Партнер рубрики Події

Алкоголь у парку Тернополя продають майже всі

Алкоголь у парку Тернополя продають майже всі
Пиво в парку журналісту налили в семи наметах з восьми, в які той завітав обідньої пори п'ятниці, 8 червня.

У деяких торгових точках на присутність пива не вказувало нічого, та лише після підтвердження продавця розуміли, що тут можна випити. В інших алкоголь продавали відкрито з фірмових пивних кранів.

Нехай в бари йдуть. Щороку влітку ми перевіряємо, як діє заборона продажу пива в паркових зонах Тернополя. І з кожним роком журналістам все частіше наливають. Приміром, в 2011 пиво нам вдалося придбати лише в одному з паркових наметів, а позаторік – у жодному. Така ситуація непокоїть тернополян, особливо тих, хто в парк звик ходити для культурного відпочинку з дітьми чи внуками.

Відео дня
>
- Чому я в парку на кожному кроці маю наштовхуватися на пивні намети? Чому моя дитина має дивитися, як дяді з тьотями п'ють пиво? Зрештою, чого ми мусимо дивитись на п'яні компанії, які гульдибанять вечорами? - нарікає тернополянка Оксана Галицька. - Хочуть пити і весело сидіти – нехай йдуть у бари. Крім того, там і літні майданчики є. А перетворювати парки в пивний полігон не потрібно. Цього року тих вуличних кнайп побільшало. Ганьба міліції і владі, що покривають деградацію молоді, культури і здорового глузду.


Нарікає на пиво не лише пані Оксана, а й інші наші читачі чи то в своїх коментарях на сайті, чи то на редакційні телефони. Усі тернополяни, яких непокоїть це питання, скаржаться, що цьогоріч ситуація найгірша.

"Ніякої культури". У "Топільче" торгових точок найбільше - п'ять на центральній алеї. Тож саме нею й пройшлися, купуючи пиво. У першому наметі (зі сторони Руської – прим. авт.) пива не отримали.
- Ні, лише квас, - відповіла дівчина-бармен. - Ми пива не продаємо, бо не можна.
Зате нашу радість розвіяли вже в другому наметі.


- Тернопільського нема. Єсть только "Микулинецьке", свіже, холодне, восемь грівень, - каже суржиком господиня пивного намету з одноіменним написом. - Возьмите, на здоров'ячко.
Так само пива нам налили й в інших трьох наметах. Щоправда, пропонували "Оболонь", "Рогань" та "Львівське".


По дорозі з парку "Топільче" в парк Шевченка неподалік Надставної церкви, біля огорожі Ставу, також натрапили на пивний намет. І там, як з'ясували, також наливають. У самому парку Шевченка продавці задніх також не пасуть. Пиво налили в першій же торговій точці, до якої завітали. Вона розташована неподалік "острівця закоханих", за декілька метрів від набережної.


- Пиво? Так, є, - відповіла дівчина за барною стійкою. Поряд з нею працював юнак, який уточнив, що є "Балтика", "Львівське світле" і "Львівське живе".


У наметі неподалік попереднього (поза огорожею, яка оточує причал для водомоторного чемпіонату – прим. авт.) також налили. Щоправда, асортимент не такий широкий. Запропонували пиво від "Першої приватної броварні".


У кожному наметі пиво ми таки купували. Проводили фото та відеофіксацію. Пива, до речі, не пили, лише для конспірації злегка пригублювали, а потім з ним йшли з намету. Хмільний напій просто виливали. До слова, під час однієї з таких подорожей з пивом у руці перехожий зробив зауваження.


- Ніякої культури, - сказав чоловік років 60, осудливо зиркнувши на журналіста.
Хоча не лише ми в парковій зоні "засвітились" з пивом. Ми помітили з півдесятка тернополян, які "заправлялись" не в наметах, а з пляшок на лавках. Міліцейського ж патруля під час наших мандрів ми не побачили. Напевне, як і не зустрічали його й молодики з пивом.
- Парк є парк, а заборона є заборона, - обурено каже тернополянин Олег Шадиба.

Штраф до тисячі. Зважаючи на масштаби продажу пива, виникла підозра, що алкоголь знову дозволений в парках. Тож звернулися в міліцію, аби розпитати.
- То до міської ради питання, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - У них є свої розпорядження, у нас свої. Офіційно, на рівні закону, немає такої заборони - не продавати.


Як і порадив правоохоронець – звернулися у міську раду.
- Рішення сесії, які забороняють продаж алкогольних напоїв після 22.00, а також продаж алкогольних напоїв на території паркових зон – діючі, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради Катерина Калуш. - Єдине, що були внесені зміни і чітко прописали, що "окрім святкової торгівлі". Тобто під час якихось святкових днів чи масових заходів. Крім того, така торгівля дозволена не всім на всі заходи. Торгівля алкоголем в будні дні – порушення заборони.


Пані Катерина пообіцяла повідомити про ситуацію управління і відділи міської ради. Порушникам загрожує штраф від 510 гривень до тисячі.


До речі, часто торговці, які продають алкоголь у парках, прикриваються або дозволом на святкову торгівлю, або дозволом торгувати за межами паркових зон. Проте жоден з них таки не дає їм права наливати тернополянам у парках.

Андрій ШКУЛА, Віталій ДЕРЕХ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Anonymous

    Вже не продають http://20minut.ua/Новини-Тернополя/news/10232541
  • Anonymous

    Уявляю,коли журналіста зловлять власники палаток,яка дупа в нього подерта буде))) адже там гроші крутяться,а він ще не знає про долю свою))))
  • Anonymous

    Шкула ще дограється)))))))
  • Anonymous

    шкула останім часом шось таке валить то йому не подобається шо пиво продають паро магазинів після 10 ,то шо він курить коло ж\д ,то пиво в парку продають .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up