Партнер рубрики Події

Тернопіль: обираємо квіти у вазонах

Тернопіль: обираємо квіти у вазонах
Вибираючи живі квіти у горщечках, звертайте увагу на те, чи продавець поливав їх та доглядав за ними. Зів’ялу квітку можна врятувати. Але краще купувати ту, яка ще не розпустилася

 Віднедавна у Тернополі стали популярними квіти, які ще ростуть. У супермаркетах продаються крокуси, гіацинти та навіть тюльпани які ростуть із маленького пластикового горщика. Вони є не надто дорожчими за звичайні, зрізані квітки у квіткових магазинах. Однак зберігаються набагато довше. Та й виглядають гарніше.


- Росте у мене вдома такий крокус, - розповідає тернополянка Світлана Кучер. - Уже більше двох тижнів красивий. Коли мені його подарували, я здивувалася. Адже це був просто маленький паросток у пластиковому горщику. Я його поливала і він розпустився красивою синьою квіткою. Краще отримати квітку, яка щодня робиться красивішою, аніж таку, яка щораз стає облізлішою та в’яне.
Квітки у горщиках продають у супермаркетах, на полицях квіткових магазинів та просто на вулиці. Однак фахівці радять — коли вибираєте квітку, придивіться до неї.
- У супермаркетах за цими вазонами іноді ніхто не дивиться, - каже продавець квітів Лілія Качур. - А всі знають, що квіти слід як мінімум поливати. Тому якщо бачите що квітка уже розпустилася і зав’яла, то краще не купуйте її. Якщо хочете, щоб ваш подарунок був красивий у момент, коли його вручите, беріть краще квітку, яка щойно розпустилася. Якщо ж даруватимете квітку наступного дня після покупки, то візьміть ще не розпущену рослину. Полийте її і на ранок покажуться перші пуп’янки.


Квітки у вазонах в магазинах коштують не дуже дорого. Скажімо, один крокус у супермаркетах обійдеться у 13-15 гривень. Трійка крокусів в одному горщику — близько 30. Тюльпани теж коштують близько 30 гривень. Переважно такі вазони коштують не більше 50 гривень. І це в той час, коли один зрізаний тюльпан на ринку коштує 7-10 гривень.

Відео дня
>
- Як на мене, то живий гірський первоцвіт - це набагато красивіше і романтичніше, ніж зрізані червонокнижні підсніжники, - каже Світлана Кучер. - Таким чином і природу зберігаєте, і отримуєте красивіші й довговічніші квіти.
До слова, такі квіти зберігаються близько місяця. Але, якщо ви їх збережете, вони зацвітуть і наступного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Їдемо до 6 магазину - реклама біля гуртовневих кіосків там де "Укр. сувеніри" - гіацинти по 13 грн. Далі кілька метрів вниз - "...овус" рекламує - гіацинти лише ...30 грн!

    Anonymous reply Anonymous

    справа в тому, що там 1 за 13 а там 3 за 30

    Anonymous reply Anonymous

    поняв дякую не добачив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up