Партнер рубрики Події

За пансіонат Збруч воюють до крові

За пансіонат Збруч воюють до крові
Не можуть поділити відпочинковий комплекс “Збруч”, що у Лазурному на Херсонщині. У хід іде зброя та вибухівка. Тернополянин, який переконує, що є гендиректором закладу, зараз у лікарні. Його опоненти стверджують, що база відпочинку належить саме їм.

Місцеві мешканці оговтуються від стрілянини та журяться, що кількарічна війна відвадить усіх відпочивальників.

Загострення конфлікту сталося 7 липня. Директор ТОВ “Пансіонат “Збруч” повідомив того дня у Скадовський райвідділ міліції, що невідомі особи намагаються захопити адмінбудівлю пансіонату. Про це повідомила прес-служба прокуратури Херсонської області.

- Слідчо-оперативна група встановила, що житель Тернополя, який у судовому порядку оскаржує право власності на пансіонат, вирішив застосувати силовий метод і разом із групою з 15 осіб зайшов на територію закладу та намагався його захопити, внаслідок чого виникла бійка з охороною пансіонату, - повідомила начальник сектору зв'язків ыз громадськістю УМВСУ в Херсонській області Олена Ренкас. - У результаті конфлікту пошкодили майно закладу, а директор та житель Тернополя отримали ушкодження.

Відео дня
>З неофіційних джерел, наближених до правоохоронних органів, нам стало відомо, що йдеться про рейдерство. І, можливо, “кришує” цю справу доволі високий чин із тамтешніх правоохоронних органів. Однак підтвердити цю інформацію офіційно ніхто не береться.

"Захопили рейдери”
Травмований тернополянин Сергій Горчанюк - на стаціонарному лікуванні в неврологічному відділенні Скадовської райлікарні зі струсом головного мозку і травмами голови.

- Що за маячня, яке захоплення? – обурився 29-річний Сергій Горчанюк. – Ми повертали те, що нам належить за законом, за документами! Заклад нахабно захопили рейдери, підробивши документи. І саме наше право власності довели у судах різних інстанцій.

Цей пансіонат і ще п’ять дитячих таборів відпочинку на Тернопільщині входять до об'єднання юросіб “Тернопільздравниця”. Власником “Збруча” є трудовий колектив, розповів тернополянин.

Сварки за пансіонат між керівниками та працівниками різних років, представниками “Тернопільздравниці”, за участю сторонніх осіб тривають із початку 2011-го. Відтоді обидва “табори” і в судах, і на місці намагаються закріпити за собою контроль над “Збручем”. Хоча раніше заклад був не приватним, а перебував під опікою держави.

7 липня тернополянин пригадує, за його словами, як страшний сон. Він разом із найманими охоронцями та іншими власниками пансіонату, як переконує, зайшли на територію закладу, аби офіційно оформити акт прийому-передачі майна. Все фіксували на відео. На третьому поверсі адмінбудівлі зупинилися перед металевими гратами.

Стріляли з пістолетів та автоматів
- Двоє чоловіків просунули у дірки вогнегасники з порошком і все навколо моментально “посивіло”, - пригадує співрозмовник. – Нічим було дихати… Ми вибігли на вулицю і порошковий „обстріл” по нас продовжили з балкона. А згодом почулися перші постріли.

Стріляли з пістолетів й навіть автоматів, стверджує тернополянин, у повітря та по деревах, про що він і написав у заяві до міліції. Згодом почулися вибухи.
- Я побіг забрати з території своє авто, де були документи, гроші, печатка, - продовжує він. - Побачив, як за мною “летять” п'ятеро чоловіків. Я швидко замкнув двері. Вони намагались витягти мене звідти, били по машині, вибили скло, порізали шини. Аби вберегти документи, я тікав на дисках у бік ринку, де більше людей. “Добивали” мене вже там. Тоді ж побили камеру у мене на грудях.

Ніби знімали бойовик
Пан Горчанюк каже, що знепритомнів, коли йому бризнули в обличчя з балончика, а потім розбили голову прикладом пістолета. Згодом чоловіка, який стікав кров'ю, затягли на територію пансіонату. “Відбили” його у людей з пістолетами та автоматами, як пригадує, прості перехожі.

- Кров заливала мені обличчя, я сам викликав швидку, - пригадує він. – Міліція намагалась взяти в мене пояснення… Приїхав наш адвокат, потім у лікарні шили голову...

Свідки розбірок, що трапились на території “Збруча” 7 липня, стверджують, що виглядало все так, ніби знімали бойовик.

- Усе було в диму. Щоправда, не знаю, з чого стріляли. Лунали крики, матюки, - розповідає місцевий дідусь, який живе неподалік пансіонату. Своє ім’я назвати боїться. – Понаганяли кремезних хлопів. І це все – серед білого дня.

Ласий шмат біля моря
Жителі Лазурного про інцидент розповідають неохоче, бо, як стверджують люди, вони бояться. Додають, що розбірки тут - не рідкість. Тільки раніше все обходилося криком, а тепер почали стріляти.

Коли ми під'їхали до воріт закладу, на території було малолюдно. Під ворітьми – автомобіль охоронної фірми, біля входу - охоронець. За парканом – триповерхова будівля, на балконах де-не-де сохнуть випрані речі та рушники.

Люди, які тепер відпочивають у пансіонаті, про інцидент нічого не чули - вони щойно заселилися.

