспільства та сімейних цінностей.
Проте у Декларації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій насамперед зазначено: «Віруючі не мають ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності, але релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя».
У зв’язку з цим Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та окремі глави українських Церков звернулись до Постійної делегації в ПАРЄ від України з проханням виступити проти запропонованих документів. Також Католицька Церква та Російська Православна Церква закликали членів ПАРЄ утриматись від ухвалення будь-якого рішення по цьому питанню.
Друга у цьому році сесія ПАРЄ відбудеться у Страсбурзі з 26 по 30 квітня за участі делегацій від національних парламентів країн – членів Ради Європи. До складу постійної делегації від України входять 12 народних депутатів України.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (107)
  • Anonymous

    Гомосексуалізм - це збочено. Бог створив чоловіка і жінку та сказав: "Розмножуйтеся". Тоді що ж тоді можна сказати про педиків???

    Anonymous reply Anonymous

    Бог сказав гидота це і Буду карати вогнем! Незгідні можуть лягти пластом і обзивати як хочутьі чинити як вздумається -БУДЕ ЯК СКАЗАВ БОГ! Покайтеся окаянні збоченці і їх прихильники , бо вже і сокира при дереві.

    Anonymous reply Anonymous

    оцим ти тільки потвердив моє попереднє твердження

    Anonymous reply Anonymous

    взагаліто є поняття священичого послуху і клятви підкореня для монахів.про що думали підгорецькі висловлюючи протест можна лище здогдуватись. дискусія на цю тему припустима хай навіть і міжусобиця в церкві.але це питання можна вирішити мирно.бодай тими ж дебатами чи розмовою з Гузарем.це просто була вишукана причина для відєднання.просто посміховисько.а хто сумніваєть хай віхьме оригінал розмов з Гузарем і прочитає.там нема і місця де б Він схвалив гріх.його лояльне ставлення підкреслює лагідність і любов до всіх.а от підгорецькі бачу просто таки готові в разі не прийняття законів провести іншу акцію - відстріл геїв.

    Anonymous reply Anonymous

    Не можу сказати , як уважно Ви , брунька , читаєте Гузара, гомосексуалісти ж читають його уважно і цитують поширено, як свого духовного авторитета . Івана-Павла другого також. Питання послуху зосереджене в словах ап.Петра до первосвященика , що Бога потрібно слухати більше ніж людину. Несприйняття збоченців зосереджено в площині прокляття всього народу за гріх купки . Особливо , коли це зафіксовано законом.

    Anonymous reply Anonymous

    таких людей, як Іван Павло II дуже мало в історії, це просто свята людина, а ви, "підгорецькі", вже й до нього причіпилися!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я подивився на підгорецькому сайті збірку інформації від 80-х років минулого століття про діяльність папи Івана -Павла Другого в об"єднані всіх релігій світу . Нібито для молитви за мир. Кажу про осквернення католицьких храмів шаманами, буддистами, сатанистами вуду... Стовідсотковий відпад від Христа. Це лист про Асиж.

    Anonymous reply Anonymous

    В усьому погодуюся з ХРИСТИЯНИНОМ !!! Брат у Христі, ти молодець, за Христа варто постраждати))

    Anonymous reply Anonymous

    ой! мені стало соромно за все сказане. пробачте друзі

    Anonymous reply Anonymous

    Ось бачите, ну нарешті християни почали говорити про прощення, направду вибачайте за попереднє, але мусите розуміти, що бути християнином - це значить приймати і любити навіть найбільшого грішника, це розуміти його біду і з любовю та християнським серцем намагатися йому допомогти... що навіть ті грішники, проти яких ви так протестуєте і так ненавидите, також претендують і мають право стати Божими дітьми. Будь-ласка не сійте серед людей того хибного враження, ніби християни - це агресори, інквізитори всього аморального. Це люди, яким дуже розходиться про добро ближнього, які так само як Христос шукають ту зболілу людину, бо вона є такою не тому, що цього хоче, а напевно через певні обставини життя помилилася і тепер не може собі дати раду, бо не має, направду немає такої важливої підтримки збоку. Не судіть і не будуте суджені.... краще моліться за всіх грішників та найперше за мене і за самих себе. Говорите багато про духа, постарайтеся, будь-ласка, щоби ваші слова містили хочаб трохи духа любові та розуміння, що є невідємною рисою християнина...

