В Тернополі отримували призи за... рибу

В Тернополі отримували призи за... рибу
Наймолодшим рибалкою став Назар Клепак, найстаршим — Михайло Криницький. А дев'ятирічний Богданчик Пинда виграв приз за анекдот з життя рибалок. Ловили “найбільшу”, “найшвидшу” і “найменшу” рибу, отримували подарунки у 14 номінаціях, ласували юшкою і ділилися бувальщинами із життя рибалок тернополяни у парку Шевченка.

Свято відбулося в неділю, 15 липня. “Рибальським посиденькам-2012” не завадили навіть примхи погоди.
Таку забаву для тернополян і гостей міста організував клуб Ротарі міста Тернополя. Фестиваль із риболовлі проводять уже восьмий рік поспіль.

Не обійшлося на “Рибальських посиденьках” і без гостей. На запрошення Ротарі клубу до Тернополя приїхав головний редактор журналу “Наживка” Євген Гридько.

Відео дня
>- “Рибальські посиденьки” - унікальне явище для України. Фестиваль має дуже позитивні і благородні цілі: привернення уваги до екологічних проблем, пропаганда здорового способу життя, любов до рідної природи, - каже чоловік. - Приємно, що до такого дозвілля заохочують дітей.

Риболовля тривала з 9.00. Опівдні зважили улов. Призи отримували за “найшвидшу”, найбільшу і найменшу рибу, найменший і найбільший улов. Та це - лише кілька із номінацій.

- Мета свята - подарувати гарний настрій, додати оптимізму тернополянам і закликати до бережливого ставлення до окраси міста - Ставу, - розповідає один із організаторів, автор ідеї змагань Богдан Шонь. - Цьогоріч у нас 32 учасники. Причому дев'ятеро - діти. На жаль, вранішній дощ зменшив кількість учасників щонайменше вдвічі. У попередні роки було і по 80, і по 50 з лишком рибалок.

18-річному тернополянину Назарові Шевченку перепало аж дві нагороди: за найбільший улов і найбільшу впійману рибу. Риба, яку наловив хлопець, заважила 674 г.

Назар брав участь у “Рибальських посиденьках” і торік. Тоді хлопцеві пощастило менше - він зайняв четверте місце. Тепер йому дістався і приз за найбільшу впійману рибу - від постійного медіа-партнера фестивалю RIA: електрочайник і безкоштовна передплата на місяць.

- Я рибалю з дитинства, - каже тернополянин. - Якщо сезон, майже щодня. До Ставу - близько, бо живу неподалік. Мій найбільший улов - щука вагою 1,200 кг.

Товариш Назара Василь Куцевич зайняв друге місце. Хлопець зловив риби на 363 г. Лідером серед дітей став 13-річний Толик Волинський з Теребовлі (277 г). Йому трохи поступилася його сусідка Христина Максимчук. Улов дівчинки заважив 259 г.

Анатолій Волинський сміймав дев'ять рибок: вісім плотв і одну краснопірку.

- На “Рибальських посиденьках” я вперше, - ділиться враженнями Толик, який приїхав з Теребовлі. - Вражень - море. Моє хобі - від діда.

Третім серед дітей за розміром улову став 6-річний Назар Клепак із Пронятина. Лин, якого впіймав хлопчик, заважив 94 г. Він також переміг у номінації “наймолодший рибалка” та отримав приз глядацьких симпатій.
Коли улюбленець глядачів виходив за нагородами, люди підтримували його оплесками і жартували: “Хлопці, вчіться, як починають з шести років заробляти на цій справі”.

Всесвітній ротарійський рух і тернопільський клуб зокрема об’єднує успішних людей, які себе реалізували в суспільстві та є професіоналами своєї справи, каже Богдан Шонь. Зараз клуб Ротарі Тернополя налічує 17 членів. Серед них - лікарі, підприємці, музикант. Основне завдання клубу – служіння громаді. Ротарійці проводять різні екологічні проекти, зокрема з відновлення Тернопільського ставу, допомагають  сиротам і дітям з особливими потребами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Мене, як людина, що була присутня, цікавить, чому добру акцію паплюжать? Які мотиви?.. Похмілля? Хіба щою Заздрість? Так наступного разу треба приходити - участь безкоштовна. До речі, організатори так само були незадоволені скидом води(( Але з цим - прошу пана до міскради!
  • Anonymous

    толик! круто дитину назвали гииииииии
  • Anonymous

    Микола рагуль ти ментовський.Що вже навчвся писати україн.мовою і двома пальцями.Прогрес.
  • Anonymous

    Яка дрібненька риба.Все понищили .І яскравий факт : фестиваль проводвся під час того смороду сміття спуску води від якого гине ікра мальок .Все закономірно.Надал затолкай світ чемпіонат собі в дупу.Останню красу міста і ту спотворять з лилом.Скільки то можна терпіти.

    Anonymous reply Anonymous

    Ти вуйку без імені - свій коментар запхай собі туди само.

    Anonymous reply Anonymous

    за польщі і глина була краща
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up