Наркоманія – чума XXI століття

Наркоманія – чума XXI століття
Кількість наркоманів зростає в усьому світі, в тому числі і в Україні. Реальна цифра українців, що вживають наркотики, за оцінками МВС складає 800-900 тисяч, а тенета наркобізнесу ловлять все нові жертви. За даними Інтерполу, в Україні зареєстровано 65 тисяч розповсюджувачів наркотиків, які не лише свої життя занапастили, а ще й руйнують інші.

Одна справа такого розповсюджувача-наркомана слухалася в апеляційному суді Тернопільської області. Уродженець м. Тернополя, який вже не раз притягався до кримінальної відповідальності попався на “гарячому”, вирішивши збути наркотики двом особам.

В апеляції засуджений не оспорював своєї вини, але просив пом'якшити покарання, посилаючись на те, що він чистосердечно розкаюється у вчиненому злочинівизнає свою вину, позитивно характеризується, молодий вік та поганий стан здоров’я.

Суддя-доповідач надав слово матері засудженого. Ковтаючи сльози, вона почала розповідати про горе-сина.

Відео дня
align="JUSTIFY"> - Син мій був зразковим сім'янином, працював в Німеччині декілька років, потім знайшовши стабільність в Україні, відкрив з дружиною успішний бізнес. Планували діточок.

А далі, як в тумані. Ніхто і досі не знає як він вперше спробував наркотики. Та знаємо точно, що з того дня він зруйнував своє і наше життя. Спершу він наче грався (сам нас в тому переконував). Потім, ми зрозуміли, що це хвороба, залежність. Намагалися просити, забирали гроші, плакали, навіть на лікування віддавали, та нічого не допомагало. З часом закінчилися гроші і він почав продавати меблі з квартири і потайки у рідні брати. Не витримавши такого життя його покинула дружина. Пройшовши ще одну реабілітацію в наркодиспансері, ми наче отримали промінь надії. Певний час все заспокоїлося, пішло на поправку. Та тут, як грім з неба, нова новина - порушили проти нього кримінальну справу по факту крадіжки та розповсюдження наркотиків.

Першим вироком для наркомана був штраф та обмеження волі. Та вже після другого злочину, суд першої інстанції призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з конфіскацією майна. Суд призначаючи покарання врахував всі пом'якшуючі обставини. Апеляційний суд Тернопільської області, дотримуючись такої ж думки, відхилив апеляцію засудженого на пом'якшення вироку суду першої інстанції, вважаючи, що таке покарання є необхідним й достатнім для виправлення засудженого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Наркоманице люди без майбутнього. Вони втратили своє здоров’я й загрожують здоров’ю власних дітей і суспільству.

Наркоманіяце не пустощі. Не кожному вдається вирватись з полону цієї хвороби, яка може призвести не лише до скаліченого життя наркомана, але і до зруйнованого майбутнього його сім'ї.

 

Людмила Залецька. Прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Шкода що такі люди як Залецька , занімаючи таку посаду дають такі коментарі . Легко про людину забути , викинути її , посадити за грати навішати на неї що це вже не людина .. А ось як помогти таким людям і їхнім родинам . Тут потрібно набагато чогось більше ........

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний Богдан, я не мала на увазі нічого з того, що ви написали. якщо ви не зрозуміли статті, це ваші проблеми. і ви не спілкувалися з рідними цього чоловіка і не знаєте всього їх горя, яке він же їм і створив. Стаття не засуджує, а людям показує шлях, яким не треба іти. показує до чого забавки наркотиками призводять. Богдан: Легко про людину забути , викинути її , посадити за грати навішати на неї що це вже не людина. це тут до чого? я казала що це не людина?? просто думати треба перед тим як шприц брати.

    Anonymous reply Anonymous

    чому мою відповідь видалили???
  • Anonymous

    снид снид в пекло веде
  • Anonymous

    РОЗСТІРІЛЮВАТИ УРОДІВ, А ТО В БАГАЬОХ ПІДЇЗДАХ ШПРИЦИ ВАЛЯЮТЬСЯ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up