Священик хоче грошей за розбите авто, а “мажор” - кається

Священик хоче грошей за розбите авто, а “мажор” - кається
Олександр Гуцал дозволив собі сісти за кермо «Міцубісі Паджеро», випивши зайвого. З'явившись на Соборній, він потрапив у аварію. Врізався у "Рено", за кермом якої сидів священик. Ніхто не постраждав. Але священик ніяк не може отримати гроші за розбите авто

 За іронією долі, у священика врізалися прямо біля головного православного храму Вінниці - собору у центрі міста. Те, які пристрасті кипіли після зіткнення, можна побачити на відео - служитель Бога все зафільмував.
Це виявилося не зайвим. Особливо, якщо врахувати те, що водій «Міцубісі Паджеро» після зіткнення вирішив просто поїхати геть.

Погрожував друзями
- Коли в мене влетів позашляховик, я вийшов зі своєї автівки і пішов до його машини, але він від'їхав трохи вперед, зачепив мене дзеркалом і зупинився, - каже отець православної церкви Московського патріархату Олександр Єрохін. - Я взяв фотоапарат, і пішов знімати на відео те, як водій «Міцубісі» порушує закон, залишаючи місце ДТП, проте через кілька десятків метрів водій позашляховика зупинився в районі «Магіцентру». Я викликав даішників, які швидко приїхали і почали проводити огляд його речей. Він кричав на усю вулицю, що я пошкодую про це, тому що у нього друзі прокурори і співробітники міліції. Ще він подзвонив якійсь жінці і сказав, що він у п'яному стані влаштував аварію. Усю його розмову я зняв на відео.

Відео дня
>

Потім, за словами священика, їх повезли у наркодиспансер.
- Лікарі встановили, що він дійсно був сильно п’яний, - каже священик.
Сама аварія сталася наприкінці листопада минулого року. Але гроші від страховиків священик не отримав і досі.

- Після аварії минуло вже більше місяця, а відшкодування збитків мого авто ніяк не відбувається, тому що мажор говорить, що нічого платити не збирається, - каже отець Олександр Єрохін. - Раніше він мене вмовляв нікуди не звертатися. Ми з ним один раз зустрічалися на Свердловському масиві, щоб обговорити відшкодування збитку. Тоді він тикав мені в груди двома пальцями і погрожував. Але тоді погодився і пообіцяв виплатити всі витрати на ремонт авто. Я не позивався до суду, оскільки вірив винуватцеві ДТП. Крім того, маю багато знайомих у правоохоронних органах (журналісту RІА вдалося з`ясувати, що до переходу на «службу Божу» постраждалий у ДТП отець Олександр проходив іншу службу – був співробітником тюремної системи в чині офіцера).

Хоче забагато
У суді Гуцал визнав свою провину, і що керував машиною в стані сп'яніння. Йому дали штраф і 40 годин виправних робіт. Права повернули.

- Мені все одно, що ви там напишете у своїй газеті, - говорить Олександр Гуцал, який керував позашляховиком «Міцубісі». - Я на суді визнав свою провину. Права мені віддали і виписали штраф. Нехай цьому священику виплачує гроші страхова компанія. Він неправомірно проводив оцінку своєї машини, тому що ні мене, ні мого представника на оцінці ушкоджень авто не було, тому що нас ніхто не поставив до відома. Він оцінив ремонт своєї машини в 26 тисяч гривень - це якась казкова сума. І звідки вона взагалі взялася? Його машина від сили коштує чотири з половиною тисячі доларів, а він хоче більше трьох за ремонт. Як я міг так пошкодити йому автомобіль, якщо на моєму джипі ніяких пошкоджень навіть немає? Якщо цього водія щось не влаштовує, то хай подають до суду. Ми ще побачимо, хто з нас виявиться правий.

Журналіст подзвонив до страхової компанії, яка має виплатити компенсацію отцю Олександру.

- Так як Олександр Гуцал, який спричинив ДТП на Соборній, являється нашим клієнтом, то ми обов`язково виплатимо компенсацію Олександру Єрохіну (отцю Олександру) і водію “Фіата”, але ще невідомо, яку саме суму. Просто отець Олександр не згоден з сумою, яку ми готові сплатити, бо при виплаті буде зніматися податок, - каже заступник директора страхової компанії “Правіта” Людмила Хриплива. - Наш клієнт Гуцал жодного разу не приїздив до нашого офісу. Ми його жодного разу не бачили. Але нам достатньо того, що в нас є його страховка.