    Anonymous reply Anonymous

    Брате, ГИГИ, не плутайте будь-ласка любов до грішника, сотвореного на образ і подобу Бога, за спасіння якого розп"явся Ісус, з любов"ю до гріха і пропагандою способу життя в тяжкому смертному гріху, як доблесть і спробою протягнути смертний гріх в закон держави нашої. Християнам нав"язують за норму жити грішним життям. Брате , Ви праві , ми любимо людину , але є інквізиторами для всякого гріха , бо наслідуємо Ісуса, який так зненавидів гріх, все аморальне , аж до смерті і то смерті хресної. Бог не має любові до гріха, до його пропаганди, до життя в грісі. Так - молитися за грішника, так - відсікати потужнього демона гомосексуалізму від людини -носія цього гріха і проповідувати Євангеліє Ісуса Христа для цих хворих, щоб покаялися , прийняли Ісуса Христа за свого Бога і Спасителя і Він звільнить їх. Все інше мудрування , а СПАСАЄМОСЯ ТІЛЬКИ ІСУСОМ!

    Anonymous reply Anonymous

    Мир Вам, ГИГИ!

    Anonymous reply Anonymous

    Гость, пробачаю Вам , хай Господь пробачить.
  • Anonymous

    Та причому тут секта: правильна чи ні? Тут, в Тернополі, багато батьків, вирощуючи хлопчика, тішаться, що на дівчаток заглядає - чи я не права. Ніби й не стільки тих голубих, та й не агресивні вони наче, але коли ростиш сина і розумієш, що є такі особи, які хочуть аби їх стало більше - починаєш розуміти гомофобів. Гомосексуалізм - рідко врождений, в основному набутий через невдачі, збочене виховання, трагедіі в сексуальній сфері. І СНІДу насправді набагато більше серед голубих, та й подібно до секти, залучають вони до себе все більше людей. І один з способів залучення - переконати, що це також норма. Мені все одно, яка з конфесій чинить протест, але, як мати сина, як сестра, як тітка племіннкиків-хлопчиків, - цілком підтримую їх позицію. Гоміки - це не предмет гордості нашої нації, нашого суспільства, культури. Це розпуста, СНІД, зрушени психіка та біда наступних поколінь... А тим, хто їх підтримує...ну що ж, толерантні ви наші, як будуть у ваших синів товариші голубі - хочу я на вас подивитися...
  • Anonymous

    І знову акцент не на гріх , а на "секта". Написано : звітрілу сіль викидають! Вконтакті пройшло, що 16.05 геї проводитимуть Флеш-моб у Львові проти маніфестацій на захист сім"ї з13-00 до 13-10. Оце 5-ти мільйонна УГКЦ- дай протидію содомському гріху. Чи масони не дозволяють? Чи протидіяти гріху , Вам "сіль" , не дозволяє Ваше поняття любові? То прийміть Боже поняття любові, яка ненавидить гріх, і протидіє аж до смерті хресної!

    Anonymous reply Anonymous

    СЛУХАЙ, ТОЙ, ЩО ЗВЕТЬСЯ ХРИСТИЯНИН, ПОЧИТАВ ТВОЇ МУДРУВАННЯ І ПРОПОЗИЦІЯ ТАКА: ПОМІНЯЙ НІК, БУДЬ-ЛАСКА, А ТО ТЕ, ЯК ТИ ВЕДЕШ БЕСІДУ ПРОТИРІЧИТЬ ОБРАНОМУ ПСЕВДО... ТАКИМ ІМЕНЕМ НАЗИВАЮТЬ СЕБЕ НЕ МАЛО ЛЮДЕЙ, АЛЕ ЯВНО ВОНО ТОБІ НЕ ЛИЧИТЬ
  • Anonymous

    Люди, які ж Ви релігійні, якщо судите інших, на що має право лише Бог. Ви виставляєте на показ свою релігійність, а насправді гнилі в середині.І де Ви взяли такі дані, що Гомосексуалізм= СНІД. Це ж нонсенс, з цього лише починалося, а сьогодні жінка має більшу вірогідність заразитись від чоловіка, бо той не думав головою як в гречку скакав. А якщо Ви, панове-фанатики, так переживаєте через поширення СНІДу, то робіть щось дійсно корисне, контрацептиви, наприклад, безкоштовно на вулицях роздаваєте, а не фігньою займайтесь.

