Співвласник "Сінема Сіті" Борис Фуксман:“Ми пропонуємо всі переваги сучасного кінотеатру”

Співвласник "Сінема Сіті" Борис Фуксман:“Ми пропонуємо всі переваги сучасного кінотеатру”
Відомий український та німецький бізнесмен Борис Фуксман 3 березня завітає в Тернопіль на відкриття нового кінотеатру “Сінема-Сіті”.

Борис Фуксман — знакова фігура в українському медіа бізнесі. Він —   один із засновників та екс-акціонер українського загальнонаціонального каналу “Студія 1+1”, співвласник мережі кінотеатрів “Сінема Сіті”, продакшн-компанії “Українська Медійна Група” (виробництво серіалів та телевізійних програм), компанії ТіВіКом (контент-провайдинг). До сфери інтересів цього бізнесмена входить також видавнича діяльність, міжнародний туризм, нерухомість та будівництво.
Після укладання угоди стосовно продажу акцій телеканалу “Студія 1+1” Борис Фуксман не залишив український медіа бізнес. Він продовжує бути одним із активних гравців на нашому теле- та кіноринку. Його цікавить виробництво серіалів і телевізійних програм для українських і російських телеканалів,  а також будівництво мультиплексів.

Тернополянам — сучасний кінотеатр

— Чому Тернопіль став другим містом і чому кінозали відкриваєте саме в “Подолянах”, а не десь у центрі міста?

Відео дня
>— Тернопіль нам здався перспективним в тому плані, що тут зосереджено близько 10 вищих навчальних закладів при населенні міста менше 300 тисяч чоловік. При цьому Тернопіль займає четверте місце серед міст Західної України і має достатньо високу політичну, економічну та культурну активність. Молоді, активні, комунікабельні люди, інформовані та націлені на новинки світового кінопрокату – звична аудиторія кінотеатрів, на яку ми розраховуємо в Тернополі. Зі свого боку, ми пропонуємо тернопільському глядачеві всі переваги сучасного кінотеатру: чотири комфортних кінозали, один з яких обладнаний для показу фільмів в форматі 3D, зручні крісла, включаючи love seats (місця для поцілунків), якість демонстрації на великому екрані, багатоканальний звук — все передбачене для регулярних кінопоходів. Перш ніж зайти на тернопільський ринок, ми ретельно вивчали майбутнє місце розташування кінотеатру, приглядались до потенційних партнерів. Вибір ТРЦ “Подоляни” не випадковий. Сам комплекс заслужено користується славою сучасного торгового центру, приваблюючи покупців відомими торговими марками та зручною транспортною сіткою. Вважаємо, що наша співпраця з ТРЦ “Подоляни”  буде взаємовигідною: сучасні торгові комплекси притягують споживачів, а кіно залишається  найпопулярнішим способом розваг для різних верств населення.

На черзі — міста-мільйонери
— Ви плануєте створити мережу мультиплексів "Сінема Сіті " в різних містах України. Семизальник вже діє в Одесі, в Тернополі невдовзі відкриєте чотиризальник. Які міста на черзі?

— В першу чергу, ми орієнтуємося на Київ і великі міста. Ми продовжуємо ретельно вивчати український ринок, приглядаємося до наших потенційних конкурентів, розглядаємо ряд проектів і можливих ділових партнерів. В наших планах створення мережі мультиплексів в Україні із 50-70 кінозалів як мінімум. Як показує доcвід роботи “Сінема Сіті Одеса”, життєвий рівень в регіонах продовжує рости. В части Радянського Союзу кіно було найрозповсюдженішим видом дозвілля, зараз люди знову вчаться відвідувати кінотеатри. Середня відвідуваність нашого кінотеатру в Одесі в 2007 році складала біля 40000 чоловік в місяць, в 2009 – більше 50000 чоловік.

— Новий кінотеатр в Одесі обійшовся вам у 6,5 мільйонів доларів. Скільки грошей ви вклали у тернопільський кінотеатр?

— Порівняно з одеським кінотеатром, об’єм інвестицій в будівництво “Сінема Сіті Тернопіль” склав меншу суму. При цьому слід врахувати різницю в адміністративній і економічній ефективності між Тернополем та Одесою. Проте для економіки західного регіону України це суттєве вкладення капіталу. Не дивлячись на несприятливий інвестиційний клімат в Україні (у 2009 році об’єм іноземних інвестицій в Україні скоротився майже вдвічі), ми не скоротили наш об’єм вкладень, більш того, плануємо його збільшувати.

— Як ви вважаєте, за скільки часу цей проект окупиться?
— Враховуючи всі можливі ризики, термін окупності кінотеатру складе біля п’яти років.

Буде до 30 кіносеансів у  день

— Скільки кіносеансів в день плануєте проводити в Тернополі?