Водій «Мітсубісі» довбає лід
Журналіст RIA поїхав до ЖЕКу, в якому мав відпрацювати 40 годин виправних робіт Олександр Гуцал - водій позашляховика, що спричинив аварію на вулицi Соборній. Начальник ЖЕКу каже, що такий в них на відпрацюваннях числиться.
- Він у нас з 14 січня числиться на виправних роботах, і закріплений він за майстром Раїсою Виноградською, - каже начальник ЖКГ № 16 Олександр Ситник, перебираючи папери.

Потім начальник ЖКГ №16 подзвонив до Раїси Виноградської, та поцікавився, де вона. Жінка була на виклику на Соборній. Журналіст одразу вирушив у центр міста, де і зустрівся з майстром. На запитання, як саме Олександр Гуцал відпрацьовує виправні години, жінка якось невпевнено відповідала.
- Так, він у нас працює з цього понеділка, - каже майстер Раїса Виноградська. - Що він робить? Ну, він прибирає сніг на прибудинковій території з восьмої години ранку до дванадцятої години дня. Він має відпрацювати два тижні.

Через хвилин 15 до журналіста подзвонив отець Олександр і розповів, що до нього дзвонив Олександр Гуцал з погрозами.
- Він мені каже: “Кого ти на мене наводиш, що до ЖЕКу приходив вже якийсь журналіст? У вас будуть великі проблеми, бо я маю зв`язки навіть у Києві”, - розповідає отець Олександр. - Мені слабо віриться, що він буде довбати брили льоду на центральній вулиці по чотири години на день.
Журналіст дізнався, де будуть проводитися виправні роботи і пообіцяв приїхати через кілька днів, щоб подивитися, чи чистить Олександр Гуцал на центральних вулицях міста сніг, як про це розповідає його майстер.

Приїхавши до місця виправних робіт, які проводилися на вулиці Кропивницького, 3, журналіст побачив, що там дійсно знаходиться Олександр Гуцал. І працює. Візиту журналіста не здивувався. Схоже, був готовий.

- Я заслужив покарання і зараз відпрацьовую кожен день по чотири години. Довбаю лід, посипаю піском і сіллю тротуари. - каже Олександр Гуцал. - Я хочу сказати, що ніякий я не мажор, а машина то зовсім не моя була. Це отець Олександр прикривається своїми зв`язками у міліції, а не я. Він мені сам казав: “Шо ти думаєш, я тобі якийсь сільський поп?”. Він вимагає, щоб я сплатив йому величезні кошти. Але чому я маю платити, якщо це зробить моя страхова компанія. Не знаю, чим закінчиться уся ця справа, але думаю, що не тільки я понесу покарання.

Дмитро Гройсман,
координатор Вінницької правозахисної групи

- Особа, яка постраждала в ДТП, звичайно має право на відшкодування від страхової компанії, проте і страхова компанія має законне право вимагати, аби сума відшкодування відповідала заподіяним збиткам. Учасникам цього неприємногоінцидентуа варто спробувати з`ясувати стосунки в судах, враховуючи, що і у постраждалого, і винуватця ДТП є непогані зв`язки і покровителі на землі і «на небі». Ці «криші» вірогідно взаємно нейтралізують одна одну і навіть у наших наскрізь корумпованих та нечесних судах з`явиться шанс на справедливість. Шкода лише, що в нашій країні і «мажори», і «божі люди» не вірять у офіційну систему правосуддя, а прагнуть вирішувати конфлікти «по понятіях»…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    Как же вверить в систему правосудия если практика показывает что виновных людей не наказывают по заслугам, и Вы сами это прекрасно знаете! Жизненный пример, молодой человек стал на защиту девушки которую хотели изнасиловать, в результате его закрыли, видети ли он привесил свои полномочия.. И таких примеров кучу! Где справедливость в системе? и как такой системе можно доверять?
  • Anonymous

    Дмитрик причешись.Будь чоловіком.
  • Anonymous

    А фоточку разбитого авто слабо показать? За 26 штук гривен на Ре но можно поменять у официалов 2 задних крыла. Мой знакомый у оф дилера производил замену заднего крыла - обошлось в 12 тыс грн.

    Anonymous reply Anonymous

    ты слепой придурок, 1 фотка и есть пострадавшая машина! читать научись....а поставить себе крылья пизженные или китайские я тоже могу. фуфломёт!

    Anonymous reply Anonymous

    Это вы, святой отец?
  • Anonymous

    Дивны дела твоя Господи. Избави мя от клеветы человеческия.Сильные возсташа на мя и крепцы взыскаша душу мою, Господь просвящение мое и спаситель мой. -Кого убоюсь я?! В Господе мзда моя и утешение мое у Вышняго. Господи помилуй, Господи прости! Помоги мне Боже на моем пути! Я так слаб Душею, телом так же слаб! И страстей греховных я преступный раб!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up