Партнер рубрики Події

На ковзанах — навіть пенсіонери

На ковзанах — навіть пенсіонери
Близько сотні тернополян зустрів репортер “20 хвилин” учора, 8 січня на катку біля колишнього літнього кінотеатру. Хтось уже катався на взятих в прокат ковзанах, хтось тільки займав чергу аби їх отримати

На водоймі катаються здебільшого молоді люди та діти, хоча можна побачити і людей похилого віку, які не кваплячись катаються в стороні від загальної маси людей. 
Місця на катку мало, бо працівники прокату ковзанів розчистили від снігу лише його частину. Лід на площадці для катання рівний та гладкий. Відповідно швидкість можна розвинути не малу, що й роблять молоді хлопці та дівчата, а ось загальмувати вчасно їм не завжди вдається. Ті, хто на каток ще не потрапили, одягають ковзани або розминаються, хтось п'є каву придбану неподалік.

Є уже постійні клієнти
Ковзани за останні роки, розповідають в прокаті, набули серед мешканців великої популярності. Якщо раніше покататись приходили здебільшого діти та закохані пари, то зараз на катку можна зустріти цілі сім'ї і навіть пенсіонерів.
Катання на ковзанах перетворилось на справжню сімейну розвагу, - каже контролер Михайло. - Щодня до нас приходить приблизно 3 сотні тернополян, одночасно обслужити ми можемо більше сотні бажаючих. Є  й постійні клієнти, які приходять покататись щодня після роботи. Минулого року, пригадую, на каток майже щодня ходив хлопець із дівчиною. Спочатку хлопець на ковзанах навіть вийти з прокатного пункту не міг, доводилось йому допомагати, а під завершення сезону він мало акробатичні номери на льоді не витворяв.
Цього сезону година прокату ковзанів та катання вартує 7 гривень. Каток, якщо погода не завадить, працюватиме до кінця зими та навіть частину березня, говорять його працівники .

Дитячих ковзанів бракує
Серед людей, що каталися на льоді особливо вирізнялась пара років 35 на вигляд. Чоловік та жінка “впали в око” тим, що катались тримаючись за руки та вміло разом маневрували поміж інших людей на досить високій швидкості. Кореспонденту, який насилу дістався по льоді до ковзанярів, вони розповіли, що одружені, а кататись на ковзанах – їх сімейна традиція.
- Ми щороку катаємось на ковзанах, я навіть зв'язки на них рвав, але полишити це хобі не зміг, - каже голова сімейства Вадим. - Катаємось ми зазвичай безпосередньо на озері, бо маємо свої ковзани, але зараз воно покрите снігом тому пішли на каток.
Серед тернополян, які прийшли покататись були й невдоволені. Хлопчик років 12 сидів на лавці і практично кричав до батька, що хоче кататись. Виявилось, що в прокаті закінчились ковзани його розміру, а найшвидше звільнитись вони мали через 30 хвилин. Працівники прокату пояснили, що таке трапляється, особливо з ковзанами малих розмірів.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up