Водій автобуса вилетів через лобове скло

Водій автобуса вилетів через лобове скло
Мінівен “Крайслер” зіткнувся з маршрутним автобусом “Еталон” на початку села Біла, на перехресті доріг, що веде до Чистилова та Глибочка вчора, 17 січня, близько 18.45. Водія маршрутного автобуса і одного з пасажирів мінівена доставили в районну лікарню

Автобус, що курсував за маршрутом “Тернопіль - Івачів Горішній”, від удару розвернуло. На дорозі валялися уламки скла і шматок від бампера автобуса. Бокові вікна пасажирського салону були розбитими.

Правий бік “Крайслера” зімяло так, що потерпілий пасажир не міг самостійно вибратися з салону автомобіля. Його витягували працівники швидкої. У чоловіка було закривавлене обличчя і він тримався за праве плече. З ним поїхав у лікарню й інший пасажир, друг потерпілого. Водій “Крайслера” травм не отримав. Він ходив навколо авто, скрушно похитуючи головою, і повторював: “Яке людске горе”.

    Водій “Крайслера”, громадянин Польщі, їхав обїзною дорогою, що веде з Тернополя до Глибочка, —  пояснює командир окремої роти дорожно-патрульної служби Михайло Левицький. — Він не пропустив автобус “Еталон”, який рухався з Чистилова у напрямку Білої.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt">Люди припускали, що поляк через неосвітлену дорогу не звернув уваги на шумові обмежувачі швидкості, які встановлені на трасі та врізався в маршрутний автобус.

    Водій “Еталона” вилетів через лобове скло, — каже пан Володимир, який, помітивши аварію, вийшов зі свого авто, аби поглянути, що трапилось. — Добре, що люди в салоні не постраждали.

В “Еталоні”, крім водія, було ще двоє пасажирів. Вони не отримали травм.

    У водія автобуса черепно-мозкова травма та забій грудини, — каже черговий районної швидкої Данко Білявський. — А в одного з пасажирів мінівена травма голови та пошкоджене праве плече, можливо, є перелом.

 

Мирослава КАРМЕЛЮК, Ірина ПРОЦИК

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Шановні дописувачі, я за професією теж водій маршрутного автобуса з великим стажем роботи. Скільки їзджу ременя безпеки в жодному з автобусів не бачив. Щодо водія даної маршрутки, то він в даній ситуації є постраждалою стороною. І зрештою Я не розумію чому ніхто не звинувачує поляка, який їхав на великій швидкості (не звернув уваги на жоден із знаків: шумові обеження швидкості, знак стоп, виїзд на головну дорогу).

    Anonymous reply Anonymous

    Ніхто не звинувачує нашого шофера і ніхто не виправдовує поляка. Йдеться про те, всюди обїздні дороги - головні. А в нас обїздна вже стала міською дорогою, якій надано пріотитет. Але про це знають тільки тернополяни. Не дуже й побачиш ці знаки. Коли вириваєшся на обїздну, то їдеш з відповідною швидкістю. У дописах тема та, що треба щось робити з обїздною, освітленням вулиць і покриттям доріг
  • Anonymous

    Погоджуюсь з Петром, єдиний фаховий коментар. Але мабуть за цим, здавалось би, рішенням здорового глузду стоїть щось вище, або типово українське

    Anonymous reply Anonymous

    Згідний з Петром.але дороги треба освітлювати всі - і головні, і обїздні

    Anonymous reply Anonymous

    Ремінь безпеки придумали не для даї, а для того, щоб не "літати" через лобові вікна і грудьми не "цілувати" руль. Деколи краще вилетіти через вікно. В деяких випадках машина може просто загорітись.

    Anonymous reply Anonymous

    "В деяких випадках машина може просто загорітись. " тойво-ти бачив часто випадки в яких машини загоряються моментально? Я як травматолог , бачив чимало людей з проломаними грудними клітками і черепно мозковими травмами навіть при "невеликих" аваріях, а все через те що не пристібнуті, і повір, що від таких травм люди втрачають свідомість. На мою думку лекше ремінь відстібнути і вибратись з машини ніж згоріти в ній непритомному. Ящось не чув випадків щоб комусь заклинило замок пемня( а може через те що в нас не пристібаються:))))

    Anonymous reply Anonymous

    a ja chula,sho avtobus vzagali perevernulo

    Anonymous reply Anonymous

    Р.S. Цікавий факт, що як тільки наші вїзджають наприклад в ЄС то всі як один пристібнуті :)) Там напевно машини не горят!!!! або 10 грн. не проходять:)))))
  • Anonymous

    це вже який раз там трапляється аварія ще таких пару аварій і може хочаб якісь ліхтарі поставлять

    Anonymous reply Anonymous

    просто наші даішники тільки за свої кишені думають, а щоб патрулювати там, чи хоча б освітлення поставити, то ні

    Anonymous reply Anonymous

    Треба зробити обїздну дорогу Головною,так як це зроблено в цивілізованім світі,а в нас наоборот ,головна дорога получається та що веде до Білої,так вот немає там освітлення і знака, буває таке, що сліпить зустрічний автомобіль, там можна і незамітити,ну а поляк можливо так і думав що обїздна дорога є головню,оскільки в Польщі майже всі обвідні дороги є головними,там просто треба поміняти значення головних доріг,або зробити освітлення на цій ділянці дороги!!!
  • Anonymous

    На тій ділянці дороги дуже часто трапляються ДТП, потрібно приймати міри...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up