До Тернополя привезли чудотворні ікони з Чорнобиля

До Тернополя привезли чудотворні ікони з Чорнобиля
Чудотворні ікони “Чорнобильський Спас” і святителя Миколая привезли позавчора, 20 серпня, до Тернополя. Вони пробудуть у Катедральному соборі святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії, що на вулиці Коновальця, до неділі, 26 серпня. Храм відкритий щодня із 6.00 до 21.00.
Обидві ікони привезли зі Свято-Іллінської церкви, що в місті Чорнобиль. Вони відомі чудотворними властивостями, возять їх по різних містах України, щоб пробудити віру в людських серцях і дати їм зцілитися. Ікона святителя Миколая, яку датують 1840 роком, чудом збереглася, — каже брат Володимир. — Безбожники хотіли її знищити, а ризи святого віддати на металобрухт. Та віруючі люди цьому запобігли, вчасно її заховавши. А згодом відновлена ікона врятувала церкву від пожежі. Ікона зцілює людей від недуг, варто лише увірувати в її чудотворну силу. В одного чоловіка, за словами брата Володимира, після трагедії на ЧАЕС відмовила рука. Шукаючи рятунку, він зайшов до храму, де побачив ікону святителя Миколая. Увірував, приклав хвору руку до неї і зцілився. Ікона “Чорнобильський Спас” не є настільки давньою, проте також відома своїми чудодійними властивостями. Сюжет цієї ікони приснився чоловіку, який усе життя пропрацював на ЧАЕС і сильно постраждав від катастрофи. Після того він повірив у Бога. Під час її освячення в 2003 році блаженнійшим Володимиром у Києві у небі з’явився блискучий німб із трьома хрестами всередині і прилетів голуб, — зауважив брат Володимир.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (92)
  • Anonymous

    Боже милостив будь їм грішним!Ви їх осуждаєте,а самі говорячи про ікони матюкаєтесь!!!Ми всі будем відповідати перед Богом!!!!НЕЗАБУВАЙТЕ!!!!!
  • Anonymous

    Господи, а я завжди думав , що Тернопіль місто де живуть розумні , освічені люди , аж страшно , при такій кількості університетів, інститутів, коледжів єдине , що навчились так то писати розумними словами дурні думки.... ЖАХ,,,, Ви шановна пані тернополянка хоча фізику вивчіть, тої дози яка навіть теоретично , може бути в іконах не вистачить щоб муху вбити, не те , що вас. А от розвинути людей духовно , дати надію, нагадати про минуле вони можуть....Задумайтесь про це

    Anonymous reply Anonymous

    А Ви звідки знаєте яка там доза? Ви міряли? Чи Ви може їх привезли звідти? Якщо ці ікони привезли без належного дозволу, то це мародерство. Працівники радіологічного контролю з санстанції мають зробити заміри і повідомити людям , який рівень радіації у цих ікон.

    Anonymous reply Anonymous

    От,шановний "Привід" і ходіть до цих ікон,розвивайтеся духовно і ще як хочете. І не нав*язуйте це людям.В Тернополі є безліч ікон,головне, щоб у Вас в душі і в серці була божа іскра, а не фетишизм з церковним фанатизмом вкупі
  • Anonymous

    P.S. і ще шановний чегевара, ти краще не трать свій трафік і саме головне час!!! на написання такої дурні, а краще займись вивченням рідної мови!!! я впевнений твій кумир говорив саме своєю рідною мовою, а по псячому..., ну навряд він гавкав!

    Anonymous reply Anonymous

    Будь-яка мова є мовою, а не "по-псячому". Всі ми люди. Віруючі чи ні. Бачила віруючих сволот і не віруючих добродіїв. Навпаки теж бачила. І російськомовних кльових зустрічала і тих, що рідною розмовляють бачила таких, що аж шкода сказати, що "наш".

    Anonymous reply Anonymous

    Згідна. Мова тут ні до чого. Якщо вірити святому письму ,то Ісус говорив не українською,та йому не закидають,що він говорив на псячій мові. Якщо би не було розвитку науки ,то всі би ще сиділи по печерам,або давно би всіх винищили і забрали території,історія рясніє прикладами як винищують нерозвинені нації. Говориться про те ,що ікони,це творче бачення божества через призму бачення художником,що створив їх. Говорити про зцілення іконами з радіактивної зони,всерівно,що запропонувати випити ціанстий калій замість святої води,увіровавши в зцілення.
  • Anonymous

    Танін, на рвхунок того , що тобі не платили , ніхто і не сумнівався,... для того щоб платили за розумову працю, а коментарі я рахую саме такою працею, треба бути розумним. чегевара, якщо ти думаєш , що в іконах стільки радіації, що вона зашкодить твому здоров"ю... хмммм ти напевно дуже маленький хлопчик.... ховайся в підвал!!!! там променева хвороба тебе не дістане. А на рахунок науки.... так дякуючи саме їй і з"явився Чорнобиль, вір у неї далі !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up