Щоб мати машину, будинок, гроші на подорожі, треба працювати і продовжувати мріяти

Щоб мати машину, будинок, гроші на подорожі, треба працювати і продовжувати мріяти
Ваші знайомі та друзі втомлені, шукають себе і прагнуть змінити життя на краще? В їхніх очах ще світиться бажання ЖИТИ? Отже, для них не все втрачено, адже вони ще здатні піднятися до нових висот, вважає психолог, автор тренінгових програм Євген Дейнеко

Він стикається із різними людьми - успішними і не дуже. Практично всі вони прагнуть одного - жити і насолоджуватися життям. Усі хочуть мати машини, будинки, гармонійну сім'ю, подорожувати і розвиватися духовно.
- Однак лише одиниці одержують бажане. Чому так відбувається? - запитує психолог. - Я виділив чотири основні причини, чому люди не можуть... літати.
Причина 1. Невміння думати
За часів соціалізму, кожна людина знала, що її чекає завтра. Шлях звичайного громадянина СРСР: дитячий садок, школа, ПТУ і/або вуз, робота і зарплатня, нагадує психолог.
- Зароблене йшло, в основному, на поточні витрати і, частково - на "книжку". Рідше люди гроші витрачали на ще щось, - каже Євген Дейнеко. - Тобто все було просто, зрозуміло і передбачено. Особливо напружувати мізки не доводилося. Не потрібно було думати, ризикувати - про все мала піклуватися держава. Саме з цієї причини ми досі чуємо від багатьох: "Як добре було жити при соціалізмі! Не те що зараз...".
Проте при соціалізмі людина не могла вирватися із замкненого кола, яке для неї створили, і, що найстрашніше, вона не хотіла цього, вважає пан Дейнеко. Її "вели" цим шляхом, хотіла вона цього чи ні. Її прирікали за "стабільність".
- Результат: думати не потрібно! Часом, навіть небезпечно, - додав він. - Причому соціалізм давно пішов, а звички залишилися. Тому варто зрозуміти - досить сподіватися на державу. Візьміть на себе відповідальність за своє життя!
Причина 2. Страх перед невдачею
Євген Дейнеко запропонував поставити сотні людей запитання: "Чому ти працюєш на "дядька", а не прагнеш своїх вершин?" Серед причин, які ви можете почути, найпоширенішими будуть: "А раптом, я не зможу", "Я не знаю, чого хочу", "Я багато чого не знаю, ось підучуся...", "У мене немає хорошої ідеї, ось знайду..."
- Усі ці відмовки ріднить одне - страх, - стверджує співрозмовник. - Люди бояться помилок і власної неспроможності. Страх буквально паралізує думки. Причому людина боїться втратити гроші, яких вона ще не має, боїться потерпіти невдачу в справі, яку ще не починала.
Утім, кожен російський підприємець, який має статок більше 1 млн дол., за статистикою, починав свій бізнес з "нуля" в середньому сім разів. Психолог попросив замислитися: сім разів починати із самого початку!
- Чи боялися вони? - запитав він. - Думаю, так! Але вони не дозволили страху виправдати власну бездіяльність і невдачі. Страх став для них помічником, який допомагав продумувати вчинки. А помилки зробили цих людей мудрішими і досвідченішими.
Причина 3. Хибна надія
Найпоширенішим героєм казок є Іванко-Дурник, нагадує психолог. Він нічого не робить, але раптом щука, скатертина, або ще якась живність йому допомагає... Отже, працювати не потрібно - все саме з неба впаде.
- Так і виховується слов'янський дух - сидимо, сподіваємося і нічого не робимо, для того, щоб змінити ситуацію, - каже Євген Дейнеко. - Ходимо, їмо, спимо і чекаємо, той день, коли... Багато хто навіть відчуває, що диво "ось-ось!" прийде.
Тому психолог радить: оскільки надія вмирає останньою, вбити її треба насамперед!
- Для успішної людини важливіші оптимізм і віра в успіх, - додав він. - Дива трапляються, але тільки якщо ти сам створюєш всі необхідні передумови.
Причина 4. Небажання думати
До 90% людей, ніколи не намагаються думати про те, як змінити життя на краще. Вони, за словами пана Дейнеко, так і не дізнаються, що були за два кроки від свого ідеального життя.
- Кожна людина, прагне кимось стати, але не кожна хоче нею ставати. Ось такий парадокс, - каже психолог. - Тут ми безсилі.
Однак для тих, хто все ж хоче прожити своє життя, максимально наповнивши його значенням і радістю буття, Євген Дейнеко "припас" поради.
- Уявіть, як зміниться ваше життя, якщо ви займатиметеся тим, що вам дуже подобається, - зауважив він. - Яку кількість приємних моментів даруватиме вам кожен новий день. Лише займаючись улюбленою справою, ви одержуватиме безмежне задоволення від кожної хвилини існування. Це заняття ніколи не набридне, і всередині вас горітиме вічний вогонь натхнення й ентузіазму, здатний змінити все своє життя і запалити душі інших людей.
Знайти те, що подобається, на думку пана Дейнеко, просто. Треба просто навчитися мріяти.
- Мрійте про те, як би ви хотіли жити, і чим би ви хотіли займатися. Мрійте багато і відверто - не піддаючи сумніву свої сили і можливості. Просто мрійте, - додав він.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Doxycycline online
  • Anonymous

    generic viagra canada
  • Anonymous

    buy generic levitra online
  • Anonymous

    buy levitra online
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up