Модний колір морозива, розповіли у Тернополі дизайнери

Модний колір морозива, розповіли у Тернополі дизайнери
Одяг яскравих, а також ніжних та приглушених кольорів буде в моді цієї весни. А ще, як у всі часи, актуальною залишається жіночність.

Адже зараз пропагується вишуканість та легкість у одязі, розповіли професійні дизайнери, які нещодавно приїжджали до нашого міста на день моди. А це дизайнер та мистецтвознавець з Києва Мирослав Мельник та сестри Ірина та Оксана Мурашки зі Львова. Також ці фахівці розповіли про розвиток модної індустрії в Україні.

 

- Бренд Murashka створює одяг поза часом, - каже Оксана Мурашка. - Це таке вбрання, яке можна одягти навіть через 10 років, витягнути з шафи сукню і вона буде актуальною.
Повернулася мода 70-х
Мода – швидкоплинна. Краще вибирати те, що вам личить, радить дизайнер. А стиль – це те, що залишається.
- Я б порадила всім бути стильними і свіжими, - каже вона. – Загалом цієї весни актуальні яскраві кольори. Модне також золото та приглушений зелений. Взагалі носіть побільше кольорів, не важливо, що в моді.
Свій стиль Ірина та Оксана Мурашки називають «ефектність от кутюр і практичність прет-а- порте».
- Може, це голосно звучить, просто речі треба помацати і глянути, - каже Ірина Мурашка. - Ручна робота – це те, що нас найбільше характеризує як українських дизайнерів. Ми не використовуємо українських мотивів у вишивці, але ми творимо її самі. Це також квіти, але більш вишукані, ніж у етномотивах.
Якщо говорити про моду, яку показали на подіумах, то є конкретні тенденції, додає Мирослав Мельник.
- Кольори досить приглушені, але ніжні, тому не погоджуся з колегами, - каже він. - Це колір морозива - ванільного, полуничного. Жіночність – безумовно. Ми вступили в епоху, коли до нас повернулися 70-ті роки – це постмодерн, де нема чіткості, де модно все змішувати - і різну довжину, і різні пропорції, і фактури.
Наприклад, у колекціях на літо-2012 в Парижі показали фактури з мереживом, об’ємними квітами, продовжує дизайнер.
- Але знову ж таки в українців свій менталітет, - каже він. - У нас все буде яскравіше, як і в італійців та росіян.
Українки люблять наряджатися
Загалом фешн-індустрія в Україні на стадії розвитку, і молодим дизайнером дуже важко
кудись пробитися, погоджуються професіонали. Втім, за кордоном нас знають і в нас дуже велике майбутнє.
Мирослав Мельник розповів, що багато поїздив світом, був навіть на тижні моди в Індії. Він з Івано-Франківщини, але вже 12 років працює в Києві. Основна причина, чому відірвав своє коріння і переїхав до столиці, - в маленьких містах немає можливостей для самореалізації. Він також є кандидатом мистецтвознавства, працює в кількох вузах.
- Зараз в світі все міняється, але, на жаль, чи навпаки, на щастя, бренди ще не заполонили нас, - каже він. - Це хороший стимул, щоб працювати самим, розвивати своє. І навчаючись чужого, не цуратись того всього, що у нас є найкраще.
Перш ніж потрапити на український тиждень моди, московський, лондонський, потрібно показати, де ви були до цього, продовжує Ірина Мурашка. А з чого починати, якщо ніде не був. Тому молоді дизайнери повинні брати участь у тижнях моди різного масштабу, аби набиратися практики.
- Потрібно показати покупцю, що є український одяг, аксесуари – якісні, хороші, створені спеціально під наш менталітет, - каже дизайнер. - До речі, українки одягаються не так як у Європі, вони дуже люблять наряджатися

Відео дня
>


-


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up