Книжкою з диском дитячих пісень Горова бореться проти совдепу

Книжкою з диском дитячих пісень Горова бореться проти совдепу
Леся Горова днями презентувала у Тернополі у видавництві “Джура” друге видання своєї збірки дитячих пісень з нотами “Відчинилося життя”.

 

Леся Горова днями презентувала у Тернополі у видавництві “Джура” друге видання своєї збірки дитячих пісень з нотами “Відчинилося життя”.

Відео дня
nt>

Автор, заслужена артистка України, член Національної спілки композиторів України Леся Горова зазначила, що саме у нашому місті їй поталанило із спонсором та видавцем, які допомогли книжці з’явитися на світ.

    Моя старша донька, повертаючись з дитсадка співає “Джага-джага” — обурюється пані Леся, — маємо, фактично, справжнісінький вакуум.

Тому, на думку авторки, в Україні є потреба заповнити ринок пісенного репертуару саме для дітей.

— У нас катасрофічно не вистачає нових українських пісень, мало видається нот, — зазначає Леся Горова. — Саме це стало поштовхом для видання, щоби їх у дитсадках та школах не вчили совдепівських пісень, перекладених українською.

До книги ввійшли 30 пісень для дітей віком від чотирьох до 16 років. 19 із них записані на диску, що додається до книги. Їх можна послухати, і якщо виникають якісь проблеми з вивченням нот — то це, на думку авторки, полегшить справу.

Перший тираж у кількості трьох тисяч примірників дуже швидко розійшовся. Другий тираж вийшов у кількості п’яти тисяч. Він, за словами мисткині, був зумовлений також численними замовленнями з управлінь культури та освіти.

Леся Горова хоче, щоб ця книжка потрапила у маленькі міста, у райцентри, у села, щоби дітки всюди мали можливість співати. Наразі видання охопило лише західні та центральні регіони України. До речі, у Львівській та Тернопільській областях проводидись благодійні акції за підтримки мецената Зеновія Щепановського, де книги дарували дитячим садкам та музичним школам.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    І щеніть вже своїх колєг до роботи,хватить їм олів"є за щоки напихати.народ потребує інформації !

    Anonymous reply Anonymous

    З Новим роком! нехай відпочинуть трохи журналісти. хоч пару днів. що в Тернополі може статись такого аж нового?
  • Anonymous

    УРА! нарешті перша статья у Новому 2008 році! Слава і хвала вам Оксана ШИМКІВ успіхів у трудовій діяльності,нових звершень і цікавих матеріалів:)

    Anonymous reply Anonymous

    "Леся Горова ДНЯМИ презентувала у Тернополі..." Це не означає, що презентація відбулася 2.01.08. Вона могла бути швидше, а авторка тільки другого січня написала про це.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up