— Кожний зал кінотеатру розрахований на проведення до семи сеансів в день, таким чином, загальна кількість сеансів може складати біля тридцяти переглядів в день. Розклад і кінорепертуар будуть сплановані таким чином, щоб кожен відвідувач мультиплексу зміг вибрати фільм до душі і практично відразу його переглянути.

— Скільки коштуватимуть квитки, і чи будуть проводитися якісь акції, в тому числі й благодійні?

— Вартість квитка буде складати від 15 до 40 гривень. Щоб стимулювати глядача і привернути його увагу до кіно, ми маємо намір регулярно проводити різні акції. У нас вже є досвід успішного проведення подібних мотиваційних заходів в Одесі. Наприклад, знижки для студентів і школярів, акції по наданню знижок в святкові і вихідні дні, організація прем’єрних показів із залученням зірок українського і російського шоу-бізнесу.

— Яка загальна площа нового кінотеатру в Тернополі і на скількох людей він розрахований?
— Загальна площа кінотеатру складає 1642 кв.м. Це 4 кінозали, на 148 місць кожен, а також додаткова інфраструктура: 3 бари,  де разом із сім’єю та друзями можна відпочити перед або після кіносеансу. Весь комплекс розташований на першому поверсі ТРЦ “Подоляни”, біля входу в розважальну зону.

“Інтерес до кіно повертається”

— В чому бачите перспективи українського ринку кінопрокату?

— Незважаючи на глобальну фінансову кризу, котра зачепила і кіновиробництво, кінопрокат як і раніше залишається перспективним напрямком в бізнесі. Як показує досвід, в кризові часи життя не зупиняється, люди все одно ходять в кінотеатри. По-перше, це відносно недорогий вид розваг, по-друге, інтерес до кіно повертається завдяки сучасному обладнанню кінотеатрів, цікавому кінорепертуару і широкому інформаційному висвітленню новинок кіно, по-третє, в кіно цікаво ходити і за рахунок інфраструктури кінотеатрів: в розважальних і торгових зонах можна проводити цілий день з сім’єю та друзями.

— Чи не лякає вас той факт, що касові збори в українських кінотеатрах різко зменшилися через девальвацію гривні, до того ж українці через кризу менше ходять в кіно?

— Я можу знову опертися на результати касових зборів в одеському "Сінема Сіті". А вони свідчать про зростання відвідування. В січні цього року ми досягли рекордної цифри – майже 80000 чоловік. Звичайно, все залежить від картини, котра здатна забезпечити високу відвідуваність. Минулий рік запам’ятався рядом сильних картин, постійно “вистрілюючих в десятку”. Але і цей рік не поступається очікуванням, тому наші прогнози оптимістичні. Крім того, наш глядач побачить новинки кіно одночасно з їх світовою прем’єрою, а серед них: мультиплікаційні стрічки “Аліса в країні чудес” і “Шрек назавжди”, продовження кіно хітів: “Залізна людина-2”, “Сутінки. Сага. Затемнення”, “Секс в великому місті-2”, “Гаррі Поттер і Дари смерті: частина перша”, “Хроніки Нарнії: Підкорювач Зорі”.

Чи приїдете на відкриття “Сінема Сіті” в Тернопіль?
- Так, я планую бути. Мені цікаво безпосередньо спостерігати, як втілюється мій бізнес-проект, як реагують глядачі, наскільки вони готові сприйняти те, що ми пропонуємо, побачити їх враження та почути їх ставлення. Оцінки та думки наших глядачів дуже важливі для нас, оскільки, в решті решт, для них
ми й працюємо.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anonymous

    Уже і Тернопіль помаленько захоплюють жиди!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Він жид

    Anonymous reply Anonymous

    Я під таким враженням...Одне можу сказати,перегляньте фільм в 3D форматі,я дивилась "Аватар"...і ваш організм атоматичне перестане виробляти яди-токсини,ви забудете про все на світі і будете з нетерпінням чекати наступного сеансу,щоб переглянути чергову картину.Велика вдячність тим людям,які зробили великий подарунок для нас тернополян!!!
  • Anonymous

    Всетаки скільки ідіотів в Тернополі і саме на цьому сайті. Якщо тобі неподобаються нові фільми, іди собі екранки дивися. Людина добре робить, і ні вкого примусово гроші не забирає. Маєш вибір - хочеш іди нехочеш не іди, і не варто переходити на особистості!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Народ, дякую за інформацію...
  • Anonymous

    економіку тернополя в основному складають розважальні (і не дуже) заклади та генделики. добре що якісь заробітчанські гроші крутяться , а то би зараз ми з вами не таку тему обговорювали...
  • Anonymous

    Якого числа відкриття, на яку годину, скільки коштує квиток???????????

    Anonymous reply Anonymous

    Відкриття 5 березня, в 19.00 Аватар в 3D (в подолянах висить розклад фільмів), вартість від 20 до 130 грн., залежить від часу сеансу та місця.Найдорожчими є місця для поцілунків - від 50 до 130 за 2 місця.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up