Серйозні травми — через проїзд у маршрутці

Серйозні травми — через проїзд у маршрутці
Переломом ребра і довгим лікарняним “поплатилася” тернополянка Олена за ранкову поїздку в маршрутному автобусі. Коли водій загальмував біля зупинки, жінка втратила рівновагу і вдарилася головою у підвищення біля шофера. Нікуди скаржитись на травму у маршрутці вона не планує — не вірить, що зможе добитися якоїсь компенсації.
Між тим, якщо проїзд у громадському транспорті обернувся травмами для пасажира, треба звернутись у диспетчерську службу за телефоном, номер якого є у кожній маршрутці, чи управління транспорту міськради. — Спеціалісти проведуть службове розслідування, — зауважує начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. — Якщо підтвердиться, що водій маршрутки неякісно надавав послуги, його одразу ж звільнять із роботи. Але й пасажирам потрібно бути обережними і не скаржитися без причини. Цілком можливо, що водій потрапив в екстремальну ситуацію і був змушений різко загальмувати. У такому разі він не тільки врятував екіпаж, а й забезпечив безпеку дорожнього руху. Вдарилася головою Вранці більше тижня тому тернополянка Олена добиралась на роботу маршруткою. Попри годину-пік, в автобусі не було дуже людно. — Ми стали з сином попереду, неподалік від шофера, — каже жінка. — Під’їхали вже майже до зупинки. Ті пасажири, котрі сиділи, потроху стали розвертатись, щоб іти до виходу. Та раптом сталося непередбачуване — водій маршрутки різко загальмував. Автобус струснуло, і люди, які стояли позаду, подалися вперед. Жінка не встигла вхопитись за ручку і впала на підвищення біля шофера. —Я сильно вдарилася головою, — продовжує пані Олена. — До мене кинувся син та інші пасажири. Я ледве встала, бо сильно паморочилося в голові і підгиналися ноги. Водій сказав, що він не винен, бо мусив різко зупинитись. Можливо, хтось перебігав дорогу. У лікарню — з переломом Незважаючи на погане самопочуття, тернополянка пішла на роботу. Побула там дві години і відпросилася додому. —Я звернулась у травмпункт і здала аналізи, — каже жінка. — Лікарі сказали, що у мене забій нирки і треба лягти у лікарню. Та я подумала, що все обійдеться, і повернулася додому. Втім, наступного дня жінці стало ще гірше, вона мусила лягти у лікарню з переломом ребра. Аби зафіксувати ребро, їй наклали бандаж — Провела тиждень у лікарні, тепер лежу на лікарняному удома, — розповідає пані Олена. — Скаржитись нікуди не збираюсь, адже вини шофера, може, в цьому й нема. До речі, близько місяця тому подібний випадок трапився з моїм знайомим. Коли хлопець виходив із маршрутки, люди сильно штовхались. Він не втрапив на сходинку і зламав ногу. Хотів звернутись до суду, аби хоч повернути витрати на лікування. Та адвокат його відмовив, сказав, що немає сенсу. До речі, проїзні квитки, які водії міського транспорту видають пасажирам, жодних соціальних гарантій чи компенсацій не передбачають.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    РАЗ ЇХАВ В МАРШРУТЦІ (№8, СИНІЙ МЕРС) І В БУСІ РАПТОВО ЗАКЛИНИВ ДВИГУН, І ВІН РІЗКО ЗУПИНИВСЯ. ЛЮДЕЙ БУЛО БАГАТО, ТІ ЩО СТОЯЛИ НАПЕРЕДІ ОТРИМАЛИ ТРАВМИ, А САМЕ: ОДИН ЧОЛОВІК СТУКНУВСЯ ГОЛОВОЮ ОБ СКЛО, ВОНО ДОРЕЧІ ТРІСЛО, І ПРИДАВИЛИ МАЛОГО ХЛОПЧИКА (ДЕСЬ РОКІВ 8). ВОДІЙ ЩОПРАВДА ДОВГО ВИБАЧАВСЯ, АЛЕ ПОТІМ ЗАВІВ АВТО І РУШИВ ДАЛІ З НЕСПРАВНИМ ДВИГУНОМ. А ЩОБ ЩОСЬ ДОКАЗАТИ ТО ЦЕ ТРЕБА ВСІ НЕРВИ СОБІ З’ЇСТИ ПОХОДАМИ ПО ІНСТАНЦІЯХ, ДЕ НА ВАС БУДУТЬ ДИВИТИСЬ ЯК НЕ НА ПОТЕРПІЛОГО А ЯК НА ЯКОГОСЬ ВОРОГА НАРОДУ. САМЕ КРАЩЕ ОДРАЗУЖ ДОМОВИТИСЬ З ДВОМА ПАСАЖИРАМИ ЯКІ БУЛИ СВІДКАМИ, ВЗЯТИ СОБІ І ЇМ ПО ТАЛОНУ (ВОНИ ЯК ПРАВИЛО ВАЛЯЮТЬСЯ БІЛЯ ВОДІЯ), ПЕРЕПИСАТИ ДАНІ ПЕРЕВІЗНИКА, ЗАПИСАТИ ЧАС І ДАТУ І ПИСАТИ ПОЗОВНУ ЗАЯВУ В СУД.
  • Anonymous