    Anonymous reply Anonymous

    "мама"-ти хочеш, щоб твої діти були геями або ленсбіянками?Якщо так-то міняй свій нік,а якщо ні-то не пиши дурниць!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Дякую , Довбуш, попри оригінальність викладу, Ви маєте здорові моральні засади. Думаю , акцію проводили не з ціллю заглядати до ліжка. Збочені відносини між будь- ким мають назву гріх і при нерозкаяності провадять грішника до пекла. Питання в іншому . При легалізації гомосексуалізму, педерастії, лезбіянства ..... і впровадження їх захисту законами держави, ми ревні християни залишимось без дітей і сидітимемо в тюрмі , з вироком : образа честі і достоїнсва збоченця, а не за проповідування Євангелія Ісуса Христа, кажучи , що любі форми і види збочень є огидні Богу .

    Anonymous reply Anonymous

    Повірте , як мінімум сидітимемо і на наших дітях проводитимуть секс-експеременти. Терпимість до гріха є страшніша за байдужість. А байдужих же (літеплих) Бог обіцяє пиплюнути зі своїх уст. Християн прошу узгоджувати свою навіть дуже оригінальну позицію, з Божою .

    Anonymous reply Anonymous

    Підтримую Довбуша.

    Anonymous reply Anonymous

    На жаль немає на ніщо гарантії. Будь-яка любов може піддатися спокусі, де є більше двох, там і вірогідність інфікування, не тільки СНІДом, збільшується. Треба бути вірними своєму партнеру, серйозно відноситися до сексу, якщо хочете зберегти генофонд і дати здорове потомство. Немає нічого злого в тому, що двоє одностатевих близькі настільки, що хочуть жити разом, так їм добре, якщо вони при цьому двоє дорослих свідомих людей. Не треба переслідувати таку таємницю двох. Але доки вона таємниця і доки їх двоє. Якщо вже це виставлено на показ, то навряд чи там уже присутні почуття, мабуть за мету поставлено обєднатися з собі подібними, створити якийсь масовий рух, чи ще гірше втягнути туди побільше народу. От з цим вже мабуть треба боротися. Я читала такі факти були ще у минулому і позаминулому столітті.Люди були гомосексуалістами, мали коханого, але при цьому були корисними суспільству, добрими друзями і т.д. Сексуальні вподобання не роблять людину менше людиною. А щоб це не загрожувало дітям, треба їх добре виховувати і берегти. Адже немає гарантії, що дівчинку не звабить віком тричі старший мужик, хоч це і протилежний за статтю секс, але ж не зовсім нормальний.А скільки дівчаток з папіками за гроші з власної волі таке виробляють...Це теж загальна проблема суспільства, адже чиясь це донька. А ще багато хто любить анальний секс, то чому між чоловіком і жінкою він вважається нормальним, а вом чоловіка це слід забороняти. Хай собі бавляться, як їм добре. І не належу я до співчуваючих, нащо їм співчувати, вони по-своєму щасливі. Вони мені не заважають поки, і не загрожують, надіюся. Намагайтеся, мами, бути друзями своїм дітям і зайняти їх вільний час чимось корисним, щоб цікавість до життя не закінчувалася на рівні геніталій.

    Anonymous reply Anonymous

    "красуня"-напевне ти в сто разів гірша від Баби Яги, якщо дотримуєшся такої думки.Є багато прикладів коли в сімейній парі(чоловік-жінка)у яких велика різниця у віці-народжуються нормальні діти.І ні одного випадку щоб у парі"красуня-красуня"або"доктор-доктор"народилося хоч що небудь!!!Для прикладу:Андрій Кончаловський(режисер)-різниця у віці 37 років-двоє дітей-дочка 11р.і син 7р.Віллі Токарєв(співак)-різниця 43р.Дочці 6р.сину2,5р.І таких прикладів дуже багато.Наведи хоча б один приклад"красуня-красуня","доктор-доктор"

    Anonymous reply Anonymous

    Довбуш, ти не уважно зрозумів мій коментарій. я не маю на увазі пари, в яких різниця у віці, я про розбещення саме дітей, молодих цікавих і неповнолітніх. Там написано дівчинку!!! а не дівчину, чи жінку, просто молодшу віком. Але все-таки. Так, здорові діти там будуть, але коли цьому принцу буде вже невмоготу задовільняти свою молоду дружину, чи не перетвориться ця слабкість на невиносимі ревнощі, чи буде та дівчина-жінка щаслива з тим дідом, коли сама ще в розквіті сил? Це по-вашому жіноче щастя, чи взагалі щастя? Всі такі союзи починаються дуже гарно, але всьому є і кінець. Вірю, що багато хто терпить просто своїх забезпечених папіків, і аж ніяк не любить їх, бо з ними розмножитися матеріально вигідно. був би від бідним, чи подивилася би вона на нього. І не треба про високу любов. Це велика рідкість.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up