Мер подарував Тернополю "Пару лелек" (ВІДЕО, ФОТО)

Мер подарував Тернополю "Пару лелек" (ВІДЕО, ФОТО)
Скульптурну композицію під назвою "Пара лелек" у Тернополі відкрили 29 травня.


 

Майже триметрова фігура із бронзи у вигляді двох лелек, що сплелися крилами над гніздом, де лежить сповите немовля, прикрашає вхід до парку ім. Т.Шевченка, що від вул. Замкової. Цей пам'ятник – подарунок місту від родини Заставних – Романа й Оксани. Ціна композиції невідома. Мер каже, мовляв, ціну подарунка ніхто не називає.
- Ви тягніть за голубу стрічечку, - жартома пояснює мер нардепу В'ячеславу Кириленку, коли вони разом знімають біле покривало з пам'ятника. – А ми будемо розв'язувати рожеву – нам дівчинка потрібна (у мера двоє синів – прим. ред. )...
 

Відео дня
>Архітектор, киянин Сергій Лебединський повідомив, що років із два тому, випадково потрапивши у Тернопіль, закохався у наше місто. Тепер він зі своїми друзями та родиною весь час приїздить сюди на вихідні, аби відпочити і розважитися. Каже, що тут йому дуже комфортно. Відтак митець вирішив, що хоче Тернопіль чимось прикрасити.
- Макет цього пам'ятника я й показав вашому меру, зайшовши просто у його кабінет. Він радо підтримав мою ідею, - каже пан Лебединський. – Мовляв, така композиція буде красивим символом - родини, молодості, добра та щастя.

Місце для композиції вибрали невипадково, адже поруч розташований пологовий будинок і місця, котрі облюбувала молодь. Власне, серед перших до фото біля "Парою лелек" ставали саме діти, присутні на святі, та вагітні, котрі гуляли того дня поруч.
- Діти – найбільша цінність, і, думаю, молоді люди біля цих лелек проникатимуться відповідними думками, а невдовзі завітають у пологовий, – зауважив пан Заставний, посміхаючись. – Власне, і розписують молодят тут, поруч. Усе – компактно і зручно.
Коли запитали, як він збирається захищати скульптуру від крадіїв, мер зауважив, що найкраще оберігає пам'ятники народна любов, а не сигналізації та інше. Тож Роман Заставний сподівається, що тернополянам "Пара лелек" сподобається настільки, що вони самі про неї добре дбатимуть.
До речі, міський голова додав, що до Дня незалежності у Тернополі відкриють ще один пам’ятник – уславленій землячці Соломії Крушельницькій.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Заставний має пам"ятники не бузьку ставити а КУРЦІ ))))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    Знову місце не вдале. Ду тут є архітектори а-ууууу!

    Anonymous reply Anonymous

    Курці ахаха))))

    Anonymous reply Anonymous

    Ще раз перевірила і дійсно поставили мабуть там де пес по-ав.
  • Anonymous

    пообвішають мотлохом і порозписують маркером, як дерево щастя (( нажаль... а хотілось би бачити такі витвори без спотворень...

    Anonymous reply Anonymous

    Ну тоді треба або охоронця поставити, або 220 вольт до поверхні підвести (ну може 220 і забагато, але вольт так 12 для профілактики варто було б).

    Anonymous reply Anonymous

    Хоч щось добре Заставний для Тернополя зробив.Але двома бузьками за все"добре" що він для Тернополя понаробляв-відкупитись тяжко.А памятник дійсно гарний.Навіть через комп від нього іде якась позитивна енергія.А щоб захистити-поставте хоч відеонагляд і табличку"Ведеться цілодобове відеоспостереження".

    Anonymous reply Anonymous

    Боюся що камеру відеонагляду вкрадуть першою. :)

    Anonymous reply Anonymous

    Потрібно ставити дві відеокамери-одну навпроти одної.Тоді не вкрадуть.
  • Anonymous

    Тягне Ромця до пташок, що не кажіть...
  • Anonymous

    Витвір дуже гарний, тіки на першу пору треба приставити туда міліціонера, щоб пяне бидло не поламало, нерозмалювало, необклеювало, необісрало..

    Anonymous reply Anonymous

    За скільки в нас зараз бронзу приймають в пунктах збору металобрухту? ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up