    ХАЙ ТОЙ ПАН МЕДИНСЬКИЙ (НАЧАЛЬНИК УПР. ТРАНСПОРТУ) ТРОХИ САМ ПОЇЗДИТЬ В МАРШРУТКАХ, ТОДІ БУДЕ ЗНАТИ ЯК ЇЗДЯТЬ ТІ ВОДІЇ. ВОНИ НАЧЕ НЕ АВТОБУСОМ КЕРУЮТЬ А ГОНОЧНИМ АВТО, ТО РІЗКО ГАЗУЮТЬ, ПОТІМ РІЗКО ГАЛЬМУЮТЬ. ВЗАГАЛІ В МІСТІ ВОДІЇВ ЯКІ ЯКІСНО КЕРУЮТЬ МАРШРУТКОЮ МОЖНА НА ПАЛЬЦЯХ ОДНІЄЇ РУКИ ПЕРЕЛІЧИТИ. І ЗА ЦЕ ЇМ ДЯКУЮ, А ВСІМ ІНШИМ ТРЕБА ПАЛЬЦІ ЛАМАТИ ЗА НЕБЕЗПЕЧНУ ЇЗДУ!!!!!!
  • Anonymous

    Якщо підтвердиться, що водій маршрутки неякісно надавав послуги, його одразу ж звільнять із роботи - І як це можна підтвердити??? Яке розлідування, шо ви мелете дурниці! Якщо проводити розслідування то Вас Пан Мединський першого треба з роботи гнати! Їздять Ваші водії хто як хоче! Без практики, без вмінь, без перезмінок ,як сів зранку водій за руль, так пізно вечором встає - хто за цим слідкує чи не Ви? Ось мій колєга в Канаді працює дальнобоєм в нього в машине є лічильник який показує скільки часу водій їде за рулем і не спить, і якщо цифра на лічильнику зашкалила то в нього можуть відібрати ліцензію і ніколи більше не дати можливіть займатись транспортними послугами тим більше перевозити людей! Як людина яка цілий день за рулем при цьому збирає сам в людей гроші, на ходу ті гроші рахує, на ходу дає здачу, на ходу говорить по мобільному і старається на ходу ще й поїсти і при цьому не має можливостей сходити в туалет, це якись жах!!! А ви будете розслідування проводити? Та від такого бідаки водія нема чого вимагати! Ганьба Вам!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ТЕЖ САМЕ З ВОДІЯМИ ТАКСІ, ЯКІ ДЛЯ ТОГО ЩОБ ЩОСЬ ЗА ЗМІНУ ЗАРОБИТИ ПОВИННІ ЦІЛУ ДОБУ СИДІТИ ЗА КЕРМОМ. А ТАКІ ЧИНОВНИКИ ЯК МЕДИНСЬКИЙ ТІЛЬКИ БАБЛО СТРИЖУТЬ З ПЕРЕВІЗНИКІВ, А НА БЕЗПЕКУ ЛЮДЕЙ ЇМ НАЧХАТИ!!!
  • Anonymous

    Я не розумію, що значить водій не винен. Чому автор не підняла теми про те. що якщо вже на це пішло, такі маршрутні таксі, втім і автобуси не виняток, розраховані, за правилами дорожнього руху, лише на сидячих пасажирів. Наші ж водіїї талують їх так, що й голці ніде впасти. Тому першочергова вина лежить саме на водії! Люди, боріться за свої права!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я вже раз писала про те, що наші водії маршруток возять нас як не людей а свиней!!! Бачила раз як водій на світлофорі біля озера затормозив, то з самого заднього сидіння на перед відлетіла мала дитина, яка сиділа в мами на руках, і старший чоловік, який стояв, впав... Мама дитинки мало не била водія, і жаль шо не вбила! Його треба було з вікна викинути

    Anonymous reply Anonymous

    А до чого цей ролик ніякий? Ніхто не бачив маршруток вживу?

    Anonymous reply Anonymous

    Та чого ви до того ролика вчепились? Що, не зрозуміло про що стаття?... Розділяємось на-двоє: одні чешуть про ролик, а другі- про статтю... Я вам завтра понаписую прикладів (сьогодні вже ліньки) хамських гімнярів-шоферів, які вообразили себе директорами маршруток(а не шоферами на роботі), до яких прийшли до-дому і просять впустити переночувати...

    Anonymous reply Anonymous

    а ролик цей дурацький до того, що в редакції такі вимоги дурацькі

    Anonymous reply Anonymous

    а чому б не зняти напхану людьми маршрутку, або товчію біля виходу, або те, як водій видає проїзний білет, який нічого в плані відшкодуваня шкоди не вартий?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up