- Жінка на пляжі розповідала, що кілька днів тому тут стріляли. Я думав, що то місцеві байки, - розповів клієнт “Збруча”, який назвався Віталієм. – А що, дійсно таке було? Якби раніше довідався, то не знаю, чи сюди поїхав би – у мене ж діти.
Персонал пансіонату обговорювати інцидент категорично відмовляється.

- Заступник слідчого відділу Скадовського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 296 ч. 2 КК України, - повідомила начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВСУ в Херсонській області Олена Ренкас.

Чий пансіонат — з'ясовують суди
Директор ТОВ “Пансіонат “Збруч”, яке тепер займає територію та приміщення, Микола Яшин, пояснення надіслав письмово. Подаємо його текст без скорочень:
„Сьомого липня на території пансіонату з'явився Сергій Горчанюк зі своєю охороною з метою змінити керівництво “Збруча”. Остаточного судового рішення, що керівником пансіонату “Збруч” є Гончарук С. П., не існує.

22 травня 2012 року Одеський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою пансіонату “Збруч”. Відповідно, за ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного провадження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили. З цією правовою позицією погодилися і інші судді.

П'ятого червня господарський суд Львівської області у справі № 5015/5404/11 зупинив провадження у справі до вирішення пов'язаної з нею іншої справи №2а685/12/2170, яку розглядає Одеський апеляційний адміністративний суд за апеляційною скаргою пансіонату “Збруч” на постанову Херсонського окружного адміністративного суду від 11.04.2012 року у справі №2а685/12/2170.

Двадцятого червня цього року Скадовський районний суд у справі №2119/1741/12 також зупинив провадження у справі до вирішення справи, яка пов'язана з нею і розглядається Одеським апеляційним судом. Про вищенаведені обставини добре відомо Горчанюку С.П. та його захисникам. Тобто особи, які з'явилися на території ТОВ ”Пансіонат “Збруч”, знали та усвідомлювали, що діють без достатньої правової підстави. І все-таки вони намагалися силовими методами змінити керівництво пансіонату. Це, в свою чергу, привело до конфліктів, у результаті яких було порушено кримінальну справу за фактом хуліганства.

Триває слідство. Можливі тілесні ушкодження та нищення автомобіля Горчанюка С. П. відбулися уже за територією пансіонату. Які саме особи це вчинили, адміністрації пансіонату невідомо. За події, які відбулися за територією пансіонату, адміністрація не несе відповідальності, оскільки працівники пансіонату в цих подіях участі не брали”.

ДОВІДКА
Пансіонат “Збруч” розташований на березі моря. Його територія — понад три гектари. На ній розташовані декілька окремих корпусів. Зокрема: два спальних, площею 1000 та 685 кв. м та їдальня площею майже 1500 кв. м. До речі, в офіційних документах сьогоднішнього керівництва пансіонату, ТОВ “Пансіонат “Збруч” (акт прийому-передачі цілісного майнового комплексу — прим. ред.) залишкова вартість цієї землі та приміщень - 635 тис. грн. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Шо, далі кіна не буде? Горчанюки, коли вже будете нападати? Шо, горох скінчився, нема чим стріляти???
  • Anonymous

    як на мене, це просто жах,на кого надіятись в таких ситуаціях?!бездіяльність влади просто вбиває.

    Anonymous reply Anonymous

    надійся на свій памперс, шоб по ногах не потекло з переляку, а то всяке буває з тими, хто лізе на чужу територію

    Anonymous reply Anonymous

    МатьГорчанюк Любовь Васильевна была рядом (с ее слов) и слышала выстрклы. А почему же ты ммать т.. послала туда худенького своего мальчика? что он должен был сделать вместе со своими боевиками? Ты послала его драться и убивать! Получай, фашист, гранату!
  • Anonymous

    І не стидно тобі Серьога плакати на камеру, тиж тіпа спорцмен. Розкажи як ти там став директором і як твоя мама змінила статут.

    Anonymous reply Anonymous

    а почему в фильме есть Суворов Дмитрий как свидетель? Его же представляла Горчанюк ЛЮбовь Васильевна как нового директора пансионата? Так сколько этих Горчанюков и Суворовых, а Гонтарук М.М. проводит в Итальянском дворике планерку с боевиками как делать захват.

    Anonymous reply Anonymous

    Не бейте мальчика по гове. Это его мать и брат 30 лет тому плстроили этот пансионат, Сережа и Тернопольздравницу построил и теперь является президентом здравницы и всех лагерей и даже может уволить всех директоров лагерей.

    Anonymous reply Anonymous

    який в нас обізнаний народ, все про всіх знає)Та невже по Сергію не видно, що він вже повністю виснажений від цієї "війни"?!

    Anonymous reply Anonymous

    виснажений... мій кіт би його до ранку злизав

    Anonymous reply Anonymous

    Я не поняв, що Горчанюк рекламує псіхушку? І на кого він нападав?)) І хто його бив ? Що міліція побила?

    Anonymous reply Anonymous

    это бывший директор снимал фильм для Херсонского телевидения про корупцию, а ему запрещал директор пансионата и охрана пансионата, вот и вышло недоразумение, а не псих он, ему шили голову, всего 40 швов за правым ухом, его перевезли в Киев,там будут перешивать.
  • Anonymous

    Отак розікрали все наше майно.Подивіться на обличчя "власника".Скільки йому років?Де він пансіонат заробив?Він такий власник,як я .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up