Партнер рубрики Події

Останній дзвоник - у вишиванках (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)

Останній дзвоник - у вишиванках (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)
Отримали благословення Папи Римського Бенедикта Шістнадцятого, “показали” телесеріал і блокбастер, запускали повітряні кульки з бажаннями випускники тернопільських шкіл на останньому дзвонику

У тернопільських школах останній дзвінок пролунав у четвер, 27 травня. Кожна школа підготувала до свята свої сюрпризи випускникам.


-Якщо чесно, то хочеться плакати! - каже випускник 11-Б класу школи №3 Андрій Баліцький(16 р.). - Аж не віриться, що ми вже закінчили школу і більше ніколи сюди не повернемося.

Відео дня

Благословив Бенедикт


Благословення від Папи Бенедикта Шістнадцятого отримали випускники та учні школи №3 на святі останнього дзвоника. Потім священик окропив випускників святою водою і пролунав святковий салют із конфеті.


- Сьогодні дуже гарний день, адже наші діти вступають у доросле життя, - каже мама випускниці школи №5 Валентина Олексяк. - Ми всі з нетерпінням чекали цього моменту! До того ж у нас сьогодні подвійне свято — день народження доньки співпало з її останнім дзвінком.


Учні Української гімназії ім. І. Франка на святі останнього дзвінка урочисто виконали клятву гімназиста. Вони пообіцяли служити людям і прославити рідну гімназію.


-Я дуже щаслива, що на мене чекає доросле життя, - каже випускниця 7-А Ола-Марія Навольська (17 р.). - Але разом з тим цей день є сумний, адже доведеться попрощатися з нашими вчителями, однокласниками.

Сумно, що завтра не треба йти до школи. Але я обіцяю рідній гімназії нагадувати про себе і приходити в гості.


Багато випускників школи №3 прийшли на останній дзвоник у вишиванках.


- Мій костюм вишивала майстриня на замовлення, - розповідає випускниця школи №3 Богдана Данилюк. - На роботу потратила не багато часу, але я дуже задоволена.


Телесеріал у 365 серій
Знімали фільм, підготували шоу з прапорами, танцювали і нагороджували грамотами за досягнення упродовж року у школі №6. Відтак свято останнього дзвоника розпочалося з роботи режисера та помічників.
- Останній дзвоник хотілося провести якось творчо і нестандартно, - розповідає заступник із виховної роботи Валентина Кольба. – Тож працюючи разом із учнями над сценарієм, ми вирішили зробити фільм, який складається із 365 серій за аналогією до кількості днів у році. Так, сьогодні у нас була 364 серія. Остання серія буде за випускним.


У перервах між танцями та співами нагороджували кращих учнів, переможців шкільних, міських та обласних конкурсів.
 - У нас сьогодні “Зірку визнання” отримав Олег Вавринів. Ми собі навіть не уявляємо, як буде у школі без нього — він упродовж усього навчання був і актором, і режисером, загалом без його допомоги не обходилося свято у школі, - каже пані Кольба.


У 24-ій школі — блокбастер
Не оминули теми кінематографії і у школі №24. Одинадцятикласники стали претендентами на ролі у блокбастері з трьох кадрів — виступу початкової школи, вчителів і привітання випускникам.


- Цьогорічні одинадцятикласники — дуже творчі, - каже заступник директора з виховної роботи Оксана Носок. – Ми захотіли їм зробити щось цікаве. Упродовж року ми вели рейтинги успішності учнів і діяльності вчителів. Нині було сім номінацій і нагород.


Та допоки тривав “знімальний процес” в учнів, позаду них втирали сльози батьки.
- Прийняти те, що дитина уже виросла і ось-ось почне своє доросле життя, важко, - розповідає мама одинадцятикласниці Оксана Бусько. - У мене троє дітей, але випускниця — перша. Тож коли чую цей шкільний вальс, якось мимоволі котяться сльози.
Проте у самих випускників розуміння того, що завершилося шкільне життя, ще повністю не прийшло.


- З одного боку ніби й радісно, з іншого - сумно, - каже одинадцятикласниця Марія Павлючок. - Під час урочистої лінійки часом приходила ностальгія. Але ще повністю не віриться, що незабаром ми вступатимемо у вузи. Тому емоції у нас змішані.


Ірина НОЖЕНКО, Світлана ГРИВАС, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    хм...назва статті не зовсім вірна:)"Останній дзвоник у вишиванках,і не тільки..."На фото я ще спостерігаю форми своєї молодості,які нашим чарівним випускницям маєже по пупчик:)))Вони чомусь і досі переходять із рук в руки через покоління вже багато років...І коли вони вже зносяться?:)))

    Anonymous reply Anonymous

    А автору веееелике ФЕ! На відео школа №5!!!
  • Anonymous

    приємно познайомитись.коментар мій -витяг з тексту,зі знаком питання.Для мудрого,який не зрозумів-пояснюю.Як випускниця 7-го класу може мати 17 років?

    Anonymous reply Anonymous

    В гімназіях класи рахуються з п’ятого.

    Anonymous reply Anonymous

    дякую ,тепер буду знати.
  • Anonymous

    випускниця 7-А Ола-Марія Навольська (17 р.)?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:07 Дев'ятеро в легковому авто: на кордоні затримали «партію» чоловіків-утікачів, серед яких тернополянин play_circle_filled photo_camera 20:02 Присвята друзям, які віддали життя в бою: на Тернопільщині відбулась теренова гра «Гурби-Антонівці» photo_camera 19:02 Вийде «сухим із води»? Чи справді депутат Захарків втік за кордон і яке покарання 18:02 У Чорткові на благодійному аукціоні зібрали чверть мільйона гривень для ЗСУ photo_camera Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:20 У лікарні помер 17-річний Андрій, який із другом потрапив у ДТП на мотоциклі 16:35 Тернопільські хірурги провели надскладну операцію пораненому воїну ЗСУ 15:50 Загинули троє людей, ще семеро — травмовані: за вихідні в області трапилось вісім аварій photo_camera 15:15 У Шумську побили 17-річного хлопця: підозрюють депутата районної ради 14:37 На кукурудзі змахінував 8,3 млн грн: судитимуть екскерівника держпідприємства з Тернопільщини 14:00 В Тернопільському районі відкрили пам’ятну дошку полеглому воїну Андрію Рудому 13:40 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:10 У Тернополі відбудеться дефіле містян у вишиванках 12:35 Про заморозки на ґрунті попереджають тернопільські синоптики 12:05 У лікарні помер 24-річний тернополянин, який постраждав в аварії у сусідній області 11:20 У Збаражі з Днем матері оригінально привітали мам футболістів photo_camera 10:50 У Тернополі відремонтують дорожнє покриття ще на восьми вулицях 10:10 На фасаді школи №8 встановлять меморіальну таблицю письменнику Левкові Крупі 09:30 У Кременці відкрили туристичний сезон: що подивитись у місті 09:01 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up