“Вставай, Україно!” у Вінниці: заблокована Соборна, 3-8 тисяч учасників (за різними даними) і заклики до боротьби з “режимом Януковича”

“Вставай, Україно!” у Вінниці: заблокована Соборна, 3-8 тисяч учасників (за різними даними) і заклики до боротьби з “режимом Януковича”
Перший в Україні мітинг в рамках акції “Вставай, Україно” показав досить неочікуваний результат, принаймні, якщо рахувати по кількості учасників.

Напередодні у владних кругах звучала цифра, що на неї прийде не більше тисячі чоловік, але сьогодні вона нарахувала дві-три тисячі. За версією опозиції, а зокрема, лідера “Фронту змін” Арсенія Яценюка,  сьогодні, 14 березня, у Вінниці зібралось близько восьми тисяч учасників акції.
- Це загальна кількість людей, з них постійно стояли під обласною радою десь 5-6 тисяч, - резюмував він після закінчення мітингу.
Судіть самі - колона, яка збиралась біля колишнього кінотеатру Росія, зрештою повністю зайняла площу перед обласною радою, разом з проїжджою частиною, таким чином практично паралізувавши рух головною вулицею Вінниці.
До речі, спочатку Соборну перекривати не мали, судячи з тимчасової “огорожі”, яку виставляли перед акцією комунальники та дорожники, колона мала поміститися по одній стороні вулиці. Але “парапети” простояли лічені хвилини: далі учасники ходи швидко знесли їх на узбіччя...
 

 

Відео дня
>

 

 

 

 

 

 

 

В голові колони учасники розгорнули, приблизно, 20-метровий прапор України, далі з гаслами “Україні – слава!” йшли свободівці, Батьківщина, Європейська партія Миколи Катеринчука та усі небайдужі: вінничани та люди з районів. Хтось прийшов підтримати акцію, хтось – щоб вирішити своє питання.

- Ми приїхали, щоб нас почули, - каже працівник Ободівського цукрового заводу Олександр. – Наш завод захопили рейдерським шляхом. Звертались до влади – та нічого не вирішує, тепер хочемо вручити листи з проханням допомогти опозиції.

Але, власне, підступитися до лідерів опозиційних сил: Яценюка та Тягнибока, було практично неможливо. Вони марширували Соборною практично без охорони. Завдяки цьому в натовпі періодично лунали вигуки: “Я потиснув руку Тягнибоку”, чи “Я говорив з Яценюком”. Власне, останнього сьогодні не оминув легкий “тролінг”: хлопець з ТВ-програми “Дурнєв+1” вручив Арсенію Петровичу ... моркву.  Але повернемось до мітингу.

 

 

 

 

 

Під стінами обласної державної адміністрації лідери опозиційних сил подякували вінничанам за небайдужість і закликали бути небайдужими. Для того, щоб зрештою подолати “бандитський режим Януковича”.

- Він і Партія Регіонів – це те зло, яке має бути зметене з нашої країни, - сказав Арсеній Яценюк. – Як тільки ми оголосили про свою акцію – влада впала в певний ступор. Моментально почалась поширюватися інформація, що всі ідеї, які ми поширюємо – це все дурне. Вони починають нас лякати, лякати людей. Але ми робимо не те що ми придумали, а те чого вимагає народ, який вибрав нас.

Також лідери говорили про фальсифікацію результатів виборів, про те, чому почали блокувати парламент, те що люди мають постати проти сьогоднішньої влади, інакше все зведеться до того, що виборів Президента в 2015 році просто не буде. На всі виступи лідерів опозицій натовп реагував схвальними вигуками та вигуками – “Ганьба”, “Банду – геть!”, тощо.

Завтра акція протесту “Вставай, Україно!” проходитиме в Ужгороді. Об’їхати всі великі міста України лідери опозиції планують за два місяці.

За словами лідерів опозиції, головна мета акції – заручитися підтримкою громади, щоб не дати владі приймати ті рішення, які вона собі намітила. І не виключено, що далі для цього в Києві організовуватиметься щось на кшталт другого Майдану.  

 

 

Читайте також:
У Вінниці розпочалася акція опозиції "Вставай, Україно!"

Тягнибок про гроші за участь в акціях: - “Це не наші методи, Шура”

Акція “Вставай, Україно!” почалась з Вінниці майже випадково

Опитування: ви підете на мітинг "Вставай, Україно!"?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (97)
  • Anonymous

    Только массовые расстрелы спасут Родину! Работать надо а не флажком за деньги на площади махать....

    Anonymous reply Anonymous

    только первого на расстрел призидента
  • Anonymous

    Как они уже все задолбали,что власть что опозиция,почему простые люди должны страдать из-за вас? Город парализавали,люди мучались в транспорте, идите в парк и веселитесь,оставте простому человеку хотя бы здесь выбор,дайте ему возможность усталому доехать домой вовремя,забрать детей из садика, накормить,и лечь спать.Вы посмотрите кто на фотографиях, одни пенсионеры и студенты. Берите их в следующий раз и собирайте в 12 часов ночи, избавте, нас простых трудяг от ваших воплей.

    Anonymous reply Anonymous

    Единственный трезвый комментарий....
  • Anonymous

    Половина пришла на Дурнева посмотреть

    Anonymous reply Anonymous

    Дурнев справжній Дебілко!!!!!
  • Anonymous

    Не знаю, за что они боролись, но им нужно было в первую очередь включать мозги, и не занимать главную улицу города!!! Люди ехали к с работы, кто на работу и задерживались из-за них! Не считаю их действия нормальными!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up