Тернопіль: на охочих стати батьками очікують пільги

Тернопіль: на охочих стати батьками очікують пільги
Третину зарплати не оподатковуватимуть, якщо ви понесли витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій.

 

Про цю новацію повідомив начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС в області Михайло Манастирський.

Отже, ст. 166 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) встановили, що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Відео дня
> Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначили у п. 166.3 ст. 166 ПКУ. До даного переліку включають суму витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій, згідно з умовами, встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік (пп. 166.3.6 п. 166.3 ст. 166 ПКУ).

Відповідно до положень частини сьомої ст. 281 Цивільного кодексу України, ст. 123 Сімейного кодексу України, ст. 48 Основ законодавства України про охорону здоров'я та з метою удосконалення медичної допомоги населенню при лікуванні безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій наказом Міністерства охорони здоров'я України від 23.12.2008 р. за №771 затвердили Інструкцію про порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій, яка визначає порядок та умови застосування методик допоміжних репродуктивних технологій.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (пп. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ). Згідно із пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Оригінали зазначених у пп. 166.2.1 цього пункту документів не надсилаються органу державної податкової служби, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого цим Кодексом (пп. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

Отже, податкову знижку у вигляді суми витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій платник податку може отримати починаючи з 2013 р. за наслідками 2012 року, але не більше суми, що дорівнює третині доходу у вигляді зарплати за звітний податковий рік.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Це якшо я на півставки працюю зо 1000, то з 300 грн. подаки збаратине будуть - ото блогодєтєлі!!! Ага, і зо років 100 відшкодую оплату штучного запліднення. Знущаються, мля
  • Anonymous

    п...єц пільга. штучне запліднення виносить десятки тисяч гривень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up