Партнер рубрики Події

Ідея параду випускників у вишиванках одинадцятикласникам не сподобалась

Від ідеї зорганізувати парад випускників у вишиванках, а не лише у костюмах та сукнях, таки не відмовляється начальник міського управління освіти, хоча більшість випускників проти цього

 З делегаціями 11-класників зі шкіл Тернополя пан Остапчук зустрівся 24 січня, аби почути їхню думку про проведення параду випускників у вишиванках та святкування випускного у безпосередньо у школах, а не в ресторанах.

Нагадаємо, таку ініціативу міськради та управління планують затвердити найближчим часом на виконкомі міськради. Утім пропозиції Олександра Остапчука одинадцятикласники сприйняли насторожено. Навіть не давши головному освітянину міста договорити до кінця, учні почали висловлювати своє незадоволення.

– А де гроші на вишиванки взяти? І це свято раз у житті! Хочемо бути у сукнях! – вигукували дівчата.

Відео дня
>Пан Остапчук запевнив учнів, що це лише пропозиція, і ніхто нікого заставляти одягати вишиванки не буде. Тож, мовляв, не потрібно цю ініціативу сприймати надто вороже.

– Я спостерігав за парадом випускників минулого року. Він проходив під девізом “оголеність”. Тепер же ми пропонуємо одягти на парад вишиванки, – каже він. – А увечері можете передягтись у що хочете.

Утім учні зауважили, що це надто дорого. Не кожен матиме кошти придбати вишиванку та ще й сукню.

– До того ж, до національного одягу потрібно інше взуття та й макіяж не вечірній. Уявіть, як до національного строю пасуватиме зачіска, макіяж та шпильки, – зауважила одна з учениць.

Інші ж вигукували, що ті вишиванки, що у них є, не годяться для параду. А коштує вишиванка щонайменше 200 грн, а то й більше. Тому купувати ще й сукню буде занадто дорого.

  • Вишивка має бути у скрині кожного, ви є нація. Повірте, модниці в сукнях за 500 у. о. заховаються перед вишитою сукнею чи сорочкою, – переконував Остапчук.

Іншу ініціативу управління освіти про святкування випускних у школах випускники підтримали. Лише нарікали, що гуляти до першої ночі їм не підходить. Надто хочуть йти зустрічати сонце, бо це ж традиція. Разом з тим, деякі діти повідомили, що багато класів вже замовили ресторани і дали завдатки, а гроші забрати назад неможливо.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (77)
  • Anonymous

    звиняйте, а ви з якої психушки утекли??? не тікали? ТОДІ МИ ІДЕМ ДО opium

    Anonymous reply Anonymous

    ексклюзивні вишиванки - це надзвичайно гарно. Їх ніхто насильно ні на кого не вдягає. А от дивує мене страшенна безграмотність дописувачів. Це далекі, обмежені і приземлені люди
  • Anonymous

    Люди добрі! Та у нас є фестиваль вишиванки до чого тут випускний. Це виглядає екстравагантно коли одяг стилізований оздоблений елементами українського декору. І коли це одиниці вбрані. А коли одягнуть всі вишиванки то вже не будіть вирізнятися дівчата котрі очолюють колону в українських костюмах і буде враження що це йдуть не випускники а хор-ланка. Діти можливо один раз у житті оягають сукні для балу. Невже це погано. А хто має можливість і має бажання одягнути стилізоване українське вбрання будь-ласка. Ніхто не заперечує.

    Anonymous reply Anonymous

    и вот здесь 4 минуса, поставьте! жду. люблю!

    Anonymous reply Anonymous

    exstezi cprugnu z cauty ne kymar bradag bo doctav vnatyri dovedech ludeu do grixa

    Anonymous reply Anonymous

    кстати так смешно, когда крипаки ведут высокосвецкие беседы... а я то, а я это... а я вважаю, я думаю, я впевнена, ви погані я добра душа з тернополя, а вии не праві бо я свідома, а ви зо села приїхали. я пані, я пан, калёного вам - 3 раза!!! ой и здесь 6 минусов, не забудьте бублик поправить...

    Anonymous reply Anonymous

    Дурний кацап з глузду з"їхав. пєрєд тєм как щі лаптєм хлєбать,ти би лапоть в луже помил.а то явно отруївся,дід вшивий
  • Anonymous

    Не совсем по теме, может... Вот вы все тут такие украинцы, что прям офигеть и не встать. И при этом все "виглядають". :) Если вы не поняли, о чем я, то Вам не нужны "вишиванки". З.Ы. І не слід мені тут починати слинити за мою російську, будь ласка....

    Anonymous reply Anonymous

    Я так думаю що ти і сам не зрозумів що сказав.Хотів здатись дуже розумним та освідченим,а вийшло що сам заслинився
  • Anonymous

    Для тих хто пише про оббльовані вишиванки: Ви сліпі чи дурні? Там же ж чітко написано - ПРОПОЗИЦІЯ одягнути вишиванки НА ПАРАД випускників. Це означає, що ХТО ХОЧЕ той і одягає виниванку на ДЕННУ урочистість. Тобто для тих, хто хоче пити, курити, ригати чи заводити дітей у парку на лавочці, у шикарному смокінгу чи платті, немає ніяких перешкод. У кожного свої можливості і свої бажання. Хто хоче шпильки і декольтоване плаття на парад - вдягайте і мовчіть. Якщо не можете собі дозволити вишиванку, то ніхто вам ніц не скаже. Але показувйте своє вміння вульгарно висловлюватися де інде, бо ті, хто хоче вийти у вишиванках ті й вийдуть. Якщо у вас не вистачає розуму зрозуміти, що ніхто ні у кого нічого не вимагає, то самі ви кріпаки. Я все сказала.

    Anonymous reply Anonymous

    я - последняя буква в алфавите.. :)

    Anonymous reply Anonymous

    і ще, доречі, для Опіума - в українському алфавіті остання буква - м*який знак (ь)

    Anonymous reply Anonymous

    Опіум - вбиває :)

    Anonymous reply Anonymous

    До Я-сама ти сліпа і дурна,якщо ти з таких слів починаєш розмову.

    Anonymous reply Anonymous

    ага, і ти особливо розумний (а) якщо взявся(лася) задля цього писати коментар. Звичайно .. для того розуму багато не треба. Анонім він і в Африці боягуз.

    Anonymous reply Anonymous

    Пану начальнику треба було зробити цікавіше,мудріше Дати нашим деяким дизайнерам такий клич ,щоби при можливості елементи вишивки були у сукнях якщо хтось шиє і робить певний показ моделей.Виграють всі і пан начальник своєю новизною Але кожен на випускному хоче бути ексклюзивно одітий.У моєї сестри був випускний у1984 році вона зробила легеньку вишивку,але вона була у білому красивому платті з вишиваними елементами тільки одна,а не толпа

    Anonymous reply Anonymous

    для того, щоб найкращу ідею довести до маразму і викликати спротив - треба її втілити у добровільно-примусовому порядку. ось про це і дискусія. а епітети як хто кого буде трахати на лавках і як ригати біля білого дому - лише художні образи для більш яскравого вираження власної думки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up